Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

7 Причини да инсталирате NOD 32

Featured Replies

A

Редактирано от MELL (преглед на промените)

1.Нод 32 е много по-лека.
Съгласен съм

2.Сканира много по-бързо.

Бързината е важен фактор, но не е водещ

3.Разпознава и прихваща вирусите много по- добре.
Това не е доказано.

4.Напълно заличава вируса от вашия комп,включително и невалидните ключове, и празни редове в регистрите, които вируса е оставил след неговото премахване.

По-важна е точка 3.

5.На висички тестове Нод 32 дава най-добри показатели.

6.Не спира да получава награда, след награда и признанието на специалисти. по-сигурността,че за сега Нод 32 е без конкуренция!!! Защо ли ?!

7.Не спира да печели сърцата на интернет потребителите.

Събективен фактор.

И 7те причини са верни за мене. Ама след като я инсталирах едни игри спряха да вървят sad.gif. При дядо Нортън тоя проблем го нямаше. Сега чакам да ми мине кефа от игрите, защото Нода наистина си го бива.

Редактирано от Set_Ascendant (преглед на промените)

Прекалено субективни причини, за да са 100% приемливи. Малко на рекламна брошура на калпав продукт ми звучи.

Две причини поради, които не инсталирам NOD32 на компютрите, които ползвам в момвнта:

1. NOD32 натоварва на 100% процесора на компютри под управлението на MS Longhorn Server и MS Vista поради липсата на адекватна версия на NOD.

2. Използва необяснимо много системни ресурси под тези две ОС. Явно за да я направят бърза са я оптимизирали максимално само за MS Windows XP, защото и при 2003 Server има проблеми.

Тези причин са ми достатъчни за да не я ползвам.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Ммм даааа... така си е :) . Невярвах, че ще дойде ден, в който друг анти-вирус, различен от F-Prot ще ми хареса повече, но уви дойде...

Не ми пука дали са субективни или обективни причините. За момента това е анти-вируса на който мога да се доверя, ако имам някакви съмнения.

Прекалено субективни причини, за да са 100% приемливи. Малко на рекламна брошура на калпав продукт ми звучи.

Две причини поради, които не инсталирам NOD32 на компютрите, които ползвам в момвнта:

1. NOD32 натоварва на 100% процесора на компютри под управлението на MS Longhorn Server и MS Vista поради липсата на адекватна версия на NOD.

2. Използва необяснимо много системни ресурси под тези две ОС. Явно за да я направят бърза са я оптимизирали максимално само за MS Windows XP, защото и при 2003 Server има проблеми.

Тези причин са ми достатъчни за да не я ползвам.

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, но това не значи, че не трябва да се ползва при windows xp - още повече ,че повечето компютри са на хп

Ами аз си казах моето мнение, както автора на темата го е направил. Оставям настрана, че има една дузина теми за антивирусна защита и безопасност. Тази по-скоро я приемам като рекламна, която се опитва да ни каже "NOD е велик, другите са боклуци"

Ползвам AVG. Струва ми се много по-надежна и сигурна от останалите, за по-лека не съм сигурен. Ползвам я на 3 компютъра и вече 3 години не съм имал никакви проблеми.

За мен лично едно от най-важните преимущества на NOD е, че е почти изцяло написан с асемблерски инструкции - друга антивирусна писана на такова ниво няма. Това е и причината да използва изключително малко ресурси...

А за Longhorn и Vista и аз да съм и аз няма да си дам зор да правя софтуер за неофициално излезли бета версии на операционни системи...

Момчета,самия факт, че Нод 32 печели конкурси за сигурност, където участват Нортанчо, капризната Мак Афи,тежкотоварния Касперски и други подобни не е ли достатъчно!!! Там програмите ги тестват специалисти и ги гледат под лупа за да определят Кой сега е № 1

<{POST_SNAPBACK}>

Виждам,че явно си заинтересован от рекламата, която правиш. Не ме интересува причината, ама хайде не ни вземай за безмозъчни същества де. Тук със сигурност има хора, които са доста над твоето равнище в сферата на информационните и комуникационните технологии. Намират се достатъчно хардуеристи, софтуеристи, мрежови специалисти. Мисля, че са все хора мислещи и можещи да преценяват.

Добре, направи си рекламата, ама хайде стига вече. Винаги може да се наглася така теста, че NOD или друга антивирусна да изглеждат като дело на начинаещ програмист.А малко или много ни е ясно как понякога се правят тестове.

Най-добрата антивирусна си е задкомпютърното устройство. Ако то изтърве, няма спасение.

със или без реклама мисля че това е така за нода -от сигурни хора-изкарващи си парите с това- знам, че нода си е най-сигурен за момента,а че има и други алтернативи -спор няма!

