Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ракия от банани ?

Featured Replies

Здравейте, съфорумници!

Случайно ми попаднаха малко банани и решихме да пробваме, може ли да се получи ракия от тях. До тук добре, но попаднах на много противоречиви мнения. Едни казват, че става, други - не(след като се свари, миришела на ацетон, не ферментирал материала и т.н.). Това малко ни обърка и реших да споделя тук, белким някой сподели слухове или опит за направа на ракия от банани.

Благодаря предварително!

Става.

Наистина смърди след това обаче.

И се изразходва много шекер, разбира се.

Ако имаш и други продове обаче, които да добавиш към и да стане материал -няма лошо.Ама само от банани нищо хубаво не става.

Иначе си ферментира, става си ракия, ама смърди като на зла гад под опашката glare.gif

Абе сигурно става ракия но трябва доста опити да се направят, както казваше комшията лека му пръст "има ли захар вътре от всичко става ракия" беше майстор на ракията от дренки.

Не само че става,ами и изобщо не смърди,а има много приятен аромат.Може би смърди ако се поставят целите банани с обелките....До неотдавна допивах едни 5 литра чиста бананова - приказка.

Гадна е,блъска на 100 умрели лисици,не пийте бананова ракия

:yanim:

Миналото лято с баща ми правихме такава ракия.Макар че заедно с бананите сложихме малко кайсии,сливи и захар, ракията имаше един особен мирис.

Е вече я изпихме, но "се мъчихме" цяла година.Мисля че работата е в майсторлъка.Ние я варихме по стандартната процедура.Казанджията каза че за бананова ракия подхода трябва да е друг, но не каза подробности.

И аз съм я чувал тая поговорка "има ли захар вътре от всичко става ракия", ама дали след това ракията ще става за пиене. Преди няколко години имаше много преоценени мандарини с лошо качество. Един познат беше купил 50кг и си направи ракия от тях. Все пак за да е сигурен занесе в лаборатория да я изследват дали става за пиене. И от там му казали че съдържа прекалено много етерични масла, евентуално може да я ползва за разтривки, но не и за пиене.

Редактирано от ined (преглед на промените)

Не само че става,ами и изобщо не смърди,а има много приятен аромат.Може би смърди ако се поставят целите банани с обелките....До неотдавна допивах едни 5 литра чиста бананова - приказка.

Това и аз съм го чувал ... миризмата идва от обелките !!!

има един от моя град в края на всяка седмица ходи и изкопува почернелите банани от половиния град и си вари ракия, била мого хубава

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Благодаря ви за отговорите!

Засега не можем да я накараме да ферментира, но пък и нямаме много време да се занимаваме. Смятаме, че е студено в помещението, където е маТриала.

Разделили сме го на две части, за да експериментираме повечко.

Ще обновявам поста/темата, белким някой ден е полезна на друг човек.

Поздрави! viannen_42.gif

за да почне ферментацията сипи малко мравчена киселина

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.