Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наплива на китайски телефони на пазара

Featured Replies

Може би както някой от вас и аз съм леко обвзет от манията и заинтригуван от този така силен наплив на копия на телефони от китай за 100-150 лева

Какво е вашето мнение за тези телефони,ясно ми е че за тези пари издъхват бързо,но поне 1 година дали издържат?

Сега е адски модерно голями екрани (тъч скрин) навсякъде се продават такива модели

а в българските сайтове за продажба даже ги представят и за apple :) кво като отзад на телефона пише "MINI"

Но българската търговия е друг въпрос

Та какво мислите за тези телефони

Заслужават ли си,макар и за карко време?

Аз съм се спрял на този телефон,какво ви е мнението за него

http://cgi.ebay.co.uk/3-0-Unlocked-Quad-band-dual-sim-Phone-T-Mobile-A008_W0QQitemZ220460618608QQcmdZViewItemQQptZUK_MobilePhones_MobilePhones?hash=item33547a1370

ако искаш да си поредната "фЙешан уфцА" си заслужава

Проблема е, че ако си вземеш N[]KIA N95 той от вънка е едно към едно с истинския NOKIA N95 ,но камерата снима като VGA, а не като 5MP, батерията ще държи по два дни и най-гадното софтуера. N[]KIA може да има Symbian v9.2 , но няма да ти тръгват програмите за Symbian и освен това ще дава много бъгове.

Не си заслужава. За какво ти е 3" дисплей , ако не може да пуснеш на него едно avi с прилично качество ?

Вече за около 200лв се намира kp500 , да дадеш 150лв за китаец , са си хвърлени на вятъра пари .

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

:)

На мен лично ми издъхна един такъв  - Spiderphone се казваше...сега ми стърчат двете му батерии,едно кабелче за usb-с него се зареждаше телефона(юесби зарядното също работи-с него си зареждам мп4-ката),но практически не виждаше картата памет(само през кардрийдър съм я пълнил) и драйвер за китайския чип също не ми сработи.На базата на същия чип в китай правят и уебкамери и още някакви пръчки.

• Автор

Ами принципно се навих да си купя такъв телефон,защото аз много много

функциите на телефоните не ги ползва,игри не играя,интернет не ползвам,нито поща,нито ммс-и,снимки не правя,от отдавна и музика дори не слушам

Единственото което ме примамва е че има 2 сим карти.. ефтин е :)

И са с голями екрани,което е удобно да си качиш темите там и да си помагаш на изпит :)

Сега вече след като казахте са тия софтуерни проблеми не знам дали ще успея да си кача текст файл

Та затова не си зимам някоя нокия с фенерче дето е само за приказки,защото ми трябва с голям дисплей удобен за четене на текстови файлове

това са двете основни и нужни за мене функции

Да ми чете файлове,да мога да говоря и да ми побере двете карти :)

Ако можете препоръчайте нещо :cool:

Иначе най-добре си е да дам 800 лева за един apple

но просто в момента не разполагам с такива финансовни възможности :rolleyes:

@aMoPe темата независимо от заглавието - не е за телефони произведени в Китай (то аз други не съм виждал), а за телефони които само изглеждат като някои скъпи модели, но са доста по-евтини и с по-скромни възможности. Примерно Apple iPhone и HiPhone http://www.pmptoday.com/2008/02/06/c-002-hiphone-is-99-iphone/

Редактирано от ined (преглед на промените)

Като че ли единственото читаво подобие на iPhone е Meizu M8. Обаче и цената му е доста далеч от споменатите 100-150 лв. Ето едно ревю на руски за него. ОС му е Windows Mobile, но никога няма да се сетиш, като гледаш скрийншотовете.

Всъщност в сайта от първия линк има стотици модели, копиращи Nokia, Samsung, iPhone и др. Доколкото знам поръчките пристигат нормално и доставката е безплатна, но не знам как стои въпросът с мита, ДДС и т.н.

