Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с VirtualDub

Featured Replies

Когато записвам видео с VirtualDub, звукът ми изостава с около секунда - секунда и положина при възпроизвеждането. Камерата и микрофона са ми вградени в лаптопа (Ezynote Z06 на packard bell) инсталирал съм драйвери и всякакви други глупости :magnifier:. С Windows 7 съм, трябва ли да инсталирам и някакви кодеци и други щуротии?

Възможно е заради големия обем информация, опитай да инсталираш някакви кодеци и да дадеш изходен формат, който е по-компресиран

точно така, аз ти препоръчвам да позваш xvid за кодек - достатъчно лек е.

освен това може да синхронизираш звука със virtualdyb > audio > interleaving > delay audio track by -1500ms (премества звука с 1,5 секунди по рано, положителните стойности преместват звука по късно) но това ще ти свърши работа само ако звука е линейно отместен - тоест навсякъде е изостанал с 1,5 секунди примерно, но ако постоянно изостава - в началото по малко а после изсотаването се натрупва става доста по сложно...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

инсталирах кодеци същата работа инсталирах xvid не стана след това k lite codek пакк не стана някои други кодеци ако се сещате където може да са от полза давайте ще съм ви задължен :yanim:

• Автор

С interleaving не става защото в Capture mod няма interleaving на Audio-то и настройките от interleaving-а преди това не знам дали действат в Capture mod.

Освен да си ги записвам с 0,5 секунди закъснение и след това да ги преконвертирам с interleaving. Ама много играчка така :yanim: вярвам, че ще измислиме нещо друго благодаря:clap:

инсталирах кодеци същата работа инсталирах xvid не стана след това k lite codek пакк не стана някои други кодеци ако се сещате където може да са от полза давайте ще съм ви задължен :angry:

А сети ли се да промениш изходящия кодек след като инсталира кодеците?

A VirtualDub пропуска ли кадри при кепчъра.

Ако не си притеснен с дисковото пространство, използвай някой бърз loosless кодек за видеото/напр. Huffyuv/ а аудиото - некомпресирано. След това се компресира в каквото е нужно.

Успех.

• Автор

А сети ли се да промениш изходящия кодек след като инсталира кодеците?

Естествено, че не съм се сетил :ph34r: нали съм си новобранец :blink: даже не съм сигурен как става :down: почвам да се ръчкам из VirtualDub-а ако се смелите дайте малко инфо как да стане, Благодаря.

Естествено, че не съм се сетил :ph34r: нали съм си новобранец :blink: даже не съм сигурен как става :down: почвам да се ръчкам из VirtualDub-а ако се смелите дайте малко инфо как да стане, Благодаря.

Video->Compression и се избира кодек, аналогично за аудиото

• 2 седмици по-късно...

Търсих,търсих и намерих тази тема като по-нова,и ако нямат нищо против модераторите,да задам тук едно въпросче,а ако имат да ми изтрият поста ! :help:

Искам,едно клипче,от формат wmv да го направя в avi,може ли да стане това ?

Търсих,търсих и намерих тази тема като по-нова,и ако нямат нищо против модераторите,да задам тук едно въпросче,а ако имат да ми изтрият поста ! :help:

Искам,едно клипче,от формат wmv да го направя в avi,може ли да стане това ?

не, няма да стане. Не прочете ли какво ти написа virtualdub при опит да отвориш файла?

Това ми изписва...

Знчи файла не е истинско wmv, трябва да изпише:

ASF file is not supported

И като цяло забрави, можеш да пробваш да го конвертираш в друг формат с някаква програма, примврно MediaCoder

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.