Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Повредено дъно

Featured Replies

Здравейте. С дъното май си казахме последно сбогом! Машината не може да се стартира. Смених захранването, направих тест на паметта и дисковете. Според мен дъното е изгоряло или предният панел се е здухал. Ако е така, по какъв начин бих могъл да се справя? Дънцето е Asus A8N5X. По какъв начин бих могъл стартирам машината без Power Button?

Здравейте. С дъното май си казахме последно сбогом! Машината не може да се стартира. Смених захранването, направих тест на паметта и дисковете. Според мен дъното е изгоряло или предният панел се е здухал. Ако е така, по какъв начин бих могъл да се справя? Дънцето е Asus A8N5X. По какъв начин бих могъл стартирам машината без Power Button?

Изобщо ли не дава признаци на живот - в смисъл свети ли лампичката, вади ли батерията, както е започнал kokomil, по-горе дай накъсо двете кабелчета от пауър бутона. Провери дали не е натиснат постоянно бутона или този за рестарт. А може и да са откачени.

• Автор

Отвори кутията, извади кабелчетата от Front Panel , виж в книжката кои два пина са Power Sw или нещо подобно и ...... т.н.

Направих го, но няма никакъв резултат. Какъв съвет ще мога да получа за дъното? Ужас, ако е брикнато :bighat:

Изобщо ли не дава признаци на живот - в смисъл свети ли лампичката, вади ли батерията, както е започнал kokomil, по-горе дай накъсо двете кабелчета от пауър бутона. Провери дали не е натиснат постоянно бутона или този за рестарт. А може и да са откачени.

По-скоро дънцето прилича на мъртвец - никаква реакция.

Какво имаш предвид с "по-горе дай накъсо двете кабелчета от пауър бутона"?

Редактирано от MoHuToP (преглед на промените)

Направих го, но няма никакъв резултат. Какъв съвет ще мога да получа за дъното? Ужас, ако е брикнато :bighat:

По-скоро дънцето прилича на мъртвец...

Махни паметите от дъното и опитай да го стартираш, би трябвало да започне да пищи ( ако дъното е в ред и ако бутончето на кутията е читаво).

Какво имаш предвид с "по-горе дай накъсо двете кабелчета от пауър бутона"?

Ами това е както се краде кола по филмите. Даваш накъсо кабелчетата, които са към бутона / значи трябва да ги откачиш от бутона/.

• Автор

Махни паметите от дъното и опитай да го стартираш, би трябвало да започне да пищи ( ако дъното е в ред и ако бутончето на кутията е читаво).

Done it, но без резултат. Очаквах да чуя бипове, но ни вопъл, ни стон! Започвам да се притеснявам?

Done it, но без резултат. Очаквах да чуя бипове, но ни вопъл, ни стон! Започвам да се притеснявам?

А може ли малко предистория на случката. Как се получи - Пускаш го и не тръгва или токов удар или...?

• Автор

А може ли малко предистория на случката. Как се получи - Пускаш го и не тръгва или токов удар или...?

Гръмотевици. Притеснявам се! :bighat:

Гръмотевици. Притеснявам се! :wors:

Бих го закарал на "доктор", но като гледам на колко годинки е по-добре си вземи нещо втора ръка ако няма пари за ново. :help:

Ако всичко по дъното е изправно, ще пищи, така ли? Имам подобен проблем, при мен когато в слотовете поставя паметта - на монитора екран никакъв и никакъв звуков сигнал от зумърчето. След като махна всички модули, се получава характерното за BIOS-a (Award), продължително прекъснато писукане. Всички напрежения от захранването стигат до дъното, но предполагам, че при мен е опаткал южния мост на чипсета (ICH5), проблема се получи следствие статично електричество по USB кабела (стоящ на килим), и други хора в интернет имаха подобен проблем, дори в сайта на производителя пише. Мисля си, че е чипът, защото от едната страна грее нечовешки силно, не можеш да си държиш ръката повече от няколко секунди, има ли някакъв шанс да не е той?

Ако всичко по дъното е изправно, ще пищи, така ли? Имам подобен проблем, при мен когато в слотовете поставя паметта - на монитора екран никакъв и никакъв звуков сигнал от зумърчето. След като махна всички модули, се получава характерното за BIOS-a (Award), продължително прекъснато писукане. Всички напрежения от захранването стигат до дъното, но предполагам, че при мен е опаткал южния мост на чипсета (ICH5), проблема се получи следствие статично електричество по USB кабела (стоящ на килим), и други хора в интернет имаха подобен проблем, дори в сайта на производителя пише. Мисля си, че е чипът, защото от едната страна грее нечовешки силно, не можеш да си държиш ръката повече от няколко секунди, има ли някакъв шанс да не е той?

Разкачи всичко от дъното, остави процесора, паметта и видеото, остави дъното да се охлади съвсем, след това го пускаш като си държиш пръста върху чипа. Ако чипът е заминал ще те опари в рамките на секунди.

и да не е чипа,дъното е заминало 99% вероятност.

вместо да се мъчиш и да губиш нерви...провери в нета за заместител.

• 1 месец по-късно...

Вземи си нова дъна платка. И на мен ми е е случило така. По-добре е да си вземеш MSI струва около 100лв. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.