Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да имам Xp и Vista на един компютър?

Featured Replies

Здравейте! :)

Значи изкам да попитам как да имам два Windows-а на един компютър (XP и Vista)?

Сега съм с XP и то ми е в "C:\" и сега мисля да си инсталирам Vista (за първи път sad.gif ) и той искам да ми е примерно в "D:\" (да създам такова, че го нямам D-то).

Още един въпрос :

Буутващият диск трябва да е задължително CD ли, защото имам само DVD?

Ако може да ми дадете урок, където пише как се прави DVD буутващ диск.

Благодаря ви предварително! :P

Втора ОС на един диск,май няма как да стане.Варианти-виртуално ПС или втори харддиск.Буутващ диск се прави със записващи програми от рода на Nero,Ashampoo,Roxio и др.подобни,които имат възможност за запис на ISO файл.По този въпрос,как се прави буутващ диск е писано многократно във форума.Да задължително на DVD,тъй като размера на инсталационните файлове е над 2Gb.

P.S.Откажи се от тази Vista,вече има Win 7.

• Автор

Благодаря! :speak:

Ама то има Windows 7, ама няма много игри на него.

Ако в момента имаш само 1 дял (C:) или предварително трябва да го разделиш или ще трябва и XP да преинсталираш за да си разделиш харда. На 1 дял хич не е лесно и полезно :speak: Иначе о аз подкрепям мнението за Windows 7. На Vista (Цък) не съм бил, но не чувам добри отзиви. Windows 7 си е "айляк" :P

Благодаря! :whist:

Игри има, но изикванията са по-големи. Зависи от машинката. Пък и като имаш XP спокойно можеш да играеш там ;)

• Автор

Значи сега имам "C:\" и "E:\".

В C-то ми е Windows Xp...

Мачината ми е:

1.7 GB Ram

320 GB HDD

nVidia GeForce 6100SE Video Card

Процесор : Amd Athlon 2.2 GHz

Редактирано от VstR (преглед на промените)

• Автор

daniel1995 - Да.

krali - Значи там са ми най-важните неща, ако запиша на E:\ ще ми се изгубят игри, музика, филми, програми и др.?

daniel1995 - Да.

krali - Значи там са ми най-важните неща, ако запиша на E:\ ще ми се изгубят игри, музика, филми, програми и др.?

Ако качиш вистата(или 7) на диск Е: ще трябва формат (знаеш какво означава това). Ако имаш важни файлове (без програми и игри) можеш да ги сложиш временно в C: И после обратно. Относно игрите изискванията за Vista и за 7 са еднакфи, затова те съветвам да си играеш на XP-то. Защото с тоя едноядрен няма да ти е лесно да играеш на Vista или 7

• Автор

Ако качиш вистата(или 7) на диск Е: ще трябва формат (знаеш какво означава това). Ако имаш важни файлове (без програми и игри) можеш да ги сложиш временно в C: И после обратно. Относно игрите изискванията за Vista и за 7 са еднакфи, затова те съветвам да си играеш на XP-то. Защото с тоя едноядрен няма да ти е лесно да играеш на Vista или 7

Значи инсталирам 7.

А ще ми е бавен ли компютъра, като си го инсталирам?

• Автор

daniel1995 - Игри, музика, филми, програми (най-вече) и снимки.

gyps -

Ето какво пише за 32 bit :

http://dox.bg/files/dw?a=cac70bd83d

Ето какво пише за 64 bit :

http://dox.bg/files/dw?a=aa2c7d33ec

Давам ви го, защото аз много не разбирам от тези неща. ;)

Благодаря! ;)

Win7 е най-геймърския Win, който е правен досега! Не съм имал проблем с нито една игра под него (а батко ти играе много, нищо, че вече поодърте). За пример само ще ти дам играта, която най ме озори: Dark Messiah Of Might And Magic...е, те това чудо не искаше да тръгне (поне при мен) нито под ХР, нито под Виста - независимо от "краката" и "ръцете", които приложих към нея - не, та не! Под 7 обаче си тръгна от раз! Слагай го смело и се не бой!

Ще ти тръгне със сигурност. На мен преди ми тръгна на 1,75ГХз, 1,25РАМ и 128 Видео. Но не очаквай да си работиш спокойно с Photoshop CS4 може би по-добрия вариант е CS3 ;) Иначе всичко друго като гледам е ОК, но гледай да не слагаш много тежки програмки :P 32 бита задължително. 64 ако имаш 3,5+ РАМ ;)

Прикачените файлове не могат да се отворят.Но 32 Bit. Win7 ще ти върви добре.

• Автор

Може ли да ми дадете линк от къде да си сваля Windows 7?

Може ли да ми дадете линк от къде да си сваля Windows 7?

За Замунда не си ли чувал?;)

• Автор

Еми чувал съм, но там има много.

Питам ви коя ще ми препоръчате, че аз много не разбирам от windos-и. ;)

• Автор

Може ли да попитам, ако го инсталирам през Deamon Tools какво ще му стане ? laugh.gif

Едит: Ако цепна E:\ на 2 и да инсталирам Windows-а на онази част която е празна ще стане ли? Малко тъп въпрос ама хайде... laugh.gif

Редактирано от VstR (преглед на промените)

Windows НЕ се инсталира през виртуални устройства като Daemon!

понеже никой не ти казва, ще си позволя да ти дам 1 съвет: направи отделен дял за уин

ще стане, спокойно - това може да бъде извършено без опасни последици и от самия windows

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Не ти трябва Windows XP,kaчи само 7-цата...Перфектно замества Вистата и XP..Иска по-малко системни ресурси от Vista.И както каза Agentpat Windows 7 е най-подходящата геймърска платформа...Скоро гледах тестове между Виста и 7 за производителност,мога да ти кажа,че 7 "издухва" Vista

Редактирано от Slayer (преглед на промените)

• Автор

Благодаря на всички! :speak:

Slayer - аз като си инсталирам 7-цата и ако съм доволен от нея (то е ясно, че ще съм laugh.gif) ще делкам XP. laugh.gif

Още един въпрос : Като съм си вече инсталирал Windows 7 имам ли достъп до файловете на XP? Примерно аз имам там игри (на XP) ще имам ли достъп до тях ?

Благодаря на всички! :speak:

Slayer - аз като си инсталирам 7-цата и ако съм доволен от нея (то е ясно, че ще съм laugh.gif) ще делкам XP. laugh.gif

Още един въпрос : Като съм си вече инсталирал Windows 7 имам ли достъп до файловете на XP? Примерно аз имам там игри (на XP) ще имам ли достъп до тях ?

Имаш да :ph34r: Те ти се виждат пак като дялове. Ще виждаш 3 дяла (C: - XP, D: - 7, и Е: другия ти дял :speak: )

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.