Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връщане на Backup

Featured Replies

От много години работя на принципа когато стане проблем, вместо да си играя да инсталирам отново Windows, драйвери, антивирусна и всичките останали програми ( а те не са никак малко ), след като форматирам диска дял C:\ просто връщам предварително създаден BACKUP който си стои на другия дял D:\ със програмата Acronis. Наистина лесно и удобно е понеже спестява време. Опитах да върна Backup на други 3 PC-та но не става защото там са други конфигурации, други платформи. Той всъщност се възвръща, но после по време за зареждане на Windows веднага или вади син екран и се саморестартирва, или прекъсва и изкарва менюто което подканва за SAFE MODE, но и там не може да влезе. Знам че това е така, защото самия BACKUP е създаден с драйверите на един PC и като се върне на различен PC там понеже са други параметри и не разпознава компютъра на който е създаден - все пак различна видео-карта, звукова карта, чипсет, дъно и т.н. и за това е така. Но просто целта ми е да не си играя да правя инсталации часове, защото програмите са много, а просто да ги Restor-на готови инсталирани от BACKUP. Опитах като направих BACKUP не на самия партишън, а просто само на програмите които са инсталирани, но като го върна, програмите не работят. Бяха ми казали че имало някаква специална програма която можела да възвръщала BACKUP на всеки PC, и после всичко инсталирано да работи, само че ако този BACKUP е правен на Intel трябва да се върне само на Intel-ска машина независимо от сокета, и ако е правен на AMD - да се възвръща само на AMD независимо от сокета и щяло всичко да работи нормално, понеже тя самата програма създавала универсален BACKUP. Възможно ли е това наистина ? Има ли такава програма която да създава универсален BACKUP след като се върне на друг PC, всичко да работи нормално ? Ако някой е наясно и може да помогне - ще Благодаря предварително.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

Предполагам, че става въпрос за Windows XP :wink12:

Използвай първо SYSPREP за да подготвиш системата за пренасяна.

Предполагам, че става въпрос за Windows XP :)

да но освен да направи sysprep трябва първо да интегрира сата драйверите и после:

Sysprep.exe uses the following parameters.

-bmsd

If the [sysprepMassStorage] section header exists in Sysprep.inf, and you run the Sysprep -bmsd command, then Sysprep populates the [sysprepMassStorage] section with the Plug_and_Play_ID = path_to_device_inf_file entries corresponding to the Plug and Play IDs of mass-storage devices specified in the Machine.inf, Scsi.inf, Pnpscsi.inf, and Mshdc.inf files. Sysprep builds the list of mass-storage devices; it does not install these devices in the critical device database or do any other processing.

After using the Sysprep -bmsd command to generate entries in the [sysprepMassStorage] section, you can delete items from this section before running Sysprep -reseal or Sysprep -factory. Installing a smaller number of items in the critical device database reduces the time required for this image to reboot into the operating system.

и освен това да мята на машини със същия hal (това какъв е сокета няма никакво значение - важен е http://en.wikipedia.org/wiki/Hardware_abstraction_layer, а имиджа вади син екран или заради hal.dll или заради сата драйверите или заради интелски драйвер) погледни тука http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=96709 темата е стикната от поне година...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Предполагам, че става въпрос за Windows XP :rolleyes:

Да, точно така - за Windows XP става въпрос. Мисля че няма проблем дали е SP-2 или SP-3....... То всъщност във SP-3 има вградени SATA-драйвери.

да но освен да направи sysprep трябва първо да интегрира сата драйверите и после:

и освен това да мята на машини със същия hal (това какъв е сокета няма никакво значение - важен е http://en.wikipedia....straction_layer, а имиджа вади син екран или заради hal.dll или заради сата драйверите или заради интелски драйвер) погледни тука http://hardwarebg.co...ead.php?t=96709 темата е стикната от поне година...

За сега BACKUP е създаден без SATA-драйвери понеже компютъра е със хард диск PATA, и смятам да го Restor-на към PC със PATA-хард диск, и е със XP-SP-2. Можеш ли да обясниш как се използва Sysprep или някакъв линк със инструкции за него ?

Да, точно така - за Windows XP става въпрос. Мисля че няма проблем дали е SP-2 или SP-3....... То всъщност във SP-3 има вградени SATA-драйвери.

