Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за охлаждане процесор?

Featured Replies

http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatpipe-direct-touch-hdts1284-enhanced-edition-p-465.html - 63лв

не стана ясно дали е отключен фенома, ако е - няма да те оправи фризера, няма начин, особено ако решиш да клокваш.

п.с. независмо кой охладител избереш - скъпа паста и полиране на основата са абсолютно задължителни.

При запояване на тръбите на фризера основата хлътва в средата с почти 1мм.

• Автор

http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatpipe-direct-touch-hdts1284-enhanced-edition-p-465.html - 63лв

не стана ясно дали е отключен фенома, ако е - няма да те оправи фризера, няма начин, особено ако решиш да клокваш.

п.с. независмо кой охладител избереш - скъпа паста и полиране на основата са абсолютно задължителни.

При запояване на тръбите на фризера основата хлътва в средата с почти 1мм.

просто ме дразни вентилатора в момента как се чува - не че ме дразни друго,особено при игра е 5000-6000 оборота и е като центруфугираща пералня:rolleyes:

Това искам да не се чува и това е-дразни ме шума!

Незнам кое да избера вече,объркахте ме яко-не можах днес да поръчам...

Иначе да клоквам-никога не съм,не вярвам и да е отключен процесора:)

Но знае ли се?

просто ме дразни вентилатора в момента как се чува - не че ме дразни друго,особено при игра е 5000-6000 оборота и е като центруфугираща пералня:)

Това искам да не се чува и това е-дразни ме шума!

Незнам кое да избера вече,объркахте ме яко-не можах днес да поръчам...

Иначе да клоквам-никога не съм,не вярвам и да е отключен процесора:)

Но знае ли се?

Съгласно това: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3154&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

южния мост е SB710, иначе казано - има ACC, изчети форумите, точно този процесор при късмет може да стане 4-ядрен.

Включи другите две ядра, виж дали са читави, ако са читави - трябва ти юнак охлаждане защото мощността ще нарастне от 80 на 125 вата, без да клокваш.

Какво охлаждане ще си купиш - зависи само от резултатите след ACC - Hybrid.

• Автор

Съгласно това: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3154&ProductName=GA-MA785GT-UD3H

южния мост е SB710, иначе казано - има ACC, изчети форумите, точно този процесор при късмет може да стане 4-ядрен.

Включи другите две ядра, виж дали са читави, ако са читави - трябва ти юнак охлаждане защото мощността ще нарастне от 80 на 125 вата, без да клокваш.

Какво охлаждане ще си купиш - зависи само от резултатите след ACC - Hybrid.

Значи,ако те разбрах :)

Ще питам един приятел как се отключва и така:)

http://www.dekada.com/catalog/cooler-heatpipe-direct-touch-hdts1284-enhanced-edition-p-465.html

Иначе това ще се събере ли в кутията ми,която е с размери:

дължина - 42.5 см

височина - 41 см

широчина - 18 см

и ако се събира,има ли възможност после да му се смени само перката,или цялото ще трябва?

Редактирано от dreemer (преглед на промените)

ей я кутията - какво да й оправя:)

ето и линк към нея

Има доста теми във форума относно правилното обтичане и циркулацията на въздуха. Кутията нищо не ми говори така от снимката освен, че е някакъв евтинджос с лепенка отпред. Поразгледай темите и анализирай движението на въздуха. Със стандартния бокс аз нямам и не съм имал никакъв проблем с до 20% клок на всякакви АМД системи. Но не е нормално да ти грее толкова проца без клок, трябва да намериш проблема. Освен всички посочени охладители изгоден вариант е и да намериш оригинален бокс от някой феном в някоя фирма. Ако са го сменили с някакъв скъп може да се намери на по-ниска цена и ще ти върши перфектна работа. Успех с аеродинамиката на кутията ;)

Тоя Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch го имам дори на една машинка в момента до мен, не си заслужава парите за евтин проц и машина от нисък до среден клас. А и изобщо за същите пари има по-добри варианти. Въпрос на вкус и миризма все пак ;)

Смея да твърдя от личен опит,че Професора е съвсем прав.Важните неща в "новият"дизайн са закрепване за сокети,които в случая няма да се ползват.Колкото до смяната на перката при евентуална повреда-може да се купи резервна от Декада.Ползвал съм интелският вариант и мога да потвърдя,че шума е много слаб.Монтирах AMD варианта на мой познат,за охлаждане на клокнат атлон 6000+ и той остана доволен от нивото шума и степента на охлаждане.Колкото до другите по-скъпи класове охлаждания ,честно казано не виждам смисъла в конкретният случай.Това,разбира се,е само моето лично мнение.

