Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Омазан хард след Убунту

Featured Replies

Здравейте, преди около година като си купих компютъра си разделих харда на 5 парчета от които 3 приблизително по 20 за ХП,Виста и Убунту, но явно при инсталирането на убунту не съм направил нещо по харда както трябва.Направих си имидж на ХП, но сега не можах да го възстановя.От вчера на обед се мъча(не съм лягал още) да инсталирам само ХП а другите да ги форматирам но в момента в който се рестартира тръгва пак на ново инсталацията на ХП и така се върти в кръг.Вадя диска и слагам Уин7 инсталира се и след това продължавам с инсталацията на ХП.Инсталирам ахронис и в момента в който се опитам да го възстановя пак дава грешка

Според вас има ли някакъв проблем с този хард или да търся проблема в Ахрониса

post-11987-1257747580,6_thumb.png

Редактирано от boriv (преглед на промените)

Здравейте, преди около година като си купих компютъра си разделих харда на 5 парчета от които 3 приблизително по 20 за ХП,Виста и Убунту, но явно при инсталирането на убунту не съм направил нещо по харда както трябва.Направих си имидж на ХП, но сега не можах да го възстановя.От вчера на обед се мъча(не съм лягал още) да инсталирам само ХП а другите да ги форматирам но в момента в който се рестартира тръгва пак на ново инсталацията на ХП и така се върти в кръг.Вадя диска и слагам Уин7 инсталира се и след това продължавам с инсталацията на ХП.Инсталирам ахронис и в момента в който се опитам да го възстановя пак дава грешка

Според вас има ли някакъв проблем с този хард или да търся проблема в Ахрониса

Не успях да хвана логиката с това инсталиране на Win7 а след него XP.

Преди да инсталираш XP, форматирай с инсталационния диск останалите дялове, и инсталирай XP на първия от тях.

След рестартиране нали не не избираш пак да зарежда от CD ?

• Автор

Не успях да хвана логиката с това инсталиране на Win7 а след него XP.

Преди да инсталираш XP, форматирай с инсталационния диск останалите дялове, и инсталирай XP на първия от тях.

След рестартиране нали не не избираш пак да зарежда от CD ?

не не натискам нищо но вместо да продължи инсталацията започва всичко отначало и се зацикля

а ако изкарам диска дава :Invalid partition table и нищо не тръгва

има ли нещо по харда?

Защо 1-вия дял 19.53Гб е отделен по някакъв начин от общия 320 Гб само той е отделно

не не натискам нищо но вместо да продължи инсталацията започва започва всичко отначало

има ли нещо по харда?

Защо 1-вия дял 19.53Гб е отделен по някакъв начин от общия 320 Гб само той е отделно

Отделен е, защото останалата част от диска е дефинирана като extended, и в нея са създадени другите логически дискове. Това е напълно нормално.

Всички дялове ли форматираш ?

Ако е така, изтрии и двата дяла, на които е разделен в момента диска, и създай наново един за системен и останалите по твое желание.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

• Автор

Всички дялове ли форматираш ?

Ако е така, изтрии и двата дяла, на които е разделен в момента диска, и създай наново един за системен и останалите по твое желание.

Харда е разцепен в момента на 5.На 2те по 120 приблизително имам доста информация която не искам да загубя, а няма къде да я сложа

А има ли някакъв начин да се прибави към основния без да се форматира целия хард?

Харда е разцепен в момента на 5.На 2те по 120 приблизително имам доста информация която не искам да загубя, а няма къде да я сложа

Сигурен ли си, че CD диска с XP е наред ?

• Автор

да

А има ли някакъв начин да се прибави към основния без да се форматира целия хард?

да

Не мисля, че това то е проблема.

Трябва да има само един дял маркиран като active. Провери, и ако са повече маркирай само този, на който ще инсталираш.

Ако действаш в рипеър конзола на ХР, лесно ще направиш така, че да бутва в началото само ХР. Другите дялове после лесно ще изтриеш. Начина е описан поне на 7-8 места тук във форума.

