Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на сървър!

Featured Replies

Здравейте!

Бих искала да Ви помоля за малко помощ при избор на сървър. Значи в работа ми дадоха задачка да намеря фирма от която да си купим сървър. Проблема е че аз не разбирам достатъчно. Въпросът ми е можете ли да ми препоръчате фирма която да предлага сървъри, мрежово оборудване както и настройка. Просто ако знаете фирма която предлага качествена услуга моля да ми пишете. Един познат ми препоръча Индекс България - представители на Dell. Какво ще кажете за тях?

Благодаря предварително.

Фирми много: Stemo, Stone, IBS, S&T,CNsys PLC Persy Ltd.и др.

Фирмите не са подредени по никакъв приоритет.

Редактирано от DoGa (преглед на промените)

Яни здравей,

Въпросите ти са много общи. Трябва да се уточнят толкова много "дреболийки".... Предназначение на сървъра - файлов, принт, уеб или някаква комбинация между тях. Като операционна система - Уин или Лайнукс ? Като физическо изпълнение - десктоп или рак и има ли си шкафче и с какви рамери ? Като захранване - ЮПиеС към него. Ниво на сигурност на данните - РАИД, но какъв. Обем на данните - предполагаем за следващите 5 години. Брой клиенти и вид на софтуера който ще работи на него. За да се определи вида и мощността на процесора/рите и вида на тв.дискове - САТА или САС със съответните контролери. А софтуер към него ще бъде ли необходим... ? Антивирусно решения ако е Уин ?

Освен официалните представители - Индекс за Дел, Стемо за HP, БМГ за Фуджитсу, Контракс за NEC , IBM България за IBM и останалите има и вариант със сглобяване на сървъра от български ръчички, например Перси Възможно е и да е някоя по-малко известна фирма. Също жълт сървър, който няма да отстъпва на марковите си събратя по нищо освен по цена. Не зная от къде си ? Ако решиш да е маркова машина - звъниш на официалния представител на предпочитаната марка от теб (Dell, HP, IBM, Fujitsu, NEC и останалите) и той ще ти предложи по географски признак фирма за доставка и поддръжка. Чрез Гугъл се откриват за секунди. Все пак по лични симпатии и опит ще си позволя още една препоръка - IBS за IBM решение. Перфектен сервиз и поддръжка, доста по-добри от Индекс и на леко по-ниски цени. Успех в делата ;)

За "Стемо" вие човека ако набутате там незнам до къде ще я докараме. От личен опит знам, че "Стемо" са пълни *******! Защо не пробваш с Atlantis.bg http://www.atlantis.bg/

За "Стемо" вие човека ако набутате там незнам до къде ще я докараме. От личен опит знам, че "Стемо" са пълни *******! Защо не пробваш с Atlantis.bg http://www.atlantis.bg/

Пич, ти колко сървъра си си купил от Стемо, че знаеш какви са? От какъв личен опит с покупки знаеш какви са?

Или Атлантис ти е любима 'фирма на баджанака' та препоръчваш нея.

Така, че или дай конкретни примери или ... У лево.

Иначе, +1 глас от мен за Перси - абсолютно коректни, въпреки неколкократните ми досаждащи разговори с въпроси към сервиза им.

Компонентите са качествени (пазарувахме предимно Супермикро) и надеждни във времето.

Имам 3 или 4 сървъра (асемблажи), които са купувани от тях, вече над 3 години безпроблемна работа и бързодействие.

Та, както каза колегата по-горе - дай повече инфо за какво ще го ползваш сървъра.

• Автор

Благодаря на всички за съветите. Супер сте!!! Вече направихме избор - IBS. Ръководството ми остана доволно от вниманието което ни обърнаха.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.