Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аз не искам да ме следят в Интернет и по мобилния телефон

Featured Replies

Мене ми е все тая аз ако имам нещо да крия едва ли тоя интерфеис ще помогне да бъде разкрито . Ама много ми е чудно пък как ще ми прегледат кореспонденцията в gmail без да се обърнат към админите на пощата ми а те не са под тяхно командване

Trichocephalus говориш пълни глупости, как така полицията нямала право да подслушва, има но след разрешение от съдия, ако има достатъчно доказателства за престъпна дейност, така е навсякъде по белите държави, така и трябва да бъде. Я си представи че имаш в пощата данни за кредитна карта, получаваш и месечното извлечение там, и едно корумпирано ченге, което играе партия с престъпници точещи кредитни карти, ти види в пощата колко пари имаш, какъв е лимита и така нататък, и предостави тая информация на своите приятелчета, и ти в някой щастлив ден решиш да си купиш нещо, а се оказва че нямаш пукната стотинка, айде ходи се оправи с нашите банки и полиция и си върни парите в такъв случай.

Такива работи не мога "да си представям".

Явно ми е доста ограничена фантазията.

Trichocephalus говориш пълни глупости, как така полицията нямала право да подслушва, има но след разрешение от съдия, ако има достатъчно доказателства за престъпна дейност, така е навсякъде по белите държави, така и трябва да бъде. Я си представи че имаш в пощата данни за кредитна карта, получаваш и месечното извлечение там, и едно корумпирано ченге, което играе партия с престъпници точещи кредитни карти, ти види в пощата колко пари имаш, какъв е лимита и така нататък, и предостави тая информация на своите приятелчета, и ти в някой щастлив ден решиш да си купиш нещо, а се оказва че нямаш пукната стотинка, айде ходи се оправи с нашите банки и полиция и си върни парите в такъв случай.

Ти влезе в параноя . Една уважаваща клиентите си поща има криптиран интернет трафик не се заблуждаваи че някои си Георгиев и ПетроФ от шесто ще могат така лесно да се ровят където им падне и де им е кеф. То и едно време немците са подслушвали съюзниците ама са се натъкнали на някаква рядка индиянска реч дето върви че търси преводач . Те и на енигма са подслушвали съобщенията ама до като не и разбиха алгоритама само следяха трафик и наблюдаваха деиствията на Германия

Не съм влязъл в параноя, а много добре знам какви са 80% от ченгетата, поради което не желая да правят каквото си поискат. Искам да имат повече права и да вкарват който трябва в затвора, но това да не е за сметка на личната ми свобода.

Ама много си си филмирал, намали малко телевизията. Ей такива като тебе пускат онея глупости за портестите, без дори да знаят точно за какво става въпрос. Защо търсите някаква конспирация навсякъде не мога да разбера. Ти като си толкова запознат знаеш ли всъщност колко време трябва, за да вземе това разрешение от съдия? Или да се изиска информация от някой интернет доставчик или мобилен оператор? Знаеш ли колко полицейски операции се провалят ТОЧНО защото самият процес е прекалено бавен и когато най-накрая се получи тази информация от полицията, тя вече не е нужна?

Така че айде стига си се правил на голям защитник на свободата и използвай мозъка си. Въпреки че вече толкова ограничен народ има, че чак ми става жал.

Не съм влязъл в параноя, а много добре знам какви са 80% от ченгетата, поради което не желая да правят каквото си поискат. Искам да имат повече права и да вкарват който трябва в затвора, но това да не е за сметка на личната ми свобода.

Е то е ясно че ще го отнесе масовия потребител а кримиконтингента ще си криптира връзките и това е . А на теб мвр-то ще ти знае всички любовници и това е горе долу предимството на новия бъдещ проект

Използвайте си малко вие мозъците! Много сте зле. Аз съм ЗА да се променят нещата, така че да взимат разрешение от съдията бързо, да нямат пречките които имат сега, но по стар комунистически обичай по-лесно е да се подсушва всеки и всичко.

И Shadow_skill телевизия не гледам отдавна! За разлика от манипулираните овци гледащи всеки ден БТВ Новините!

Ама много си си филмирал, намали малко телевизията. Ей такива като тебе пускат онея глупости за портестите, без дори да знаят точно за какво става въпрос. Защо търсите някаква конспирация навсякъде не мога да разбера. Ти като си толкова запознат знаеш ли всъщност колко време трябва, за да вземе това разрешение от съдия? Или да се изиска информация от някой интернет доставчик или мобилен оператор? Знаеш ли колко полицейски операции се провалят ТОЧНО защото самият процес е прекалено бавен и когато най-накрая се получи тази информация от полицията, тя вече не е нужна?

Така че айде стига си се правил на голям защитник на свободата и използвай мозъка си. Въпреки че вече толкова ограничен народ има, че чак ми става жал.

