Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да си избера Windows при стартиране на компа?

Featured Replies

Здравейте, имам 2 партишъна на харддиска.. На единия бях инсталирал уиндоус 7, а днес реших на втория партишън да инсталирам уиндоус хп.

Всичко протече перфектно, но сега при стартиране на компа ми се стартира автоматично уиндоус хп, а на мен идеята ми беше да мога да избирам кой от двата уиндоуса да се статира при включването на пц-то.

Моля някой да ми каже как мога да направя тая тънка врътка и ще съм му много благодарен!

:bye1:

Тънката врътка става от БИОС-а.Там задаваш,кой партишън да е първи.

Убеден ли си?

Теглиш тази програмка и си свиркаш  :)

ха ха това си е баш за бисерите

от биос не знаех че съществува врътка да избираш от кои партишан на диска да стартираш мисля че това е зададено в BМR

и от там и активния партишан

биос може да избираш ако единия уин е на мастер а другия на слеив ама случеая не е такъв

това може да стане с някои бут менажер евентуално

за стартиране на виста след хр имаше една програма писано е много във форума ама не знам дали върши работа за уин7

хр си е презаписал BMR и сега трябва да се поправи а ако беше в обратен ред хр към уин7 това нямаше да се случи на със сигурност има решение просто не съм попадал в подобна ситуасия

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Добре де, какво трябва да направя в БИОС-а , за да мога да си избирам операционната система при старирането на компютъра!?

А иначе при старирането на горепосочената програма ми се появява съобщение аз грешка..може бизащото нямам никакви драйвери на компа, като новороден е :)

Може би не разбра че съвета за биос е пълна простотия?

Трябва ти .net framework за да работи програмата. То си го пише. Бъди добро момче и прочети коя точно версия иска, иди на www.microsoft.com и си я свали.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

• Автор

Ок, супер свалих си нет.фреймуоркът и старирах програмата! Но сега какво трябва да направя, за да си пусна 7-цата отново?

easybcd-1.jpg

От тук. Само че от секцията Windows. За име слагаш каквото ти хареса и посочваш на кой дял се намира.

• Автор

аха, направих както ми беше показано на картинката и вкрайнасметка при рестарирането на компа ми се появи съобщение за някаква масивна грешка на харддиска и си стои без нищо да помръдва.. съответно преинсталирах хп-то и пак съмв начална н позиция! :)

Що не опиташ с диска на седем за подкараш инсталация, до момента в който те попита какво ще се прави и дадеш repair?

• Автор

В крайна сметка май ще остана на ХР... батерията на лаптопа ми като че ли пада една идея по бавно , а и вентилаторите не въртят като бесни :cool:

Имало е смисъл да ми се прецакат нещата така, за да видя разликата :clap:

Но все пак благодаря на всеки, който се оптита да ми помогне! ;)

По лесно е да напишеш във Run менюто msconfig и от там да зададеш на боот опцията с кое да се стартирва първо.

По лесно е да напишеш във Run менюто msconfig и от там да зададеш на боот опцията с кое да се стартирва първо.

ха ха ето такива бисери трябва да четем от някои които е чул недочул и няма идея от съществото на проблема

та да ти подскажа само че първия сектор на хард диска леко е поправен от хр и не разрешава мулти бут с по нови версии на уин от хр

espero que ya este claro

така става в обратния случай - стартира Windows 7 и не вижда windows XP

ха ха ето такива бисери трябва да четем от някои които е чул недочул и няма идея от съществото на проблема

та да ти подскажа само че първия сектор на хард диска леко е поправен от хр и не разрешава мулти бут с по нови версии на уин от хр

espero que ya este claro

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.