Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вероятен проблем с видео карта и Photoshop

Featured Replies

Здравейте, имам един мъчещ проблем от доста време, който ме убива, без да се бавя, ще ви го представя:

Използвах Photoshop CS4 да правя изображения, бях активна част от организация, ориентирана в сферата на уеб дизайна. Един ден реших да направя флайер, за който ми трябваше светлинен ефект. Отидох на Filter - Render - Lightning Effects, избрах Soft Omni, конфиругирах го, и избрах да бъде поставено на моя документ. Резлутата, който получих беше подобен на този: http://img252.imageshack.us/img252/5133/graphproblem.jpg . Проблема е, че картинката НЕ трябва да има кръгчета, а да е 'гладко', както нe е сега. Това се случва със всички видове Gradient също. При преглед на картинки през Mozilla и Windows Picture and Fax Viewer пак се проявява тоя проблем. Още повече, че, когато правя PNG файлове със празни части по тях (като във GIF-oвете), Photoshop-a изкарва ъглите на файла, там където трябва да има празно място, замъглени.. Преинсталирах Уиндоуса, без да форматирам партишъни D: и E:, защото сметнах, че не е нужно. След преинсталацията пробвах отново. Първо, инсталирах по-старите драйвъри на видео картата, тези които ми бяха в кутията на компютъра. Опитах Photoshop CS4 тогава, нямаше промяна в това, което се получава :). Инсталирах 191.07 ( с които бях преди преинсталацията) и пак проблема си го имаше. Мислех си, че е вирус, но се чудя дали не е от видео картата, тъй като компютъра ми е запрашен и може да се е натоварила от евентуално слабо работещ вентилатор. Компютъра ми е в гаранция и затова не мога да го отворя да почистя, а сервиза е на другия край на София.. доста кофти :D. Ще съм благодарен, ако някой, по някакъв начин ми помогне. Благодаря предварително !

Редактирано от kingg (преглед на промените)

Проблемът, (който впрочем изобщо не ми се струва като проблем), не може да е хардуерен. Трудно би бил и софтуерен - опита ли да постигнеш същия ефект на друг компютър? Според мен просто трябва да пробваш с други настройки на самия филтър. Не съм специалист във Photoshop, за да мога да ти кажа точно какво да направиш, но мога да те помоля да направиш една снимка на настройките на Lightning Effects, за да пробвам и аз.

А аз останах с впечатление, че нито една картинка не излиза както трябва на тоя комп. Фотошопа го оставяме настрана. Може да е видео картата, може и да е самият монитор. Предимството на сервиза е, че може веднага да сложат друго видео и да се изтества, както и монитора и изобщо всякакви части. Теб кинг какво ще ти помогне ако ти кажа, че видеото е заминало ? Не можеш дори да отвориш капака за някаква минимална информация ? Ако прегряваше би трябвало на пресен старт на машината да дава прилична картина. Карай го в сервиза да го правят. И пускай валидни линкове :) Не е трябвало да го преинсталираш, един тест с лайф СД би дал веднага отговор. Успех

При създаване на нов файл си поиграй с dpi (точки на инч). За печат на тоя флаер - 225 до 300 dpi.

• Автор

Адреса към картинката е поправен. Желая да подчертая, че проблема се проявява не само във Photoshop и се проявява дори след преинсталация на Уиндоус.

Няма точни настройки, при които се появява проблема, има го винаги когато преглеждам изображения с преливащи цветове, било то в кръгов вид или в линеен. От яркостта зависи колко видимо се изразява. Проблем с игри нямам, PES 2010 върви ПЕРФЕКТНО в графичен план. Ето Ви все пак настройките, при които се получава ефекта от снимката, която съм пуснал по-нагоре:

http://img405.imageshack.us/img405/9388/optionsk.jpg

@kmvasilev, всичко е ОК, само изображенията във всички възможни програми за преглед са ЗЛЕ... Какво повече можеш да ми кажеш за това Лайф СД, не съм запознат ?

Озадачен съм, игрите ми вървят перфектно, но този глупав проблем... нито съм сигурен, че е софтуерен проблема, нито съм сигурен, че е хардуерен :wors: Моля Ви, помогнете

Редактирано от kingg (преглед на промените)

@kmvasilev, всичко е ОК, само изображенията във всички възможни програми за преглед са ЗЛЕ... Какво повече можеш да ми кажеш за това Лайф СД, не съм запознат ?

Лайф СД-то е диск с инсталиран Уин например, може и да някакъв Лайнукс. Бутираш компа с него, зарежда си някакъв Уин ХП с някакъв СП който няма голямо значение. На диска би могло да има най-различни програмки за разглеждане на снимки, дори един портъбъл Фотошоп. Имаш си чиста ОС и чиста програмка за снимчици, елиминираш тв.диск и цялата инсталация и проверяваш каквото ти е нужно. На диска обикновено има и цял куп програмки за тест на всякакъв хардуер, антивирусни и какво ли не. Още преди обяд като видях поста си помислих, че проблема е при статични изображения. И не го написах, че може да е монитора но предимствата на сервиза са валидни и сега. Трябва да се смени или видеото или монитора за да се хване проблема. И затова предлложението ми бе сервиз. Ако ти се намира някоя друга видео карта под ръка и можеш да отвориш компа - ок, провери го ? По-лесно сякаш е да поискаш назаем някой монитор, от съседка например или дори да отидеш с компа си на място. За да хванеш сам проблема и да не чакаш ония от сервиза за диагноза. При запечатани машини сякаш най-лесният начин е това лайф СД, успех wink.gif

• Автор

Едва ли е от монитора, тъй като самата картинка от първия пост е на кръгчета и при вас (предполагам). Можеш ли да ми предложиш Лайф СД ?

Няма точни настройки, при които се появява проблема, има го винаги когато преглеждам изображения с преливащи цветове, било то в кръгов вид или в линеен. От яркостта зависи колко видимо се изразява. Проблем с игри нямам, PES 2010 върви ПЕРФЕКТНО в графичен план.

Да не си случайно на 16-битов, а не на 32-битов цвят? Я си виж настройките на видеото.

• Автор

32 битов цвят си е. Проверих от Properties - Settings на десктопа :cool:

• Автор

Някой да ми предложи Лайф СД, моля ?

• Автор

Проблема ми добива СТРАШНИ размери. Носих компютъра на сервиз (гаранционния в Младост; от Люлин съм - АД под небето). Там са пробвали други видео карти, и по дяволите, по същия начин са се появявали картинките. Ползвах друга версия на Фотошоп - пак нищо. Какво се случва, по дяволите, моля помогнете ми :biggrin:

Направо не знам... DirectX-ът ти последна версия ли е?

Какво се случва, по дяволите, моля помогнете ми :baby:

Пробвай на леера на когото прилагаш ефекта да му зададеш предварително, преди всякакво последващо действие, че е със Solid color ?

• Автор

Проблема се проявява и в игри, в градиенти. Само че там са по-малко и по-слабо се забелязва. В CoD:MW 2 при настройка на Brightness има един градиент отляво, който ми е на линии... вече почвам да си мисля, че е от RAM или процесора. Ще го мъча докато не стане !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.