Аз лично харесвам авг-то и то си ми върши идеална работа...

Редактирано от ozzy (преглед на промените)

А за Longhorn и Vista и аз да съм и аз няма да си дам зор да правя софтуер за неофициално излезли бета версии на операционни системи...

<{POST_SNAPBACK}>

Ще си дават зор и още как. Още повече, че нищо чудно от Майкрософт да решат да вградят и антивирусна във операционната си система, така както направиха със антиспай софтуера - във Виста вече е интегриран в ОС.

Ами доста добри и лоши неща се казаха за NOD32. :)

Пробвал съм повечето от антивирусните програми.

До сега само 2 от тях не са ми правили никакъв проблем:

Notron и NOD32. Само, 4е втората откри бацили дет

Нортон-а не ги откри.

И все пак ... всеки си избира антивирусната :).

имах вирус в комп . с win 2000 advanse server , само нод32 позволяваше инсталиране на посо4ения win

хвана няколко вируса , после сканирах с касперски , направо от страницата / става само с ИЕ, sad.gif / и тои намери още , които махнах ръчно :)

незнам вече кой е по добър ... за сега не ползвам никакъв :)

весело посрешщане на нова та 2006 :)) ))

Редактирано от yasya2 (преглед на промените)

• Администратор

Виждам, че не един човек е споменал наградите на NOD32. Самите ESET заявяват, че един антивирус лесно може да спечели 100% Virus Bulletin без да открива хиляди вируси... тъй като антивируса се тества само с т.нар. "in the wild" вируси, т.е. тези, които причиняват епидемии (MSBlast, Sasser, Sober и т.н.), но не и с други, по-рядко срещани. Освен това при неправилно определяне на файл като вирус антивируса се дисквалифицира, което значи че при по-напреднала евристична технология антивируса може да засече всичките вируси, и само за един файл неправилно да прецени, че е вирус, и няма да вземе награда.

Освен това опита показва, че днес без евристичен скенер не си защитен. Защото в момента на излизане на дефиниции за един червей той вече има друга модификация. А най-добри евристични скенери в момента имат F-Secure и Panda.

Това е мнението на един не-експерт :)

Хей, nickfox ! Самият факт, че Нод 32 има вече над 35 награди, говори не за добра реклама, а за един качествен продукт на Eset. Освен, ако не смяташ, че и тези 35 награди са купени, както и всички членове на журито при тези конкурси.Едно такова жури на е един конкурс не се състои от един или двама, а от много хора. Не е толкова лесно да ги купиш всичките!!! Хайде един конкурс, или два да, но да спечелиш 35, ти как мислиш, а ?! Да станеш №1 всред такива лъвове като Нортъна и Мак Афито, които са с години на пазара и са утвърдени лидери, говори само едно, че Нод сега е №1. И между другото съм жена, не правя реклама,защото никой не ми плаща за това.Освен от Eset да ме забележат и да ме направят рекламно лице на софтуеърните си продукти. cool.gif  cool.gif  cool.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ами мисля, че май май вече си обвързан с ESET. Колкото до това как се печелят конкурси ...... ами там всеки знае, че всичко е възможно. Скоро гледах нещо като сравнение на NOD и още няколко антивирусни, публикувано на сайта на ЕСЕТ. Леле ми другите ги бяха изкарали безнадежден случай. То бива бива подравени данни, ама чак толкова не бива.

Хайде стига с хвалебствията. Нова година е, а и ние не сме хлапета и малоумници за да не можем да преценяваме един или друг продукт. За мен темата е изчерпана.

Ако му пусна на нодчето един Free Love от 1993 дали ще го хване изобщо. Щото си го имам в колекцията от вируси на CD.

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Хаха рекламата не мина.

Както един колега по-горе спомена: на конкурса нещата седят по друг начин... там не е като на десктопа да седнеш и да си заплашен от хиляди вируси...

На конкурсите им се пускат определени файлове, познати вируси и коне, също така файлове с наполовина съдържание на някакъв лош код и т.н.

Конкурсите могат да бъдат субективни. А могат и лесно да бъдат купени. Без да купуваш каквото и да било жури.

Много е лесно да вземеш всичките АВ продукти, да наемеш 2-ма човека и да им дадеш 2 диска с вируси да пробват коя хваща и коя не... После правиш измислен конкурс, пускаш вирусите дето те устройват и изхода е ясен.

Нод32 няма да го инсталирам.

От симантек съм доволен! Ама много! И е доста по-бърз от нод32, който не вярва да си го запише...

Не, не, не не бързайте да натискате "бърз отговор". Не става въпрос за Нортън... Щото овцете само него знаят. Нортъна е антивир за мощни компютри, където бавната работа няма да излезне наяве...