А това е типично провокативен милиционерски пост с цел манипулация . Ти трябва да си отвориш очите баш престъпниците са много интелигентни и няма да се оставят да бъдат така леко следени . И ади кажи ми ти като получиш на момента тая информация а тя се оказала криптирана защото те знаят че ги следят кажи ми как ще ти влезе в полза или ще му се обадиш на господин престъпника и ще му кажеш да ти предостави асиметричния или симетричния ключ защото не може да си свършиш работата и не ти остава нищо друго освен да следиш комшията как се заиграва в чата с жена ти

Така ли? А според теб защо бяха успешни последните операции с/у организираната престъпност? Мислиш си, че в МВР няма професионалисти, които си разбират от работата? Просто хората седнаха и си свършиха работата. Защото и в момента подължава чистката ВЪТРЕ в самото МВР, и ако преди някой го е било страх, че шефът му, който е човек на някой си, ще му стъжни живота после, сега това вече не е в такава степен. Има си методи, хората си ги знаят и си ги ползват.

П.П. Ти кво ме издаваш... манипулативен, че и милиционерси xD провали ми зля план, баси...

Aз със 4-ма приятели ще съм там! И мен никой не искам да ме следи , нека има Демокрация в тази "Демокрация" Който ме разбрал , разбрал.. който не здраве да е !

А това е типично провокативен милиционерски пост с цел манипулация . Ти трябва да си отвориш очите баш престъпниците са много интелигентни и няма да се оставят да бъдат така леко следени . И ади кажи ми ти като получиш на момента тая информация а тя се оказала криптирана защото те знаят че ги следят кажи ми как ще ти влезе в полза или ще му се обадиш на господин престъпника и ще му кажеш да ти предостави асиметричния или симетричния ключ защото не може да си свършиш работата и не ти остава нищо друго освен да следиш комшията как се заиграва в чата с жена ти

"Баш престъпниците" си седят мирно и кротко в правителствата по целия свят.

От тях никой не се интересува, включително и аз - много ме грее мене кой колко бил награбил.

Аз искам единствено и само спокойствие на улицата и в дома си.

И ако за целта е нужно да се подслушват разговорите на Дончо с Михаил за това кога и от къде ще му доставят дрогата - моля - да подслушват.

Ако за целта на МВР трябва да се четат e-mail-ите ми -моля,да заповядат -няма какво да крия от никого.

Който го е страх от това, че ще го подслушват - за негова сметка си е.

Аз нито G-точки търся, нито пък бомби залагам.

Е то е ясно че ще го отнесе масовия потребител а кримиконтингента ще си криптира връзките и това е . А на теб мвр-то ще ти знае всички любовници и това е горе долу предимството на новия бъдещ проект

Айде сега пък ти - любовниците ми ако някой го интересува - ще ги намери и без подслушване.

И какво като ги "знаеш" ?

Да не мислиш, че някой ще седне със слушалките и по цял ден ще ти слуша разговорите ? :ph34r:

Всичко ще се прави чрез компютърни програми и търсене по ключови думи или по сигнал кой точно телефон или IP адрес да се снифи.

Та то и в момента има достатъчно програми , чрез които и самият ти можеш да подслушваш разговори и да четеш какво прави конкретният човек , на когото си "вдигнал" мерника.

Много по-добре е полицаите да се занимават с тази работа.

МВР се отказва от следенето в интернет?

6_13625d.jpg

МВР обсъжда вариант да се лиши от възможността чрез интерфейс да следи трафика в интернет.

Това заяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като се срещна с инициативния комитет от граждани против проектозакона за промени в Закона за електронните съобщения.

В края на миналия месец, с гласовете на ГЕРБ и "Атака", Народното събрание прие на първо четене измененията в закона, които дават възможност специалните служби да имат достъп чрез интерфейс до трафичните данни на итернет доставчиците и мобилните оператори за разкриване и разследване на престъпления, наказуеми с лишаване от свобода над 2 години.

Днес Цветанов посочи, че за да се откаже МВР да следи трафика в интернет, някой трябва да гарантира на ведомството, че полицията ще може да получава информация от съответните оператори в кратки срокове.

Ако отпадне интерфейсът, ще трябва да се изгради механизъм за получаване на данните до два часа и който не спази този срок, ще трябва да носи отговорност под формата на парична санкция или отнемане на лиценз, заяви Цветанов.

Развържете ни малко ръцете, за да можем да правим всичко в реално време, призова министърът депутатите при обсъждането на проектозакона.

Според Цветанов това, което е предизвикало недоволството на гражданите, е, че в последните 20 години в държавата са се случвали "само голи обещания и реално нарушаване на човешките права".

Министърът посочи, че именно този интерфейс и евентуалните злоупотреби от страна на МВР, са главното притеснение на гражданите. По думите му, ако МВР се лиши от интерфейса, това ще означава, че ще отпадне главоболието някой постоянно да смята, че от ведомството могат да злоупотребяват.

Той добави, че от няколко дни се разработват два варианта на законопроекта - с интерфейс и без тази програма.

Междувременно премиерът Бойко Борисов заяви, че няма защо да има протести свързани със следенето на електронните съобщения в Интернет от страна на МВР, предаде "Фокус". По думите му, въпросът е решен и няма да се навлиза в личното пространство на гражданите, а тази възможност ще се ползва при разследването на тежки престъпления.

news.dir.bg

• Автор

Днес чухте ли коментара на вътрешния министър след като го попитаха как успяха да хванат педофила без "интерфейс"? :sobbing:

Днес чухте ли коментара на вътрешния министър след като го попитаха как успяха да хванат педофила без "интерфейс"? :sobbing:

Не, какво каза министърът ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.