Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Настройка на монитор

Featured Replies

Имам TFT монитор Compaq TFT5010.

Как мога да му свия екрана съвсем малко от всички страни.

В настройките на монитора има само за позициониране.

Някакви идей с какво да го смаля?Да ли има някакъв софтуер за тази цел? :)

Предполагам, че е свързан аналогово (с RGB кабел), в такъв случай обикновено може да цъкнеш едно копченце Auto, ако има такова, ако не - потърси в менюто.

• Автор

Предполагам, че е свързан аналогово (с RGB кабел), в такъв случай обикновено може да цъкнеш едно копченце Auto, ако има такова, ако не - потърси в менюто.

Аналогово е свързан, но на мен не ми трябва автоматична настройка, а ръчно да си го наглася.

Както при CRT мониторите се наглася.

Да не правя нова тема ще пиша тук например как мога да си сложа по-висока резолюция например сега съм с 1600х1200 и да го направя 1800x1400 например с няква програма! Монитора ми е 22 инча макс 1680x1050 но тази резолюция на 22 инчов монитор изглежда ужасно, затова съм с 1600х1200! Например ако видеокартата е ATi HD 4... и подържа FullHD 1920x1080, а монитора не поддържа-в моя случай-дали мога да сложа тази резолюция! Или някаква програма за това! С Ati Catalyst Center не става

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Аз лично не схванах как си на резолюция която не се поддържа от монитора ти ... Максималната ти трябва да е 1680x1050

Аз лично не схванах как си на резолюция която не се поддържа от монитора ти ... Максималната ти трябва да е 1680x1050

Що да не поддържа ето всички които поддържа 800x600 1024x768 1152x864 1280x720 1280x768 1280x960 1280x1024 1600x1200 1680x1050 и питам дали мога с някоя програма да добавя по-висока резолюция от 1600х1200 но да не е 16:10 а 4:3, защото 1680x1050 е по-скоро за 20 инчов монитор, но понеже моя е стар и затова не поддържа Full HD

edit: аз искам да си сменя резолюцията на десктопа, не за филми

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

• Автор

Аз мисля че не сте разбрали въпроса ми.Неискам да сменям резолюцията, а да променя размерите на екрана.

това ми се показва на nvidia control panel, но няма за промяна на размера.

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1534/117385099310490198171262194480cpQspDZLPQD7hfnN7uPi.JPG

Дали ако потърся оригиналните драйвери ще се оправи?

Видеокартата ми е GeForce 6600LE 256MB

Няма как да гледаш на 1920 резолюция дори и картата ти да поддържа 7 пъти по голяма. Програмата която ползваш дефакто е твоя плеър който оразмерява филма за настроената от теб резолюция но никога не може да прехвърли на по висока която не се поддържа... ако пуснеш примерно 1920 просто ще го оразмери на 1600х1200

gig93, монитора ти е TFT нали? Забрави!

Всъщност има един начин, но тогава на екрана ще виждаш само част от десктопа и ще трябва скролваш като в голяма уеб страница...

Дали ако потърся оригиналните драйвери ще се оправи?

Мддаа верно няма от менюто на видеото. И с други драйвери да пробваш, пак е същото. Единствено от менюто на монитора, все някъде трябва да го има като опция.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.