Става въпрос за symantec corporate antivirus.

и до ден днешен някой хора не знаят, че има такава програма, други знаят но не правят разлика между нея и нортън, трети я имат и щастливи от живота не се интересуват от вирусите, защото те не са проблем.

Като я пробвате, НИ говорете за бързина и лекота.

Останалите 5 довода са напълно субективни!

Абе виждал съм и Symantec-а в действие (по скоро в бездействие :snowballfight: ).

Аз искам да ми покажете една такава тема в който и да е по-сериозен форум в който да има едно мнение. Ако НОД или която и да е друга антивирусна програма беше 100% успешна, нямаше да има конкуретни нали...? Пък и на разни ревюта из нета вече доста отдавна не вярвам.

Не искам да препоръчвам или да отричам някоя антивирусна програма. Казвам само впечтленията си след използване на няколко такива - Nod32, Kaspersky, Norton, Pc-Cillin, F-Prot, F-Secure. От 7-8 месеца съм с Nod32 и съм доволен от избора си, защото досега нямам вируси на машината (всяка седмица сканирам профилактично с най-агресивните настройки на Kaspersky, за всеки случай), заема малко ресурси (с 256 Ram под Windows XP съм, с Kaspersky и Norton определно не става, усеща се чуствително забавяне), няма конфликти с firewall-a ми - Agnitium Outpost. F-Secure ми се стори също подходяща за РС-то ми откъм натоварване, но имаше конфликт с firewall-a, при което се стигаше до син екран. Така че за момента съм се спрял на Nod32. По-специално за Norton - преди 2 години използвах Norton Anti-Virus 2002. Пропускаше вируси, които откривах впоследствие при сканиране с Kaspersky.

Добра е но но нечак толкова. тя няма файерлол и още някой работи , По-добри от нея са BitDefender и Trend Micro PC-cillin Internet Security, и двете са леки и работят на компове под 1GHz, лично съм го пробвал.

Редактирано от tonidnbs (преглед на промените)

Добра е но но нечак толкова. тя няма файерлол и още някой работи , По-добри от нея са BitDefender и Trend Micro PC-cillin Internet Security, и двете са леки и работят на компове под 1GHz, лично съм го пробвал.

<{POST_SNAPBACK}>

Лично аз подхождам с известно недоверие към пакетите All in One, обикновено така се случва, че ако антивирусът ми допада, стената не толкова, срещу шпиони пък предпочитам продукт на друга компания... И възниква проблемът с конфликтите. Абе защо ми се струва, че се появи още една тема за Nod32, вече си съществува една доста обширна :snowballfight:

Редактирано от bisserski (преглед на промените)

Абе и аз съм против пакетите All In One. Такива неща съм виждал да прави бит дефендъра, че... простооо не ми се говори.

Иначе, ползвам Nod32 и с оптимални настройки ми върши идеална работа. Лично мнение.

Ако някой ми каже как да си е конфигурирам ще е много добре,щото последния път като е имах инсталлната и сканира ми намери заразени файлове със Win32/Parite A уж каза че ги е оправило,пък ми прецака повечето програми.Знам че вируса заразява всички .exe файлове,но шък антивируса да ги допрецака...

• Автор
Ако някой ми каже как да си е конфигурирам ще е много добре,щото последния път като е имах инсталлната и сканира ми намери заразени файлове със Win32/Parite A  уж каза че ги е оправило,пък ми прецака повечето програми.Знам че вируса заразява всички .exe файлове,но шък антивируса да ги допрецака...

<{POST_SNAPBACK}>

Има такава тема в раздела "Сигурност и Антивирус"

Здравейте,

Една препоръчка, ще Ви бодна в бързинката на иначе

провлаченият час, в който поствам!

Тези от Вас, които са с Нортън да минат на НОД 32, а тези които са

с НОД 32 да минат на Касперски Персонал Про! Това е молбата ми и

след като сте се поровили така ячко из света на Крак/Варез/Хак

саитовете си пуснете един Панда он-лайн сканер или на Бит

дефендер он-лайн скана! А така, след което искам сите цър

пър, ала бала програмзи дето разцъфват в систем трея да ги

маанете да не се зареждат и да оставите на мира съответните

Антивир прогзмари да си сканират, като предварително се

сдобиете със секундарник! И така сравнете си резултатите, както

от он-лайн скана, така и от секундарника и да видим аджеба тея

данги-дунги, какво могат, не могат ли!?

То винаги има и друго, трето, пето, та чак десето ама разумните

пийпъли си ползуват Каспа Про, извинения и възражения се не

приемат, с повечко практика изЪ неТя ще кацнете точно там дето

най-малко очаквате! cool.gif;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.