Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с лаптоп

Featured Replies

Имам проблем с моя лаптоп sony vaio pcg 5b1m. По- точно проблемите са много но основния е, че имам парола на BIOS-а CD-to се развали точно когато ми се скапа и windowsa. Имам външно CD , но тъй като имам парола на BIOS-а не мога да го направа да се боотва от usb, ако въобще е възможно тъй като лаптопчето си е старичко. Ако можете да ми дадете някакъв акъл какво може да се направи ще съм много благодарен.

спомни си паролата... ако не си я спомняш значи лошо - или някой го е крал и ти го е пробутал или ти си виновен че си я сложил че си я забравил...

BIOS CMOS Reset-Вадиш главната батерия на лаптопа, изключваш го от захранването, разглобяваш го, махаш батерията на BIOS(Подобна на монета) и изчакваш 20-30 минути.

После я връщаш батерията на мястото й,включваш лаптопа и си сверяваш часа и си готов :clap:

Ако си нямаш и идея как да го отвориш и къде е батерията-Занеси го в сервиз, да не го съсипеш!

А защо не си купиш просто ново CD/DVD устройство за лаптопа?Тъпо е след като имаш място за вътрешно такова(в корпуса на лаптопа) да слагаш външно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Паролата мисля, че фабрично е сложена, а колкото до ново cd, доста е скъпо. Няма ли как да заобиколя паролата или единствения начин е да вада батерията. Четох че за тоя модел не ставало с вадене на батерията.

С F2 F11 или нещо подобно се появява boot меню, от където можеш да определиш от къде да бутнеш, в твоя случай, от флашка. Не знам колко е стар лаптопа, но според мен, ако е произведен последните седем години, не би трябвало да имаш проблем с флашката. Обикновено е при хардовете (в бут менюто).

Щом паролата е фабрично сложена,обади се на сони,за ти я кажат.По мои сведения,обаче,фабрично поставена парола на биоса,сони не е слагал никога...

мда така е - закакво да слагат. и варианта с вадене на батериятa при лаптопите не върши работа - там батериятае само за часовника, но не и за настройките на биоса... (прави се от съображения за сигурност - кражба...)

• Автор

Ако е краден аз не съм го откраднал, купен е от чужбина. Четох по чуждестранни форуми и много хора се оплакваха, че имат пароли за същия модел, не вярвам всичките да са били крадени ;)

паролата може да се махне с някоe от туулчетата (bios/cmos tools или нещо подобно бяха) на hirens boo cd, проблема е че или бутваш от цд или от флашка...

пробвай все пак при включване да задържиш F12 докато изкара boot menu за да избереш да заредиш от външно цд на usb(което трябва да си свързал преди да включиш лаптопа, за да се открие от bios)

http://www.youtube.com/watch?v=KjkrHNkTeC8&NR=1 като гледам клипчето паролата е вързана със серийния номер - дали част от края или целия нямам идея обаче...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

мда така е - закакво да слагат. и варианта с вадене на батериятa при лаптопите не върши работа - там батериятае само за часовника, но не и за настройките на биоса... (прави се от съображения за сигурност - кражба...)

Имам един IBM T30, чиито BIOS ресетвах точно с махане на батерията.Нулираше се целият BIOS, а след това трябваше да буутвам от диск и да пускам инструмент, който променя стойност в CMOS за да премахна Eror 1802 Unauthorized Wireles Card, защото производителят е преценил, че трябва да купувам само оторизирани от него(и по-скъпи)Wi-Fi карти...

Така че това, което каза, че BIOS не може да бъде нулиран по този начин е частично вярно-Зависи от изпълнението и решението на производителя.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

С Еsc се оказа, че се влиза в boot менюто, ама за съжаление няма опция за бутване от usb-то, а модела е не по стар от 2004г. Все пак май ще трябва да си купя ново CD, за друг вариант не се сещам. Благодаря на всички за помоща и идейте.

Редактирано от zamze (преглед на промените)

С Еsc се оказа, че се влиза в boot менюто, ама за съжаление няма опция за бутване от usb-то, а модела е не по стар от 2004г. Все пак май ще трябва да си купя ново CD, за друг вариант не се сещам. Благодаря на всички за помоща и идейте.

Вероятно флашката се намира при хардовете, както вече ти казах. Едва ли ще я видиш като отделно устройство.

• Автор

Какво значи това, в boot menu-то ми излиза 1.Optical Drive 2.Floppy Disc Drive, 3.Hard disk drive, 4.Network; и това е няма други опций, но се чудя през network как става

• Автор

Не изглежда да има подменю, как иначе се влиза каквото и да натисна не става блутва си харда.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.