Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Отностно треракота и ламинат в кухнята ми

Featured Replies

Ненамерих подходящ подфорум и правя темата тук за да не пречи на никой понеже в др специализиран не ми активиран акаунта, а аз нямам нужното време понеже апартамент се довършва. Проблем ми е следния. Купих си гарсионера в ново строителство и имам 1 стая която е предназначена за кухня и всекиднева и др. по малка за хол - спалня... Ще оставя и чертеж с разположението на стаята - всекидневната за да се придобие представа какво искам да направя. Идеята ми е да сложа теракота където ще се намират кухненските мебели с готварски печки и т.н. но не съм сигурен колко да го оставя пред мивката, гот. печка по дължина и от там нататък да продължа стаята с ламинат? Моля някои компитентни да ми дадът съвет за това защото след това не ми се кътри По мои причини не желая всичко да е в теракота.

P.S. Извинявам се за грубия чертеж

6ae9a01ae8978027209968d23c330521.png

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

• Автор

Вслучая добре ли е да 50 60 см пред пералнята и плотовете да кажем и от там с ламинат. Последно с майсторите решихме да е 1 метър но на мен ми се вижда многои поради тази причина се колебая

Вслучая добре ли е да 50 60 см пред пералнята и плотовете да кажем и от там с ламинат. Последно с майсторите решихме да е 1 метър но на мен ми се вижда многои поради тази причина се колебая

50 см е и в нас и е достатачно според мен,1 метър ще е грозно.То потече ли вода от някаде и метър да е ще надуе ламината.

• Автор

50 см е и в нас и е достатачно според мен,1 метър ще е грозно.То потече ли вода от някаде и метър да е ще надуе ламината.

и аз това се опасявах. Мерси за отговора нямам време трябва да освободя къщата скоро а утре сигурно ще почнат плочките в апартамента и ни в клин ни ръка. Горе доло гледам да опрявая по основните неща докато не съм се нанесъл

Топло ли е в апартамента,че в ти студове не е хубаво да се лепят плочки.

Само не слагай такива плочки http://www.lpgroup.bg/project.aspx?filter=Type&cat=10&id=80 (снимка 10)

нищо,че са от малтинели трябва да ги миеш през 5 минути.:rolleyes:

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Не знам какви са ви съображенията, но аз не бих препоръчала ламинат в кухнята изобщо (по обясними причини). Едно време се слагаше балатум, а сега -- или теракот, или гранитогрес, в т.ч и в антрето, до холската врата и хола, където започна настилката от паркет или ламинат.

• Автор

Вътре е към 15 градуса без да се отоплява на втория етаж но изолацията е мн добра за да се стигнат тези температури. Проблема е малко финонсов че поради тази причина реших антрето в теракота и всекидневната (кухнята), където ще са и мебилите пералнята но някакси така нещо не ми се връзва въпреки че по разни каталози е красиво, но има и такив където е изцяло с паркет. Съжелявам, че не е малко помощение че нямаше да ми се отвори подобен проблем в последния момент

Няма нормативи, които да определят колко сантиметра пред кухненските уреди да е покрито с теракот и въпроса е малко странен.

Защо питаш?

Застани си пред кухненските уреди и си прецени до къде ще е добре да е с теракот. Не става върпрос, че ще разливаш вода. Въпроса е до къде ще се цапа за да можеш после по-лесно да миеш.

Един метър ми се струва множко. Но пък и 50 см според мен не е достатъчно.

По принцип вече няма проблем в кухнята да е ламинат. Там кадето ще е терекот е добре като се отвори вратата на готв.печка ти да си стъпил на терекот и да ти е удобно да погледнеш във фурната ако не е вдигната на високо. Ада не забравя терекота в цялото помещение не е добре защото държи по студено.

• Автор

напиши е Google.com -форум направи сам -там има добри решения

Точно за него съм писал че по горе в постовете че не ми е активен акаунта :) Явно администратора не онлайн тези дни знам ли В него доста Про майстори има с такова мнение останах

Точно за него съм писал че по горе в постовете че не ми е активен акаунта :) Явно администратора не онлайн тези дни знам ли В него доста Про майстори има с такова мнение останах

чакай да те питам: ти жена имаш ли? Или гадже? Или майка?

• Автор

чакай да те питам: ти жена имаш ли? Или гадже? Или майка?

майка ми почина по новогодишните празници и реших да сменя жилещето си. До момента живеея в къща и за в бъдещ план мисля че ще пътувам често и ако оставя ключовете на съседката ми вечерта не е гаранция че няма да изчезне нещо. Никой от съседите не мога да задължа 24 да са на пост в нас. И мисля че това беше най доброто решение. Радвам се че всичко се разви бързо и намерих жилището за което малко или много си мечтаех. Там е работата че за всяко нещо се разправям аз и обичам до колкото мога да решавам проблемите на момента не в последствие да ми излизат. За про майсторите не искам някой да се чуства убиден казах по причината че наистина мисля че е така познавам такива и мн лесно различавам теракота с какви фуги е направен :hush:, а снимките които открих там на някои потребители наистина си заслужават вниманието стига някой да проявява интерес. Не казано че всеки трябва да е с окачен таван, защото опира до финанси, но всеки може да оцени труда на човека

майка ми почина по новогодишните празници и реших да сменя жилещето си. До момента живеея в къща и за в бъдещ план мисля че ще пътувам често и ако оставя ключовете на съседката ми вечерта не е гаранция че няма да изчезне нещо. Никой от съседите не мога да задължа 24 да са на пост в нас. И мисля че това беше най доброто решение. Радвам се че всичко се разви бързо и намерих жилището за което малко или много си мечтаех. Там е работата че за всяко нещо се разправям аз и обичам до колкото мога да решавам проблемите на момента не в последствие да ми излизат. За про майсторите не искам някой да се чуства убиден казах по причината че наистина мисля че е така познавам такива и мн лесно различавам теракота с какви фуги е направен :), а снимките които открих там на някои потребители наистина си заслужават вниманието стига някой да проявява интерес. Не казано че всеки трябва да е с окачен таван, защото опира до финанси, но всеки може да оцени труда на човека

Съжалявам за майка ти. Мисълта ми беше, че щеше да е добре да попиташ тази, която ще шета из кухнята как я иска. Но, явно, при теб случая не е такъв.

Не знам колко ти е разстоянието от стената до края на вратата, но най-добре ще бъде теракота да свършва до там. Петьо Стоянов много добре ти го е показал на картинката.

Редактирано от emmi (преглед на промените)

• Автор

няма проблем просто мн неща ми се струпаха и един познат няма край мен и по едно време блокирах вчера

няма проблем просто мн неща ми се струпаха и един познат няма край мен и по едно време блокирах вчера

ще се справиш - нищо не е толкова сложно колкото изглежда :eek:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.