Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпдейт на BIOS

Featured Replies

Привет.BIOS-a ми е доста стар,но видях в нета че може да се Ъп Деитне до следваща версиа.Искам да питам дали има смисъл да подобрявам Биоса и ще има ли ефект това върху производителноста?А и в Евереста ми показва че" Биоса ми е по-стар от 2 години и се налага обновяване"ако е нобходимо. Дъното е-Gigabyte GA-7VT800-L.Очаквам съвет!

Редактирано от kokomil
Неграмотно заглавие (преглед на промените)

Обновяване на биос се прави,когато това ще ти даде възможност да използваш някаква нова функция,недостъпна със стария-нов процесор,например.Иначе е безсмислено.

Никакъв смисъл. Не си прави експерименти, ако си обичаш машината.

• Автор

Обновяване на биос се прави,когато това ще ти даде възможност да използваш някаква нова функция,недостъпна със стария-нов процесор,например.Иначе е безсмислено.

Благодаря за отговора:)Да безсмислено е маи да очаквам разлика в прозводителноста от 5 годишна машина :yanim:

Така е,не ти е нужен ъпдейт,а ъпгрейд...:)Освен това @v2.0 също е прав за риска.

• Автор

Така е,не ти е нужен ъпдейт,а ъпгрейд...:cool:Освен това @v2.0 също е прав за риска.

А оше един въпрос,в момента съм с 1Гб Рам,нали мога да си прибавя още 1Гб?Доколкото разбрах от саита на дъното поддържа до 4Гб. Gigabyte GA-7VT800-L.

Да , може да добавиш!Ако имаш възможност да закупиш същата като тази , с която си в момента ще бъде добре.Цените на DDR паметите 1GB са 50-60лв.

• Автор

Да , може да добавиш!Ако имаш възможност да закупиш същата като тази , с която си в момента ще бъде добре.Цените на DDR паметите 1GB са 50-60лв.

Всъщнот имам 2х512Мб,една плочка ли да си взема1Гб или 2х512?

Като отидеш до фирмата , от която смяташ да си закупиш паметта ги попитай дали може тези 2х512 памети да ги замениш за една платка от 1гб.Към нея закупи и добави още една платка от 1гб от същия производител и тип.Дъното ти не е ли това http://www.gigabyte.bg/products/mb/specs/ga-7vt880-l.html

• Автор

Като отидеш до фирмата , от която смяташ да си закупиш паметта ги попитай дали може тези 2х512 памети да ги замениш за една платка от 1гб.Към нея закупи и добави още една платка от 1гб от същия производител и тип.Дъното ти не е ли това http://www.gigabyte.bg/products/mb/specs/ga-7vt880-l.html

Да, същото е дъното.Ще пробвам така,дано ми ги вземат.

Така и така сме на тема Биос,ето да питам и за моя--какво да го правя?

204723122012512651331265564441abJs7jjVmX3JjPq3mCZu.JPG

7823897341548657115126556444444SR3wMakxfiNmNr8OLD.JPG

• Автор

Така и така сме на тема Биос,ето да питам и за моя--какво да го правя?

204723122012512651331265564441abJs7jjVmX3JjPq3mCZu.JPG

7823897341548657115126556444444SR3wMakxfiNmNr8OLD.JPG

Аз чесно да ти кажа многа вяра на тази програма нямям,защото според нея половината ми драивъри бяха за обновяване и разбира се трябва да платиш за това.Проверих същите драивъри през Divice Manager и се оказа че са последните версии .Препоръчаха ми и една безплатна програма-Driver Cheker която ми обнови само драивара на видеокатрата която наистина беше за обновяване;)

И да има по-нов биос за дъното ти,какво от това?Ако няма належаща причина за ъпдейт,не обръщай внимание.