• Автор

Значи до тук започнах инсталация на ХП с буут от СД изтрих трите дяла от по 20бг създадох ги наново и на първия сложих ХП след като го форматира ,записа файловете от СД-то и се рестартира,влезе отново на сините екрани и като стигна до Recovery Console с R дадох на единствения вече Windows "fixmbr" ;"Y";""fixboot"";""Y"" и ""Exit"". След като се рестартира - пак на сините екрани да зарежда от СД-тодо Install fresh copy; Recovery Console; и Quit.Омагьосан кръг!При поредното рестартиране извадих диска на ХП и изписа Invalid partition table и нищо не тръгва.Сложих диска с Уин 7 започна неговата инсталация и при първото рестартиране пак започна да си зарежда от ДВД-то пак в омагьосан кръг.тогава извадих диска и се инсталира докрай.Сега съм само с уин 7.Има някъде по настройките на харда да се пипа но не знам къде!Някой ако има идеи ще съм много благодарен!!!

Значи до тук започнах инсталация на ХП с буут от СД изтрих трите дяла от по 20бг създадох ги наново и на първия сложих ХП след като го форматира ,записа файловете от СД-то и се рестартира,влезе отново на сините екрани и като стигна до Recovery Console с R дадох на единствения вече Windows "fixmbr" ;"Y";""fixboot"";""Y"" и ""Exit"". След като се рестартира - пак на сините екрани да зарежда от СД-тодо Install fresh copy; Recovery Console; и Quit.Омагьосан кръг!При поредното рестартиране извадих диска на ХП и изписа Invalid partition table и нищо не тръгва.Сложих диска с Уин 7 започна неговата инсталация и при първото рестартиране пак започна да си зарежда от ДВД-то пак в омагьосан кръг.тогава извадих диска и се инсталира докрай.Сега съм само с уин 7.Има някъде по настройките на харда да се пипа но не знам къде!Някой ако има идеи ще съм много благодарен!!!

СЛЕД FIXMBR И FIXBOOТ трябва да стартира компютъра без диск.

Пробвай това, работи безотказно.

Когато Windows дава "NTLDR is missing"

Ако на някой му се е случвало да стартира машината и Windows да показва следния надпис:

"NTLDR is missing"

Слагаме буутващ диск с Windows.

На първата стъпка натискаме "R",след това избираме (в повечето случай) "1" и вкарваме следните команди:

FIXMBR C:

FIXBOOT C:

COPY 'CDDrive':\I386\NTLDR C:\

COPY 'CDDrive':\I386\NTDETECT.COM C:\

ATTRIB -H -R -S C:\boot.ini

DEL C:\boot.ini

BootCfg /Rebuild

/fastdetect /NoExecute=OptIn

След това -Reboot

Айде тоя път без преинсталация

Описание за премахване на Linux и инсталиране на Windows :

http://support.microsoft.com/kb/314458

Според мене най добре преди да правиш каквито и да е Формати земи си намери HDD Regenerator и пусни да ти сканира Харда за лоши сектори. И чак след това пробваи да инсталнеш Хп-то ... мисля че ще стане ;) Ако и тогава не стане пробваи с друго ХП.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте вече го преинсталирах като затрих целия хард и сега съм му сложил ХП и Уиндолс7.Значи за сега всичко е наред с изключение на това, че като направя имидж на ХП-то при опит да го върна към момента на имиджа ми дава грешка.Някой знае ли какво ще рече това?(май целия панаир беше заради тази грешка която явно не от линукса)

post-11987-1258466748,37_thumb.jpg

Здравейте вече го преинсталирах като затрих целия хард и сега съм му сложил ХП и Уиндолс7.Значи за сега всичко е наред с изключение на това, че като направя имидж на ХП-то при опит да го върна към момента на имиджа ми дава грешка.Някой знае ли какво ще рече това?(май целия панаир беше заради тази грешка която явно не от линукса)

Не съм спец по линукс, но това са редове от линукс...Май не си изчистил харда както трябва и буут менюто е останало. Ако си го форматирал през ундоуса имаш много здраве, ама няма да изчистиш линукса. Пробвай с акрониса до дъно и после го дели, цепи и т.н. и му слагай колкото искаш уиндоуси...

най вероятно не може да се зареди правилния драйвер за юсб... или има устройство дето не се разпознава правилно - инфраред, блутут, тонколонки (или пробем с прекъсванията)... разкарай ги и ги включвай след като свърши инсталацията...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Най-вероятно има останал дял, дори и малък, на който е скрито бут менюто на убунтото. Под Уиндоус не се вижда, по под някоя програма за "РАЗФАСОВАНЕ" на дискове ще се види. Просто да го изтрие.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.