Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отглеждане на Чинчила

Featured Replies

• Автор

Вчера гушнах чинчилата ми,но тя започна да се бонтува много и без да искам я изпуснах.Падна от високо. Веднага отиде в скривалището си и започна да издава странни звуци-все едно слушах щурец.Дали му има нещо? Как да разбера?

• Отговори 57
  • Прегледи 20,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Спри да мъчиш животното! Нормална ли си?

Steisi1987 като ходи чинчилата , виждаш ли нещо странно в походката на животинката ?
  • Автор

Steisi1987 като ходи чинчилата , виждаш ли нещо странно в походката на животинката ?

Не,ходи си нормално,даже тича,яде си,къпе се.Звуците ме притесниха.

нищо и няма ... от стреса ще да е :blink: !

v2.0 то си е играло момичето бе приятелю ... да не е изблъскало в земята :biggrin:

• Автор

Не съм го мъчила,радвах му се.И все пак много съжалявам,че го направих.

Нищо й няма на животинката. Те от какви и на какви височини скачат... Просто се е уплашила, затова ги е издавала тези звуци.
  • Автор

Нищо й няма на животинката. Те от какви и на какви височини скачат... Просто се е уплашила, затова ги е издавала тези звуци.

Успокои ме,благодаря ти

Абе хора,колко струва една чинчила,че като гледах снимките в гугъл,взех че се изкефих на това животно.

Веско , като гледам цените в нета ... от 50 лв. до 200 лв. стигат цените ... бааа много стрували тез мишки ;)

http://obiavi.grad.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC_%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B0

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Абе хора,колко струва една чинчила,че като гледах снимките в гугъл,взех че се изкефих на това животно.

Мерси за инфото ;)

Веско , като гледам цените в нета ... от 50 лв. до 200 лв. стигат цените ... бааа много стрували тез мишки :)

http://obiavi.grad.b...%B8%D0%BB%D0%B0

А недей така не е мишка, гризач е :PНещо като заек ама не съвсем, прилича и на катеричка но и това не е ;) По коледа обикалях по зоо магазините и цените варираха от 70лв до много над 300лв.

• Автор

В повечето зоомагазини са по 100 лева

Ако си взема женска чинчила,мога ли веднага да я сложа при мъжкия или първоначално трябва да я сложа в отделна клетка?

• Автор

Ако си взема женска чинчила,мога ли веднага да я сложа при мъжкия или първоначално трябва да я сложа в отделна клетка?

Според мен много зависи от възрастта на чинчилата, а и не само. Най-добре попитай в зоомагазина, защото все пак хората там се занимват с това и ще ти дадат много по-добър и правилен съвет.

Моята е взета за около 100 лв. Но като сметнеш и клетката (към 60лв) и другите работи, излиза накъде кум 170-80лв. А и не забравяй, че много зависи от кой зоомагазин я купуваш.
  • Автор

Вчера си взех и женска чинчила,но тя е адски страхлива.Цял ден,цяла вечер и цяла нощ не спря да издава звуци-все едно лае.Побърка ни.На всичкото отгоре ухапа мъжа ми-потече му кръв.Мъжкия не беше такъв-не сме имали такива проблеми с него. Пуснахме я в клетката на мъжкия и не се сбиха-нито през деня са се били,нито вечерта,нито през ноща,но въпреки това май не се харесват.Стоят далеч един от друг-тя е на първия етаж,а той на втория.Лошото е,че той няма как да се къпе,да яде и да пие вода,защото хранилката и поилката са на първия етаж,а той не иска да слиза там заради женската. Много съм притеснена.

Редактирано от Steisi1987 (преглед на промените)

Вчера си взех и женска чинчила,но тя е адски страхлива.Цял ден,цяла вечер и цяла нощ не спря да издава звуци-все едно лае.Побърка ни.На всичкото отгоре ухапа мъжа ми-потече му кръв.Мъжкия не беше такъв-не сме имали такива проблеми с него.

Пуснахме я в клетката на мъжкия и не се сбиха-нито през деня са се били,нито вечерта,нито през ноща,но въпреки това май не се харесват.Стоят далеч един от друг-тя е на първия етаж,а той на втория.Лошото е,че той няма как да се къпе,да яде и да пие вода,защото хранилката и поилката са на първия етаж,а той не иска да слиза там заради женската.

Много съм притеснена.

Ти си си виновна! Още не можеш да се грижиш за едната, а купуваш втора! Безотговорна работа...

чакам да видя дали ще успее да ги умори тези /вече две?!/ чинчили или те въпреки всичко ще оцелеят :baby:

• Автор

Ти си си виновна! Още не можеш да се грижиш за едната, а купуваш втора! Безотговорна работа...

Дали ще се грижа за една или за две е все тая-те се гледат по един и същи начин!

Не съм виновна,че женската е толкова страхлива и ако преди 3 седмици я бях взела нея пак щеше да е така!

Ако аз бях виновна и мъжкия щеше да се държи така.Той вече свикна с нас и се чувства страхотно,което означава,че съм го гледала добре!!!

Той вече свикна с нас и се чувства страхотно,което означава,че съм го гледала добре!!!

Много знаеш как се чувства всъщност...

• Автор

Дали ще се грижа за една или за две е все тая-те се гледат по един и същи начин!

Не съм виновна,че женската е толкова страхлива и ако преди 3 седмици я бях взела нея пак щеше да е така!

Ако аз бях виновна и мъжкия щеше да се държи така.Той вече свикна с нас и се чувства страхотно,което означава,че съм го гледала добре!!!

НЕ СЪМ БЕЗОТГОВОРЕН ЧОВЕК!!!

Обичам животните и смятам да се грижа за чинчилките както трябва!

То се вижда.

И не мога да разбера защо се заяждаш с мен!Мисля,че прекаляваш!

Искаш да ми кажеш,че аз не трябва да гледам животни,така ли?

Ти не попита ли в зоомагазина? И щом като не им е добре заедно ги раздели иначе нищо чудно да се уморят една друга.

Трябва да сложиш две поилки,две хранилки абе от всичко по две, и първата среща трябваше да е на неутрална територия.Запознаването става постепенно отнема време.Две клеткиедна до друга, да видиш как ще реагират, и малко по малко щеше да стане работата.

• Автор

Ти не попита ли в зоомагазина?

И щом като не им е добре заедно ги раздели иначе нищо чудно да се уморят една друга.

Вече свикнаха,лежат си един до друг,докосват си муцунките-май се харесаха,не се плашат вече един от друг,както беше в първите дни!

Трябва да сложиш две поилки,две хранилки абе от всичко по две, и първата среща трябваше да е на неутрална територия.Запознаването става постепенно отнема време.Две клеткиедна до друга, да видиш как ще реагират, и малко по малко щеше да стане работата.

[/quote

А след като свикнат един с друг трябва ли всеки да си има отделна хранилка и поилка или само засега?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.