Така и така сме на тема биос ,та да ви питам, искам да си ъпдейтна биоса ,защото е от 2005 година и е на някакъв друг гаден език на който нищо не разбирам ,но да ви питам как па точно става процедурата през Windows 7.Компа е марка IBM ето това е модела : http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/product.do?template=/product.do?template=%2Fproductpage%2Flandingpages%2FproductPageLandingPage.vm&sitestyle=lenovo&brandind=11&familyind=241562&machineind=241605&modelind=312419&partnumberind=0&subcategoryind=0&doctypeind=9&doccategoryind=0&operatingsystemind=466459&validate=true

а пък тава са най новите биоси : http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/document.do?sitestyle=lenovo&lndocid=MIGR-60626

До колкото разбрах през Windows трябва да се инсталират в C:\LENOVO\FLASH\2EJY46USA и след тава във run да се напише C:\LENOVO\FLASH\2EJY46USA\WINPHLASH.EXE и натам вече да се направи backup и да се флашне , но не знам дали е така мислех , че трябва някаква програма за flash.Незнам....

• 1 месец по-късно...

Здравеите на всички... Искам да попитам какви са нормалните настроики на BIOS .Тип BIOS AMI,Версия на BIOS 1001,Фирма American Megatrends Inc.Заштото го взех със настроики на алто почети на всичко,баркалсъм по-него повече за блутване да си го гласа и да раскарам логото на асос при стартиране.Ако зне някои да помага :) Благодаря на всички предарително !!!

Здравеите на всички... Искам да попитам какви са нормалните настроики на BIOS .Тип BIOS AMI,Версия на BIOS 1001,Фирма American Megatrends Inc.Заштото го взех със настроики на алто почети на всичко,баркалсъм по-него повече за блутване да си го гласа и да раскарам логото на асос при стартиране.Ако зне някои да помага :) Благодаря на всички предарително !!!

Може ли на български, моля?

Здравеите на всички... Искам да попитам какви са нормалните настроики на BIOS .Тип BIOS AMI,Версия на BIOS 1001,Фирма American Megatrends Inc.Заштото го взех със настроики на алто почети на всичко,баркалсъм по-него повече за блутване да си го гласа и да раскарам логото на асос при стартиране.Ако зне някои да помага :go ahead: Благодаря на всички предарително !!!

Логото на Асус лесно се изключва от БИОС-а, за което не е наложително да се ъпдейтва. Иначе за спорта може и да свършиш тази работа. Аз на предишния си компютър редовно си качвах най-новия БИОС. От втора до седемнайста версия и при това под Windows, ама е рисковано. Сегашното ми дъно дойде с биос F3 и аз му качих F6. Не видях особени промени, но потренирах с програмката на Gigabyte.

@ pataran,като го виждаш как пише и как се изразява,дали тази гимнастика,с абсолютно ненужния ъпдейт на биос под уиндоус,ще завърши както ти мислиш?Или ще завърши както аз мисля?Много мразя да съм прав...:ph34r:

Я и аз да питам за моя BIOS-Дали има смисъл за актуализиране,защото моя е много дървен,и ужасно объркващ.+Това харда ми е 500 гиги,а той ми разпознава 465. :)

Дънната платка е foxconn g33 (-s).

post-241556-1268938241,48_thumb.jpg

post-241556-1268938254,79_thumb.png

Я и аз да питам за моя BIOS-Дали има смисъл за актуализиране,защото моя е много дървен,и ужасно объркващ.+Това харда ми е 500 гиги,а той ми разпознава 465. :)

щом компютърът ти работи безпроблемно , просто няма смисъл да го ъпдейтваш.За харда не се притеснявай , моя е 250 разпознава го 230!

щом компютърът ти работи безпроблемно , просто няма смисъл да го ъпдейтваш.За харда не се притеснявай , моя е 250 разпознава го 230!

Мерси,ама да те питам-има някакво решение за да разпознае хард-диска както трябва?

Мерси,ама да те питам-има някакво решение за да разпознае хард-диска както трябва?

това е големината на хард диска ти, няма нищо за разпознаване

Начина е да почнеш да правиш разлика между 1000 и 1024.:)Другият начин е производителите на хардове да започнат да си обявяват коректно обема на дисковете,което ми звучи някак химерично.

това е големината на хард диска ти, няма нищо за разпознаване

Тогава защо и в сайта на производителя,и на хард диска и дори в BIOS пише че е 500,1 GB?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.