Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DVB-C Моля, помагайте !

Featured Replies

Имам следния проблем - наскоро си купих LCD TV. Като го купувах изрично попитах дали има вграден цифров тунер, защото не желаех да ползвам допълнителен външен тунер, второ дистанционно и т.н. Отговориха ми категорично "ДА"! Телевизорът е Philips 7404 и наистина си има тунери. Отидох в местния офис на кейбълтел и ги попитах какво трябва да направя, за да мога да си пусна цифрова телевизия. Казаха ми, че трябва да си купя т.нар. К-модул, който се поставя в слота на телевизора, Той съдържа картата, която те ми дават и всичко се случва. Днес ми се обадиха, че джаджата е дошла, аз отидох, платих си я, казаха ми как да я поставя в телевизора и се прибрах. Сложих я на място, но когато пусна телевизора да сканира за цифрови канали не се получава нищо. Процедурата прекъсва почти веднага без никакъв резултат. Чуствам се като идиот! Дали са ме излъгали при покупката или просто не знам как да подкарам джаджата.

Имам следния проблем - наскоро си купих LCD TV. Като го купувах изрично попитах дали има вграден цифров тунер, защото не желаех да ползвам допълнителен външен тунер, второ дистанционно и т.н. Отговориха ми категорично "ДА"! Телевизорът е Philips 7404 и наистина си има тунери. Отидох в местния офис на кейбълтел и ги попитах какво трябва да направя, за да мога да си пусна цифрова телевизия. Казаха ми, че трябва да си купя т.нар. К-модул, който се поставя в слота на телевизора, Той съдържа картата, която те ми дават и всичко се случва. Днес ми се обадиха, че джаджата е дошла, аз отидох, платих си я, казаха ми как да я поставя в телевизора и се прибрах. Сложих я на място, но когато пусна телевизора да сканира за цифрови канали не се получава нищо. Процедурата прекъсва почти веднага без никакъв резултат.

Чуствам се като идиот! Дали са ме излъгали при покупката или просто не знам как да подкарам джаджата.

Ето отговора на твоя въпрос /ако не си ти и бобопич-а питащ там/

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,41521.380.html

причина за редакцията: Интересно защо този линк не се отваря целия, т.е. и ...,41521.380.html където точно е заровено кучето, т.е. отговора ???

Редактирано от fikata (преглед на промените)

Виж дали си сложил модула правилно.Също и картата да не си я сложил наопаки. fikata много му помагаш няма що.Има да рови докато намери нещо.За по-лесно направо цитирам: "bobopich ще ги видиш на 100% ако си отключиш тунера,иначе не се виждат.Със същия проблем се зблъсках и аз.Дойдоха пичовете от Кейбълтел,нищо не изкараха,казаха те PHILIPS са така,на другите марки излизали веднага.Направих следното ще цитирам hristoslav2 наберете на ДУ 062596i (i-бутон «info») Включване на DVB-T/C независимо от страната в сервисното меню. SM->[ Options]->[Digital Broadcast]->[DVB-T Installation]->[On] (по-условие Country dependet) SM-> [Options]->[Digital Broadcast]->[DVB-C Installation]->[On] (по-условие Country dependet) в СМ 1-во ниво ->Store. Изключете и включете телевизора [Home]->[Конфигурация]->[настройка]->[Настройка на канала]->[Антенна/Кабел DVB]-> [кабел] [Home]->[Конфигурация]->[настройка]->[Настройка на канала]->[Автомат. настройка] -> [старт]->[Възстановяване на канала] По нататък ви предлага да изберете страна, може да сложите всяка./аз сложих Финландия/ В следващото меню избираме [Кабел], после [настройка] в меню настройка проверяме какво е било установено. [Режим на скороста]->[Автоматично] [Сканиране на частота]-> [Пълно] [Аналогови Канали]-> (отключих ги, но тунера така или иначе си ги търсеше) На [Готово ], после подвърдете [Начало] отне около час и половина,намери 130 цифрови,60аналогови,и 25 радиа.От цифровите се виждаха само тези два канала за които говриш.На другия ден си купих от тях модула 109лв и карта,пуснах му ново сканиране и всичко е ток".

Редактирано от macsim29 (преглед на промените)

Sorry, macsim29! Не съм виновен аз..Не ме кори. Цитатът ти е точно това, което имах предвид..

Спокойно видях че имаш проблеми с линка.Все пак ти свърши работата защото намери решението. Ама че работа са тези Филипси.Моя Самсунг я свърши тая работа за 10 минути след първото пускане и то без модул (даже не знаех че има такова животно тогава).

Зависи от кабелната, на МСАТ само платените канали (HBO, Cinemax и т.н) са с карта, другите не са кодирани и могат да се гледат на телевизора без карта и без CA модул. Не знам обаче докога ще е тая екстра, защото смятат за в бъдеще да кодират и безплатните канали.

Редактирано от ined (преглед на промените)

• 1 година по-късно...

В по-горните постове беше споменато между другото, но всъщност е важно. Ако тунерите на телевизорите нямат възможност за ръчна настройка трябва да се избере страна- Финландия. Това е за МСАТ. Не е само за Филипс, а и за друго марки.

Абе тая тема е от година и нещо , човека отдавна е решил проблема - а за настройка ако не избереш Финландия или ---- няма да се появи цифров тунер в менюто :rolleyes: Даже и Германия няма установен стандарт за DVB-C и ако я ибереш се появява само DVB-T :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.