За 150 лв какъвто и "клонинг" да вземеш е ясно, че не трябва да очакваш кой знае какво като производителност и качество. Няма такова животно - евтино и хубаво. Иначе има доста добри реплики на iPhone, които са и доста функционални (споненатия по-горе М8, Cect M88 и т.н.). Ако пък даже и само за фасона...еми не си струва:yanim: То вече всеки втори е с такава реплика и единственото, което може да прави е да звъни, поради липсата на кой знае какви функции :yanim:

• Автор

Само стоките които влизат от страни от ЕС

не се облгат с мито и ддс,всичко друго се облага

Но мисля че стоки над 300 лева от ес също се облагаха с ддс

в пощата

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

iovi

Здравейте ето и от мен,към китайските стоки съм малко казано резервиран,но както каза един приятел,който беше в америка 10години,има китайско и китайско[етино]така се сдобих с scipfone68+ ,ами мога да кажа само хубави неща за него,дори беше с мен извън граница,да гласувахмо това доверие и неме подведе,да имаше дребни кусури,но за 150лв,като изработка на панела,без хлабини,единствено колоната за звука беше слаба,в сравнение с другите китайски телефони,камерата беше VGA,но неме подведе когато снимах,направи добри снимки за спомен от чужбина,проблеми имах с аксесоарите,пример зареждачката на телефона,която зарежда и втората батерия,но го побългарих и стана като оригинално,тука искам да кажа на всеки който има такава зареждачка,да залепи карчетата,контакторите които прилепят към батерията с топъл силикон,зад тях има достатъчно място зада се уплътни,отделно и крачетата които влизат в контатка се чупят,но с кабел става като оригинално,проблем са и самите букса на USB кабел към телефона,много е слаба и при мен се измъкна горната част,поради същата причина си заминаха и слушалките,други проблеми с телефона няма,освен много чувствителния сензор,който при леко мръдване на телефона си сменя песента сам,така сега съм с нов китаец Anycool C9000,доста голям телефон,перфекно изпълнение и качествени аксесоари,варио обектива си излиза без проблем,страхотен звук,стабилно хваща и тв и радио,двата слота за мемори картите работят добре,не забива,даже съм сложил в единия 2гб,а на другия 4гб,общо 6гб,а производителя дава максимум 2-4гб.снимките от камерата,която е 2мегапиксела а не с 5мг,както го дават за телефона,прави доста добри снимки,проблема зада се получи качествена снимка,трябва доста нестандартни настройки на камерата,но вече им хвана цаката,единствения недостатък на модела е орязаното меню,е тука китайците са се изложили,но надявам се с един нов софтуер,ще се оправят нещата,за информация телефона няма жава,но има NES игри,нинтендо,спомних си едно време как играехме пред тивито тези игри,особено с танковете,това е от мен и това не е реклама,а изтината,с какво е по добро един айфон,доказано е че вложените материали в него са за около 140евро доколкото си спомням,а цената всеки я знае колко е надута,да иматациите нямат ос,но пък предлагат тв,добър звук и wifi,дават ти две батерии около 1800mah,на моя телефон е 3000mah,такаче за тези пари си заслужават,това си е мое мнение,това е от мен.

Редактирано от enigma79 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Много съм си харесал два модела и се чудя дали са достатъчно качествени:

http://www.chinabuye.com/hiphone-t29-quad-band-gps-8gb-mobile-java-phonewith-mini-loudspeaker

http://www.chinabuye.com/quad-band-gps-smart-mobile-phone

дали им е издържлива батерията?

и дали GPSът е използваем?

иначе са с безплатна доставка до България и излизат много изгодно и евтино.

... излизат много изгодно и евтино.

Защото са евтини боклуци, които могат да се скапят във всеки един момент. А ако ти го доставят от чужбина, няма да имаш и гаранция, и сервиз, към когото да се обърнеш в случай на дефект.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.