Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флопито не иска да чете

Featured Replies

Приятелю, аз съм ги гледал. Ти май не си :)

От написаното до тук от мен, и отговорите които получих - разбрах че наистина говорим на различни езици. Съжалявам че загубих ценно време. Съвета ми е: четете и експерементирайте повече и после можем да коментираме. Аз бях до тук. :)

Имаш ли нещо против да споделиш, как извършваш форматиране на ниско ниво под DOS ?

Няколко начина има и ти ги знаеш. Обикновено със стандартните програмки свалени от сайтовете на производителите като сийгейт, вд и останалите, с програмки от оупън соурс обществото. И последно но разбира се не и на ниско ниво - стандартната уин програмка в различни нейни версии. Дискети с нтфс поддръжка колкото щеш. Както и лайнукски - валяло. Хайрена е най-леката артилерия по темата. Ама много добри от серията админ пакове - справка по приятелските торенти. Аз рядко използвам хайрен защото ползвам тези по-специалните и натъпкани до горе с "витамини" пакети и програмки. Не че съм ги пробвал и на 20% ама лакомията е голяма работа :) Аз имам и пазя само малка част от подобни програмки но един колега ги колекционира всичките. Не искам да му пипам щайгата затова една снимка от моята:

b1443f315031e58c.jpg

От написаното до тук от мен, и отговорите които получих - разбрах че наистина говорим на различни езици. Съжалявам че загубих ценно време. Съвета ми е: четете и експерементирайте повече и после можем да коментираме. Аз бях до тук. :)

Никога не трябва да съжаляваш, ако си научил нещо ново, което не си знаел.

Линковете, които ми даваш не носят някаква нова информация. Във втория ако наистина си прочел за форматирането на твърд диск, трябва да си разбрал, че има два вида формат - на ниско и на високо ниво. Свръх ниско няма. Има реинициализация, но това не е формат, а по-скоро проверка.

В първия линк не видях никаква нова информация за форматиране на твърд диск, освен известните format на MS DOS (тук е допусната грешка, защото стандартната команда на MS DOS зареден от дискета, няма как да форматира диск с NTFS), и форматирането под Windows.

Не съм съгласен с теб че hdd regenerator за нищо не става! :ph34r: Миналата година имах един повреден хард диск който беше форматиран под Ext3 и благодарение на нея, успя да маркира лошите сектори и сега същия този хард диск си работи до ден-днешен без проблем. Симулация под дос.........не бих казал. :D

та значи ти ако се доверяваш на програма за регенериране на лоши сектори си е твоя проблем но аз вече сърбах попарата

тази програма освен временно да закърпи диска за друго не става

след месец работа се появяват пак обаче не може да си възтановиш инфото защото ос вече ги е сметнала за добри и ги е записала

• 2 седмици по-късно...

Low Level Format се прави единствено в завода производител. Такъв не е възможен при съвременните дискове в домашни условия със софтуер. HDD Regenerator-а пълни диска с нули и лошите сектори временно се замаскират, които след време пак се появяват, т.е. физически те са си там. Единствено оправя логическите - те са вследствие от грешки на операционната система, която маркира читави такива като лоши. При съмнение за MBR вируси изтриването на съществуващите дялове, създаването на нови и един бърз формат са напълно достатъчни за целта. Може и пълен формат при съмнения за лоши сектори за да се маркират и да не се ползват, но тогава вече трябва да се мисли за смяна на диска. Щото веднъж появи ли се един, е твърде вероятно да се появят и други.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.