Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Високи обороти на вентилатор

Featured Replies

Привет на всички.Имам лаптоп Asus M51Vr който държи обороти на вентилатора 4200 което ми се струва доста множко.Темперетурата на процесора е 55 градуса а самия процесор е Т5800.Има ли някаква функция в биоса за намаляне на оборотите или да го нося на сервиз.Благодаря предварително.

Гледаи сега този вентилатор струва 3.50лв и охлажда процесора които струва 30 пъти повече. Според мен е по-добре да замине вентилатора отколкото процесора.

Аз на моя компютър съм увеличил оборотите на максимум, а и процесорът ти е с 55С температура нормално е да са високи оборотите.

И все пак, ако искаш да ги намалиш потърси в BIOSа може да настроиш вентилатора на процесора при всеки градус да се вдига с по 300 уборота например.

Редактирано от skalata2 (преглед на промените)

Гледаи сега този вентилатор струва 3.50лв и охлажда процесора които струва 30 пъти повече. Според мен е по-добре да замине вентилатора отколкото процесора.

Аз на моя компютър съм увеличил оборотите на максимум, а и процесорът ти е с 55С температура нормално е да са високи оборотите.

И все пак, ако искаш да ги намалиш потърси в BIOSа може да настроиш вентилатора на процесора при всеки градус да се вдига с по 300 уборота например.

Точно вентилатора на лаптоп не струва толкова, но карай

Температурата е висока, но това е нормално (да е по-висока от настолна машина). Не пипай скоростта на вентилатора!

Привет на всички.Имам лаптоп Asus M51Vr който държи обороти на вентилатора 4200 което ми се струва доста множко.Темперетурата на процесора е 55 градуса а самия процесор е Т5800.Има ли някаква функция в биоса за намаляне на оборотите или да го нося на сервиз.Благодаря предварително.

От колко време имаш лаптопа почистван ли е?Ако има "килимче" върху радиатора е нормално да не смогва вентилаторчето.

Ако може да поръчам 5-6 вентилаторчета от 3.50 за моя лаптоп че ми трябват. :lol6::lol6:

• Автор

Лаптопа го имам от април месец и не ми се иска да го отварям все още е в гаранция

нормално на повечето лаптопи перката под 60 градуса или не трябва да въврти или да е съвсем слабо. при тебе процесора е на 55, ако си с външно видео е възмможно заради него да върти с такива обороти...

обикновено ако има килин температурата на процесора НЕ е 55 градуса а доста по висока (и тогава обаче се вижда/усеща че не духа през ребрата)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

В момента темперетурата е 56 градуса а вентилатора е на 4100 оборота.Отзат се усеща вентилатора да духа доста силно

• Автор

Сега като се замисля няколко пъти в началото ми направи впечатление че вдигаше висока температура и беше доста шумен но мислех че е нормално.Някой може ли да подскаже за биоса?Как става.Благодаря

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.