Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

При колко диоптъра?

Featured Replies

Малко ми е трудно да пусна тази тема, но я пускам. При колко диоптъра ти казват че може да ослепееш? Темата не е пързалка, просто ми е любопитно..............Утре съм на очен и искам да знам какво ме чака............ sad.gifsad.gifsad.gif

Няма такова правило.

Хората с очила не ослепяват, а качват, свалят или задържат диоптрите.

Притеснявам се, защото вече виждам по - слабо без очила............ sad.gifsad.gifsad.gif Уж се опитвам да си почивам и да не стоя много пред компютъра но............. sad.gifsad.gifsad.gif

Притеснявам се, защото вече виждам по - слабо без очила............ sad.gifsad.gifsad.gif Уж се опитвам да си почивам и да не стоя много пред компютъра но............. sad.gifsad.gifsad.gif

7 години нося очила, без тях не виждам надалеч, не се ограничавам в каквото и да е било и със сигурност няма да ослепея.Свекърва ми пък носи близо 40 години очила и тя не е сляпа. Въобще не виждам защо се притесняваш. Като ще ходиш на лекар задай си въпросите, които те интересуват и ще видиш, че няма нищо страшно. Хората с очила са си нормални, а при жените в зависимост от очилата се смятат и за секси :baby:

С 5 и 6 диоптъра късогледство съм и още мърдам. Колкото по отрано се вземат мерки - толкова по добре. Ама не се надявай много с очила да ти намалеят диоптрите.

диоптри се задържаят с лещи, с очила се ускорява увеличаването на диоптъра - очния мускул дето свива очната леша става мързелив, най доброто лечение е гимнастика на очите...

Професоре!Аз се занимавам с оптика,тъй де,това ми е професията и мога да кажа само ,че това дето го пишеш не е точно така.Това с гимнастиката върши донякъде работа,но при определено заболяване на очите.Пича има късогледство.Има различни причини човек да е късоглед.Една от тях е неправилна форма на очните дъна,по тази причина фокусът се измества пред ретината и виждаш замъглено.Дали ще си с очила или с контактни лещи няма разлика относно задържането на диоптъра.Контактните лещи понякога помагат при малки астигматизми тъй-като притискат роговицата.Диоптъра при късогледите спира да расте с края на пуберитета и може да се задържи същия много години.Може да се коригира оперативно,но това е желателно при силни късогледства (над -6 диоптъра),въпреки че днес хората се оперират за далеч по-малки диоптри.Абе в общи линии,няма да ослепееш пич.

Аз съм момиче бе човек! :baby:

И аз съм съгласен донякаде за лещите и очилата - лещите по малко товарят окото, но носил съм повече тях отколкото очила и пак качвам. Ако не си пазиш очите няма значение лещи или очила - преди много книги, сега много компютри... хем затъпявам хем окьоравявам sad.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.