Премини към съдържанието

vassetz

Потребител
  • Публикации

    110
  • Регистрация

  • Последно онлайн

Харесвания

-5 Лоша

1 Последовател

Всичко за vassetz

  • Титла
    Редовен потребител
  • Рожден ден 4.04.1987

Информация

  • Пол
    Мъж
  • Град
    София
  • Интереси
    Бисерка ми е интересна! :-))

Контакти

  • Skype
    vassetz
  • ICQ
    204219901
  • Yahoo
    vassetz
  • Интернет сайт
    http://www.last.fm/user/vassetz

Последни посетители

4549 прегледа на профила
  1. vassetz

    RAM Upgrade еMachinies eM250

    Помпам F8, стартирам мемори теста и на около 5% се появява това
  2. vassetz

    RAM Upgrade еMachinies eM250

    Оригиналната памет,която идва нетбука е Transcend 1 GB DDR2 667 SO-DIMM CL5 смених я със същата , като параметри но 2 GB . Продавача е 100% сигурен,че работи.
  3. vassetz

    RAM Upgrade еMachinies eM250

    Но пък в BIOS-a , като я поставя си я намира ,пише 2048 мв
  4. vassetz

    RAM Upgrade еMachinies eM250

    Не се получава. При стартиране на ОС - в лввия ъгъл започват да излизат хоризонтелно черти. Инсталирах Ubuntu Mate 17.04 x32 с оригиналната памет, смених с двугигабайтовата и пак зацепи. Предполагам, че или BIOS-a e твърде архаичен (версия от 11.2009) или самата платка е калпава, макар и без някакви видими щети по нея.
  5. vassetz

    RAM Upgrade еMachinies eM250

    Е, да, ясно е, че машината е стара. Но ми е функционална. Слота е един. Не е болка за умиране, исках да "извлека" максимума
  6. Здравейте. Преди няколко дни ми попадна въпросния модел netbook. eMachinies eM250. Реших да му ъпгрейдна оперативната памет от 1 на 2 gb и съответно намерих подходяща такава втора употреба. Продавача ме увери, че работи. Но се появява проблем, след като е поставих - нетбука не иска да се стартира, а в левия край на екрана се появяват хоризонтални черти. Операционната система е Win 7 starter. Оригналната памет е Transcend 1 GB DDR2 667 SO-DIMM CL5, а на снимката е купената. В BIOS-a се появява ,че има налично 2048 МВ памет, но нямам представа защо машината не иска да се стартира?
  7. Екстра. Проработи! Много благодаря за ценния линк. Иначе архивен, ама работи... още от времето на 9.10 , с правилната хардуерна потдръжка
  8. Здравейте. За да не отварям нова тема искам да споделя и моят проблем с wi-fi свързаността ми. Машината е Asus Pro55 GL и wi-fi връзката е трагична. Използвам Ubunti MATE 17.04. Нивото е окол 50-75 % (рядко) на дистанция от рутера, при която при Win10 е над 80%. Много често изобщо няма recieving , но съм свързан към мрежата и при други устройства няма проблем. Единствено след рестарт на рутера се оправя. Помня, че още при Ubuntu 9.10 се наблдаваше подобен проблем на същата машина. Имаше някакъв пиниз , който фиксираше проблема, но не помня какъв беше Иначе след lspci [email protected]:~$ lspci 00:00.0 Host bridge: NVIDIA Corporation MCP79 Host Bridge (rev b1) 00:00.1 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP79 Memory Controller (rev b1) 00:03.0 ISA bridge: NVIDIA Corporation MCP79 LPC Bridge (rev b2) 00:03.1 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP79 Memory Controller (rev b1) 00:03.2 SMBus: NVIDIA Corporation MCP79 SMBus (rev b1) 00:03.3 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP79 Memory Controller (rev b1) 00:03.4 RAM memory: NVIDIA Corporation MCP79 Memory Controller (rev b1) 00:03.5 Co-processor: NVIDIA Corporation MCP79 Co-processor (rev b1) 00:04.0 USB controller: NVIDIA Corporation MCP79 OHCI USB 1.1 Controller (rev b1) 00:04.1 USB controller: NVIDIA Corporation MCP79 EHCI USB 2.0 Controller (rev b1) 00:08.0 Audio device: NVIDIA Corporation MCP79 High Definition Audio (rev b1) 00:09.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP79 PCI Bridge (rev b1) 00:0a.0 Ethernet controller: NVIDIA Corporation MCP79 Ethernet (rev b1) 00:0b.0 IDE interface: NVIDIA Corporation MCP79 SATA Controller (rev b1) 00:10.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP79 PCI Express Bridge (rev b1) 00:15.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP79 PCI Express Bridge (rev b1) 00:16.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP79 PCI Express Bridge (rev b1) 00:17.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP79 PCI Express Bridge (rev b1) 00:18.0 PCI bridge: NVIDIA Corporation MCP79 PCI Express Bridge (rev b1) 02:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation MCP79 [GeForce 8200M G] (rev b1) 06:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01) edit: Дори в момента телефона ми е hot spot и свързаността на един метър от лаптопа е около 75%
  9. Здравейте! Имам следния много странен казус. Машината на която използвам Linux е сравнително стара : CPU:Intel T3200 2x2.0 GHz. 64 bit RAM 4.0 GB (3.6 usable) GPU: Nvidia GeForce 8200M G с драйвър 340. Проблемът е, че при възпроизвеждане на видео 720р се наблдава доста неприятно накъсване на картината, без значение дали се гледа чрез VLC, Chrome, Firefox, Opera. Пробвах множество дистрибуции : KDE neon, Linux Mint Cinnamon/KDE, Ubuntu MATE 17.04 64 bit. - винаги се наблдава този проблем. Странното в цялата ситуация е, че видеото върви без никакви затруднения единствено при Ubuntu 16.04/17.04. 64 bit. Имате ли представа на какво може да се дължи това? Предварително благодаря, ако някой има понятие.
  10. Доброто старо 10.04 LTS, но златно! ;-))