• Автор

Има доста теми във форума относно правилното обтичане и циркулацията на въздуха. Кутията нищо не ми говори така от снимката освен, че е някакъв евтинджос с лепенка отпред. Поразгледай темите и анализирай движението на въздуха. Със стандартния бокс аз нямам и не съм имал никакъв проблем с до 20% клок на всякакви АМД системи. Но не е нормално да ти грее толкова проца без клок, трябва да намериш проблема. Освен всички посочени охладители изгоден вариант е и да намериш оригинален бокс от някой феном в някоя фирма. Ако са го сменили с някакъв скъп може да се намери на по-ниска цена и ще ти върши перфектна работа. Успех с аеродинамиката на кутията ;)

Тоя Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch го имам дори на една машинка в момента до мен, не си заслужава парите за евтин проц и машина от нисък до среден клас. А и изобщо за същите пари има по-добри варианти. Въпрос на вкус и миризма все пак :yanim:

Незнам,не грее толкова чак де:)

Просто си работи тихо,охлажда си,но при игра вдига на 4000-5000-6000 и ме дразни тогава шума.Компютъра е в стаята ми,при пуснат телевизор не се чува толкова:),и все пак при игра става шумен....

Веднъж засичах в биоса-ето,след игра:)

След 10 минутно спиране:

21:41

System Temperature - 30'C

CPU Temperature - 49'C

CPU FAN Speed - 3154 RPM

21:43

System Temperature - 37'C

CPU Temperature - 52'C

CPU FAN Speed - 4090 RPM

21:45

System Temperature - 40'C

CPU Temperature - 54'C

CPU FAN Speed - 5000 RPM

21:47

System Temperature - 42'C

CPU Temperature - 55'C

CPU FAN Speed - 5443 RPM

21:50

System Temperature - 44'C

CPU Temperature - 56'C

CPU FAN Speed - 5973 RPM

21:52

System Temperature - 45'C

CPU Temperature - 57'C

CPU FAN Speed - 6192 RPM

21:55

System Temperature - 46'C

CPU Temperature - 57'C

CPU FAN Speed - 6136 RPM

След 20 минутно спиране:

22:35

System Temperature - 42'C

CPU Temperature - 51'C

CPU FAN Speed - 4383 RPM

Смея да твърдя от личен опит,че Професора е съвсем прав.Важните неща в "новият"дизайн са закрепване за сокети,които в случая няма да се ползват.Колкото до смяната на перката при евентуална повреда-може да се купи резервна от Декада.Ползвал съм интелският вариант и мога да потвърдя,че шума е много слаб.Монтирах AMD варианта на мой познат,за охлаждане на клокнат атлон 6000+ и той остана доволен от нивото шума и степента на охлаждане.Колкото до другите по-скъпи класове охлаждания ,честно казано не виждам смисъла в конкретният случай.Това,разбира се,е само моето лично мнение.

Прав си,но ме блазнят тези обороти-при Фризера са 900-2500,при тоя Ексматик са 800-1500,...........та затова се и чудя,понеже ми се иска като го купя,да е,а не да съм знаел че за 20 лева там си спестени е можело и по-добро

Винаги може по-добро,въпроса е колко ти трябва.За да не ме разбереш погрешно,аз в момента със сигматек s. 1283 охлаждам клокнат на 3,6GHz Q6600 в съвсем добри температури,минава всички тестове.Сигматека го задържа в прилични температурни граници и при 4,5GHz,но за тестове и дума не можеше да става.Сега какво,да взема по-яко охлаждане ,за да го пробвам на 4,5гиги 24/7?Твърдя,че даденото за охлаждане и захранване,не е похарчено,а инвестирано.Но също така твърдя,че всичко над фризера при теб е в повече.Разбира се,ако можеш да си го позволиш-вземи по-добро охлаждане,все някога ще ти потрябва.

