Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за външен HDD ?

Featured Replies

Здравейте,

Искам да си купя външен (преносим) харддиск. Трябва ми за един малко старичък лаптоп, който в момента е с 60 GB, и изнемогва. Ползва се основно за Интернет и филми, ОС - XP SP3. Засега се колебая между два - Transcend 320GB (препоръчан ми от човек, който разбира от тези неща), и WD 250 GB. Приемам и други предложения. Ценовият лимит е 150 лв, 250 или 320 GB са напълно достатъчни. Но искам да е нещо качествено.

Благодаря предварително.

Разрешен от Rudy M.

Взимай WD и не го мисли. От тези на Трансенд нямам преки наблюдения докато тези на WD, работят страшно тихо, надеждни са и са качествено изработени. Все пак моя съвет е да разгледаш хардовете Seagate преди да направиш окончателния си избор.

От година и нещо вече ползвам ето този:

Seagate 2.5" FreeAgent Go Portable Drive 320 GB

и ми върши отлична работа. Няма допълнително захранване и се захранва от USB-то. Естествено го ползвам само за склад - работя с него само 1-2 пъти на месец. Цената е около 150 лв при различните вносители.

:ph34r:

От година и нещо вече ползвам ето този:

Seagate 2.5" FreeAgent Go Portable Drive 320 GB

и ми върши отлична работа. Няма допълнително захранване и се захранва от USB-то. Естествено го ползвам само за склад - работя с него само 1-2 пъти на месец. Цената е около 150 лв при различните вносители.

:)

Цената в Мост може да е по ниска.
...Приемам и други предложения. Ценовият лимит е 150 лв...

Ето ти едно предложение, при това съвсем в ценовия ти лимит - WD 320 GB, захранване през USB. Имам подобен, само дето е 500 GB и нямам никакви причини да се жалвам.

Ето ти едно предложение, при това съвсем в ценовия ти лимит - WD 320 GB, захранване през USB. Имам подобен, само дето е 500 GB и нямам никакви причини да се жалвам.

това наистина е много добро

като цена качество и капацитет

и аз го имам същия от ebay

500 gb преди година за 130 щ.д.

• Автор

Два гласа за Seagate срещу два за WD ...

Благодаря на отговорилите. Смятам да го взема в неделя или понеделник, дотогава приемам и още мнения.

Два гласа за Seagate срещу два за WD ...

Благодаря на отговорилите. Смятам да го взема в неделя или понеделник, дотогава приемам и още мнения.

Ами нека решаващият глас да е от теб rolleyes.gif Сийгейт като този цък е с външно захранване но е на 7200 оборота и е доста по-бърз. И съответно по-голям и леко неудобен заради допълнителнителни кабелджаци. Скорост за сметка на компактност. ВД пък имат доста заето пространство от тези обявените заради софтуера за бекъп. Специално за тази серия като го включиш ще видиш две партицийки. Както и автоматично стартираш се софтуер тип като за блондинки. Всеки път като го включиш ще те подканя да си направиш архивче или да си поиграеш с настройките му. Освен ако не забраниш аутостарта. Най на сметка е нещо като 500 ГБ размер, ако парите не са ти проблем. На сийгейт е малко по-мъжки фрийагента и по-малко дразни. Поне мен, макар мен да ме дразнят и двата типа и не ги използвам но да имаш едно на ум. Има голяма разлика в гаранцията 5 срещу 2 г., погледна ли я ? Това е от мен, сега си ти на ход wink.gif

• Автор

kmvasilev, това вече е ценен отговор, благодаря worshippy.gif . Пуснах темата, защото ми се искаше нещо повече от стандартното "Аз имам ***** и съм много доволен".

Моят глас много не важи в случая, защото не разбирам много. Не съм ползвал досега такива дискове (а и този не е за мен, за подарък е smile.gif ) . По чисто практически причини изключвам 3,5" с външно захранване, въпреки по-добрите им параметри.

Не знаех, че такива дискове идват с back-up софтуер. Не става ли да му се тегли един пълен формат, и да се ползва целия капацитет? Извинявам се, ако въпроса е глупав, но - както казах, не разбирам много.

А за гаранцията - един обикновен човек като види, че едната е 2 години, а другата - 5, и се впечатлява. Аз първо проучвам какви са конкретните условия, и кой сервиз я поддържа, и тогава си правя изводи.

Говорим за стар лаптоп. Провери версията на USB, която е налична, защото USB 1.1 дава максимум 1.5MB/секунда, като реално може и да е по-малко.

Извинявам се за намесата, но при лаптоп с USB 1.1 ще е необходим PCMCIA контролер, защото ако се ползват вградените USB-та скоростта ще е убийствено ниска. :lol6:

Не знаех, че такива дискове идват с back-up софтуер. Не става ли да му се тегли един пълен формат, и да се ползва целия капацитет? Извинявам се, ако въпроса е глупав, но - както казах, не разбирам много.

Здравей,

Никакъв проблем не е да му врътнеш формата. Ще станем поне двама с теб дето го правим rolleyes.gif За всеки случай да кажа и че софтуера не работи под Лайнукс, ако има някакво значение и тогава форматчето е задължително. Да кажа и че поддържат обратна съвместимост до USB 1.1. Няма никаква логика да се купува по-стар или залежал диск/продукт заради преимуществено му използване със стар комп или лаптоп. Това все едно не съм го видял. И пак за пълния формат - на сайта на производителите има копие на софтуера, може и сам да си направиш подобно копие, както си прецениш. WD са изключително компактни. Почти са колкото една старовремска табакера (цигарена кутия) от лъскава ламарина. Имам една такава за спомен от баща ми. С черен и лъскав дизайн и както става ясно - ловят пръстови отпечатъци като полицейски хрътки. Сийгейт по-носят на мърда в това отношение. Закупени от сериозен магазин няма да имаш проблем с евентуалната гаранция и рекламация. Отново успех в избора wink.gif

• Автор
  • Решение

В крайна сметка се спрях на WD - от сериозен магазин, и доста компетентен и любезен продавач (което е голяма рядкост smile.gif ) . Засега първите впечатления са положителни.

Благодаря на всички, включили се в темата.

Off.: jjjjjk, едва ли някой друг освен теб още ползва лаптоп с USB 1.1 wink.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.