Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

32" LCD Телевизор

Featured Replies

Дайте, ако обичате мнение за тези две предложения:

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052888

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053924

Не разбирам от тази материя и за това ми трябва помощ. Търся бюджетен телевизор който е желателно да има тунер за цифрова кабелна телевизия - DVB-C. Ще се използва само и единственно за гледане на кабелна телевизия. Ако има нещо друго на тази или по-ниска цена, приемам предложения.

Дайте, ако обичате мнение за тези две предложения:

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052888

Не разбирам от тази материя и за това ми трябва помощ. Търся бюджетен телевизор който е желателно да има тунер за цифрова кабелна телевизия - DVB-C. Ще се използва само и единственно за гледане на кабелна телевизия. Ако има нещо друго на тази или по-ниска цена, приемам предложения.

Преди 2 дни си взех като този модел, само че с Full HD и по-висок контраст от LF 2510 серия.

Според мен телевизора е добър!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Toshiba по принцип правят по-качествени продукти, но не мисля че това са телевизори от един клас. Т.е. LG-то ще ти предложат повече защото са по-евтини като марка. Ако държиш на дълголетие - вземи Toshiba-та, ако искаш повече "екстри" - LG-то.

• Автор

LG-то има някаква екстра - 24P REAL CINEMA - която не знам какво представлява и доколко е важна. Търсих с Гугъл, но никъде не ми излезе обяснение за какво служи. Ако не е нещо важно да вземам Тошибата. Някак звучи по-сигурно, а гледам пристигат цели тирове с LG от Турция, може би там има завод.

LG-то има някаква екстра - 24P REAL CINEMA - която не знам какво представлява и доколко е важна. Търсих с Гугъл, но никъде не ми излезе обяснение за какво служи. Ако не е нещо важно да вземам Тошибата. Някак звучи по-сигурно, а гледам пристигат цели тирове с LG от Турция, може би там има завод.

На LG-то зглобката му е в полша,ако не се лъжа.

P.S. Нямало инфо за 24p викаш...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

• Автор

На LG-то зглобката му е в полша,ако не се лъжа.

P.S. Нямало инфо за 24p викаш...

Благодаря, ама имах предвид на български. То и без това материята ми е малко далечна, а пък на английски да не говорим. Ако имаш желание, време и възможност, напиши с няколко думи. Предполагам, че и други колеги имат нужда от това.

• Автор

Вчера обиколих магазините и попаднах на още един телевизор със същите показатели.

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09051444

Та с горните две станаха вече три предложения. Разглеждах ги доста време, но тъй като досега не съм имал LCD телевизор, не видях някаква фрапираща разлика между тях. Не можах да взема решение и реших още малко да помисля и да търся съвет от хора, които разбират материята и могат да помогнат.

Четох някъде, че LG 32LH2000 имал вграден плеер, който можел да се активира, но дали е така в магазина не ми казаха.

Моля дайте едно рамо, че за Коледа и аз да имам нова придобивка.

огледай как е картината под голям ъгъл и как се променя като погледнеш от долу на горе ( пти тошибите черното става лилаво при поглед от долу). отделно гледай да не е с лъскаво покритие на матрицата ами матово... гледай да има pc вход. за тоя телевизор гледай резолюцията да е 1360х768 - тия дето се водят fullHD за тия пари само матрицата е такава и образа се пуска чрез upscalling - на входа сигнала се редуцира до HDready после се обработва и преди да се подаде на матрицата пак се увеличава (поне така хитруват от тошиба - така става невъзможно ползването на телевизора като монитор, ако решиш да гледаш на "голям" монитор) огледай има или размазване на черното на червен фон или червено на черен когато обекта минава горизонтално по екрана (все едно гледаш през прозорец и отвънка минава кола и ти не я проследяваш, а просто гледаш как се появява от едната страна, минава и изчезва от другата) спред мен вземай самсунга... ама огледай ъглите... това за 24 кадъра е екстра която разваля картината (тя е просто рекламна за "балъците", 100Hz, 200Hz също)

32LH2000 - няма плеър, то само като му виидиш цената се разбира...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Здравейте съфорумци! Pinto, надявам се нямаш против да ползвам темата ти. Ще си преместя поста, ако кажеш :cool:

И аз искам да питам за 32 инчов телевизор. При мен дилемата е общо взето между Sony, Toshiba и LG.

Sony KDL-32S5500

Toshiba 32XV505DG

LG 32LF2500

Беглите ми познания относно LCD телевизорите ме насочват към Sony-то. Наистина като характиристики изостава, но пък откъм качество ... LG-то е най-добро като характиристики, но пък е LG. Toshiba-та я видях днес в Техномаркет и ми хареса като качество на картинана, а и се вписва в бюджета, който "плава" между 750 и 850 лева (максимум 900, ако наистина си заслужава). Sony-то и LG-то пък ги гледах едно до друго в Технополис, като картината на Sony-то беше по-добра като цветове (или поне повече ми хареса ... а и вероятно тия неща могат да се коригират), но HD резолюцията на LG-то просто биеше квадратчетата на Sony-то по точки (буквално и преносно).

На телевизора ще се включва цифрова телевизия, чат-пат ще се гледат DVD-та (не ми се пуска поредният кабел и не ми се занимава с TV-out, така че HD филми на първо време едва ли ще се гледат). Разстоянието от дивана до TV-то е 2-3 метра. Не отказвам и други предложения, защото съм босичък в тази сфера.

Благодаря!

• Автор

огледай как е картината под голям ъгъл и как се променя като погледнеш от долу на горе ( пти тошибите черното става лилаво при поглед от долу). отделно гледай да не е с лъскаво покритие на матрицата ами матово... гледай да има pc вход. за тоя телевизор гледай резолюцията да е 1360х768 - тия дето се водят fullHD за тия пари само матрицата е такава и образа се пуска чрез upscalling - на входа сигнала се редуцира до HDready после се обработва и преди да се подаде на матрицата пак се увеличава (поне така хитруват от тошиба - така става невъзможно ползването на телевизора като монитор, ако решиш да гледаш на "голям" монитор) огледай има или размазване на черното на червен фон или червено на черен когато обекта минава горизонтално по екрана (все едно гледаш през прозорец и отвънка минава кола и ти не я проследяваш, а просто гледаш как се появява от едната страна, минава и изчезва от другата) спред мен вземай самсунга... ама огледай ъглите... това за 24 кадъра е екстра която разваля картината (тя е просто рекламна за "балъците", 100Hz, 200Hz също)

32LH2000 - няма плеър, то само като му виидиш цената се разбира...

Благодаря за отговора. Гледах и трите, но поради малкия опит, който имам и трите ми харесаха. Ъглите ми се струват добри и еднакви. Изобщо много ми е трудно да избера. Ако имах голям бюджет щях да взема по-скъп и по-нов модел, пък каквото стане. Обаче съм ограничен до 800 лева и изискване на има цифров тунер за кабелна телевизия. Знам, че сумата е малко, но такъв е живота. За плеера прочетох тук:

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,38804.3900.html

"LG 32LH2000 може да му активираш плейването на филми през USB-то"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.