Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталиране на Windows XP чрез флаш памет- Въпрос

Featured Replies

Здравейте, имам един доста стар лаптоп (Sony PCG-5291), който няма CD у-во и следователно трябва да му инсталирам Windows-a чрез флаш памет през USB-то... Записах windows-a на флашка, чрез програмата WinSetupFromUSB и я направих буутваща... Пъхам я в лаптопа, и тръгвам да настройвам BIOS-a да буутва от флашката, но в секцията Boot има само три неща: Diskette Drive, ATAPI CD-ROM drive и Hard Drive... Очевидно BIOS-a не поддържа буутване от флаш памет и се чудя възможно ли е въпреки това да се инсталира WIndows от флаш памет ? Или дали ще стане ако му ъпдейтна биоса ?

Ами дано мине с ъпдеит на биос после с каква ос си сега флопи има ли поне

Надали новият BIOS(ако въобще има) ще поддържа това.Като го гледам колко е стар...Щом е вървял с Windows 98 SE Съжалявам, но май нямаш много възможности-Освен да се снабдиш с CD-ROM за лаптоп втора ръка...И не-няма как да инсталираш от Flash памет, след като лаптопа ти не го поддържа...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Надали новият BIOS(ако въобще има) ще поддържа това.Като го гледам колко е стар...Щом е вървял с Windows 98 SE

Съжалявам, но май нямаш много възможности-Освен да се снабдиш с CD-ROM за лаптоп втора ръка...И не-няма как да инсталираш от Flash памет, след като лаптопа ти не го поддържа...

има и варинат за инсталация от харддиска, но трябва да е на фат32... и комантата е winnt, намира се в i386, му трябва дос със мрежа за да копира windows-a...

има и варинат за инсталация от харддиска, но трябва да е на фат32... и комантата е winnt, намира се в i386, му трябва дос със мрежа за да копира windows-a...

Знам, преди доста време бях инсталирал Windows през команден ред с Boot дискета на Windows98 SE(нямах Буутващ диск),и знам за тази команда, но това би усложнило доста нещата...

Най-простичкото и чисто решение е CD-ROM втора ръка, иначе би било мъка, особено ако не знаеш какво правиш и го правиш за пръв път...

П.П При инсталация с winnt командата,не трябваше ли ръчно заредиш Smartdrv.exe в паметта, иначе копирането става много тегаво...

• Автор

Значи май ще взема едно външно CD у-во и ще пробвам така.. А м/у другото горе-долу на каква цена са те ?

...

Пъхам я в лаптопа, и тръгвам да настройвам BIOS-a да буутва от флашката, но в секцията Boot има само три неща: Diskette Drive, ATAPI CD-ROM drive и Hard Drive...

Очевидно BIOS-a не поддържа буутване от флаш памет и се чудя възможно ли е въпреки това да се инсталира WIndows от флаш памет ? Или дали ще стане ако му ъпдейтна биоса ?

Потърси флашката в Hard Drive

Значи май ще взема едно външно CD у-во и ще пробвам така..

А м/у другото горе-долу на каква цена са те ?

Не съм сигурен до колко е добра идея... шом не разпознава флашката през usb, дали ще разпознае външното cd?

По добре потърси на заем, сега са доста актуални с тия EEE PC- та

Значи май ще взема едно външно CD у-во и ще пробвам така..

А м/у другото горе-долу на каква цена са те ?

Честно казано съм на мнение, че няма да Буутне и от USB CD-ROM(няма го като функция в BIOS, нали?) Най-добре е едно стандарно CD-ROM-че за този модел...втора ръка не вярвам да е повече от 25лв...

Честно казано съм на мнение, че няма да Буутне и от USB CD-ROM(няма го като функция в BIOS, нали?) Най-добре е едно стандарно CD-ROM-че за този модел...втора ръка не вярвам да е повече от 25лв...