  11. "Рулирам" с Mageia 2! :-))

  12. Нека и аз да споделя своите виждания... Преди година и нещо бях изправен пред същата ситуация- закърмен с windows потребител още от 3.11-тата му версия, реших да мина към отбора на "Свободата" Самата идеология ме грабна! Казах си : "Майната му, 100 пъти ще ми е по-гот, ако знам, че използвам една напълно функционираща операционна система, за без пари , но и с огромна благодарност!" Естествено в началото гледах доста изтърбушено, все пак не може още от раз да си доволен и да се радваш на алтернативния софт ( всеки софт за уиндоуски потребители, различен от обичайния е алтернативен ) Не познавах лично хора, с малки изключения, който да използват Линукски дитрибуции, но поне из нета има доста места където ще ти помогнат! В крайна сметка публикувах тук темата "Защо Линукс не е моята Операционна система" с идеята не да прозвучи като крайно мнение на дебил, а като на човек, на който досега все му е обягвала Всеки по-редовен потребител знае каква феерия от мнения породи! В крайна сметка искам да ти кажа, че няма да имаш никакви проблеми с използването на по-приятелските дистрота, казвам ти го от личен опит. Преглътнеш ли, че пеъра ти няма да е досегашния като име, ще си доста по-спокоен... А за интернет бараузъра си не се тревожи, хромът е навсякъде! Обаче ако питаш тук разни по-формални неща ще се вкараш в доста излишна полемика, от която няма да получиш никаква полза! Все едно има някаква неприемственост на "по-дъртите" потребители , спрямо начинаещите. Нямам идея защо е така, но да не ти пука! Ако искаш минавай на дистрибуцията, която ти е на сърце, както направих аз с Убунту-то. Компа ти и ще свири музиката, която искаш, и ще плейва видеото , което ще гледаш, и тн. Успех!
  13. Мисля ли, мисля... щото мисля, че мисля!

  14. Не е деактивиран. Напълно функциониращ си беше до миналия четвъртък А относно социалността на мрежата не мога да бъда компетентен.
  15. Здравейте , от няколко дни наблюдавам, че фейсбука ми се държи странно. Все едно несъществувам в тая социална мрежа. Никой не може да ме види, че имам профил,единственото което се вижда е едно бяло квадрадче без име, с на гаджето ми на обвързаността пише само" In relation ship whit" и само това , а моето име нефигурира. Всички снимки , който съм качил са недостъпни. При някой от вас дали се наблюдава този проблем и ако наистина някой се е изгаврил с мен какво мога да направя? Благодаря предварително!
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

    Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
  • Добави ново...