• Автор

С риск да ви се сторя досаден,пак съм аз:baby:

Значи,след много мислене,четене на коментарите ви и мислене/което не ми се отдава особено:)/ - реших !!!!

Xigmatek Cooler Heatpipe Direct Touch HDT S1283

Реших че е най-удачния за мен вариант,с мисъл за евентуален бъдещ овърклок;)

Намерих го и на цена от 49.24 лева чисто новичко

Така -последен въпрос-ще ми се събере ли в кутията?

Размери на кутията:

- 1.От долния капак до горе/където влиза другия капак /-180мм

- 2.От дъното до горе/където влиза другия капак/ -161 мм

Дължина /H/ на въпросното охлаждане - 159 мм

Трябва да влезе,нали?И освен това,няма ли е да му е тясно всмисъл?

Еми ....пак станаха няколко въпроса...;)

Дано влезе!

:)

Отчел ли си обаче, че сокета повдига малко, демек няма да е баш 161мм. Абе дори и да му е малко тясно ще се поогъне капака :hush: За да си сигурен, че ще стане може да вземеш S963 или предложението на kmvasilev. ;)

Ако не слагаш вентилатор на страничният капак,ще стане.

Колкото до притискането на кулъра с капака-хайде малко по-сериозно...Каква е идеята,да се откачи някой от пуш-пиновете или да се смачка и отвори някой хийт

пайп?Никакво притискане,ако искате нормално охлаждане на процесора!

Хубаво е да се вземе допълнително и Bolt-Thru-Kit ,за да не се огъва дъното и за по-добро закрепване.

P.S.Извини ме,забравих-няма да му е тясно.Заедно с вентилатора,е достатъчно далече от слотовете за паметта,а е и достатъчно високо до първите ребра,за да притеснява нормално висок охладител на чипсет.Това е за интел,за AMD трябва паметта да не е с високи охладители,а bolt-thru-kit ,естествено не ти е нужен.

Ако не слагаш вентилатор на страничният капак,ще стане.

Колкото до притискането на кулъра с капака-хайде малко по-сериозно...Каква е идеята,да се откачи някой от пуш-пиновете или да се смачка и отвори някой хийт

пайп?Никакво притискане,ако искате нормално охлаждане на процесора!

Хубаво е да се вземе допълнително и Bolt-Thru-Kit ,за да не се огъва дъното и за по-добро закрепване.

Няма никаква идея. Ако е тясна кутията какво правиш? Подпре е малко пресилено, но да речем опре.

• Автор

sad.gif

май няма да е 1283...

за SCYTHE какво ще кажете?Японска марка уж,аз ги уважавам,колата ми е японска,мотори карах преди синузитите:eek:

1 . http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/hdt-d1264-cpu-cooler-cac-dxhh4-u01-p-236061.html

HDT-D1264 Cpu Cooler (CAC-DXHH4-U01)

2 . http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/cpu-ninja-mini-p-231943.html

Scythe

CPU Ninja Mini

3 . http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/kama-cross-p-231141.html

Scythe

Kama Cross

4 . http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/kama-angle-cpu-cooler-scang-1000-p-236119.html

Scythe

Kama Angle Cpu Cooler (SCANG-1000)

5 . http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/kama-angle-rev-b-cpu-cooler-scang-1100-p-237418.html

Scythe

Kama Angle Rev.B Cpu Cooler (SCANG-1100)

6 . http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/cpu-nindja-2-p-234307.html

Фаворит ми е - 3. Scythe CPU Nindja 2,ма много един нехайно сложен ми се струва вентилатора,струва ми се много нестабилен...

• Автор

Благодаря на всички ,които изказаха мнение в темата!!!

Днес,след много,много мислене и чудене си взех!

48698535483793622012653963491XGr8BhSwakd4YjPgC3g.JPG

Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev. 2 PWM

Heatsink 130L x 100W x 131H mm

Fan 120mm

Fan speed 800 -1500 RPM (Controlled by PWM)

Air flow 35.7CFM / 60.7 m3/h

Maximum Cooling Capacity 160 Watts

Weight 608g

Още веднъж благодаря на всички ,които изказаха мнение!!!!!

Живи и здрави да сте,пичове!!!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.