ново е около 90 лв, а пата вече не се намират - втора ръка - такива не съществуват щото не доживяват до такава възраст...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Да вярно в биоса има само CD-ROM, а не USB CD-ROM... Е добре, ама ако не е чрез USB, чрез какво друго може да се свърже ? Не знам дали лаптопа има IDE/SATA...

Да вярно в биоса има само CD-ROM, а не USB CD-ROM...

Е добре, ама ако не е чрез USB, чрез какво друго може да се свърже ?

Не знам дали лаптопа има IDE/SATA...

Твоят BIOS не може да буутва от USB CR-ROM/Flash

Остават варианти-Инсталираш Windows98 с помоща на 100-тина инсталационни дискети и се занимаваш около...ами колкото са бързи дискетите не по-малко от 5 часа..Но това не е всичко-трябва и лаптопа да има Флопи....

Намираш CD-ROM за твоят компютър, монтираш го и си свършваш работата...

Опитваш да инсталираш през мрежа(неясна работа и пак доста трудна и със занимавки...)

И не-Лаптопът няма ATA/SATA букси...

Потърси флашката в Hard Drive

Не знам как по-ясно да го кажа... Ако я няма в Hard Drive, това вече е друг въпрос, но до момента не видях да си ме разбрал и да си направил опит при бутването да отвориш дървовидната структура на Hard Drive, ако има такава.
  • Автор

Пробвал съм всякакви варианти да я подкарам тая флашка... Hard Drive ми го дава в биоса в секция Boot...слагал съм го и на трите места (1-во,2-ро,3-то) и пак не става. Не видях никъде да има дървовидна структура...просто трите са наредени едно под друго и си избираш кое на кое място да бъде, няма никакви подменюта и опции за избиране на нещо... Сега забелязах, че отстрани има един продълговат порт, на който пише "I/O" и още един по-къс- S400 . Ще ми помогнат ли тея портове с нещо?

Пробвал съм всякакви варианти да я подкарам тая флашка...

Hard Drive ми го дава в биоса в секция Boot...слагал съм го и на трите места (1-во,2-ро,3-то) и пак не става. Не видях никъде да има дървовидна структура...просто трите са наредени едно под друго и си избираш кое на кое място да бъде, няма никакви подменюта и опции за избиране на нещо...

Сега забелязах, че отстрани има един продълговат порт, на който пише "I/O" и още един по-къс- S400 . Ще ми помогнат ли тея портове с нещо?

ОК, ясно. М/би трябва да питаш @ilko за някакъв друг формат на флашката. До колкото си спомням, имаше опции за форматиране като HDD, ZIP, FDD и т.н.

Варианти има ама кои е най удобен за потребителя ако бях аз щях да му извадя харда и щях да го закача през usb преходник като външен на друг комп от там на два дяла фат32 и ...... По време на инсталацията форматирам на ntfs Като приключа един акронис му инсталирвам и пеи сърце

• 3 месеца по-късно...

Имам packardbell преинсталирах му windowsa обаче след рестарт като извадя флашката не иска да тръгне сложил съм го от биоса да си чете направо от хардиска, а преди да форматирам харда ми излезне някво меню да избера Specify addtioanal device и там нз кво да избера.през grub ли трябва да напиша нещо

Редактирано от f13rce (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Moже да опиташ и ТОВА

Мисля че преди време го ползвах успешно :yanim:

Публикувано изображение

Програмката не е лоша, на един стар компютър върши работа да бутна линукс.
  • 5 месеца по-късно...

ОК, ясно. М/би трябва да питаш @ilko за някакъв друг формат на флашката. До колкото си спомням, имаше опции за форматиране като HDD, ZIP, FDD и т.н.

Как да инсталирам хп на лаптопа като не ми достига памета с около 200 мв.Таи като самият лаптоп има заделено място към 900 мб. което аз немога да овелича за да си инстална хп то.Пробвах и с отделни дялове пак нестава моля за помощ.stoian_eminem скаипа ми.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.