Има ама друг път в СП3. Важен е чипсета и контролера на машината на която ще го качваш. Подготовката се прави но преди да се направи бекъп-а. Сега е късно. А и не винаги помага. Т.е. няма универсално решение за независимост от дънната платка решение за пълен бекъп.

• Автор

След няколко безсънни нощи прекарани в експерименти, най накрая успях да постигна един резултат:

заредих Acronis от системния диск, и му задавам да създава BACKUP. Попита ме на кое да правя BACKUP: MY DATA или MY COMPUTER ( копие на партишъна C:\ ). Аз посочих на MY DATA. Излезе прозорец наподобяващ WINDOWS EXPLORER с вертикална линия със всички папки във дял C:\ Започнах да ги селектирам - само програмите които бяха във Program Files, както и папките в Documents and Settings \ All Users \ Start Menu - понеже си бях подредил програмите по строго определен ред във лентата на Start Menu, и да не се налага отново да ги подреждам, а да са в самия BACKUP подредени. Само това селектирах - без папка Windows и други! От там му зададох да започне да го създава. Всъщност правя BACKUP на инсталираните програми, понеже са 85 на брой и да не се налага да ги инсталирвам по 2-3 дни на другия PC или ако ми ги поиска някой приятел например. Създаде се BACKUP, след което нямах търпение да го върна на другия PC и да видя дали програмите ще работят. Създадох го на SOCKET 478 INTEL-ско дъно. Бях подготвил един стар PC AMD K6-2 на 500 MHZ със 512 MB RAM. Бях му инсталирал чист WINDOWS със драйверите - без нищо друго. Рестартирах го този AMD заредих Acronis от системния диск, и му посочих да върне BACKUP. Попита ме как точно да бъде върнат - Original Place или New Place. Аз посочих отметката Original Place и в следващата стъпка имаше пак да избирам - Overwrite existing files and folders или Do not overwrite existing files and folders Аз сложих отметка на Overwrite existing files and folders И от там му зададох да се възвръща. Изписа ми съобщение че успешно се е възвърнал. Извадих системния диск на Acronis и рестартирах. Зареди нормално. Отворих лентата на Start Menu и видях че програмите са подредени по същия ред както са на другия ми PC. Започнах да ги отварям една след една. За моя голяма изненада стартираха и работеха без проблем. Само някои по специфични програми като OFFICE целия пакет там Word, Excel, Power point presentation, Front Page, Publisher, Access, Works - общо целия офис пакет не работеха. Даваха съобщения за грешка и после съобщения че не са инсталирани. Фотошопа също както и Corel Draw, също и AutoCad - вадеха съобщения че не са инсталирани. Само Dreamweaver стартира но искаше отново да го регистрирам - да вкарам сериалния номер, както и Flash MX - по същия начин - стартира, работи но изписва че иска отново да му вкарам сериалния номер. Някои от другите програми за компресия на снимки бяха по същия начин. Тестващите програми като Everest, Sandra, CPUID, RAM-BOOSTER и всички останали в това число - работеха и не искаха регистрация, даже проверявах на всяка програма във Help \ About да видя дали пише че е регистрирана или е триал - никакви проблеми. От 85 програми само 15 от тях не работеха и изписваха че не са инсталирани, 8 програми които работеха но пък искаха само да ги регистрирам отново. Вярно че не е 100 % перфектен резултат, понеже някои по специфични програми не тръгват, а други искат отново да се регистрират. Но важното е че по големия излишен труд, и излишното време което ще загубя в инсталации които трябва да правя по 2-3 дни като някой робот - се спестява, понеже повечето програми работят перфекетно. Всъщност поне едно 90-95 % от работата която ме чака е свършена предварително - само едно кратко чакане на 12 минути до като се възвърне BACKUP. Мога да кажа че и резултата който постигнах е на същите проценти. Хубаво щеше да бъде ако всичките програми работеха и не искат нова регистрация - все едно да си върнеш BACKUP на компютъра на който е създаден. Но явно тези специфични програми които вадеха съобщения че искат инсталация и не стартирват, се инсталират по някакъв по особен начин и си правят папки не само в стандартната папка Program Files но и вкарват някакви системни файлове DLL във папката Windows\System32, както и в регистрите си вкарват ключове. По същия начин и тези които работят но искат отново регистрация, иначе са триал и срок 30 дни. Няма проблем - регистрирвам ги и си работят. Другия начин който опитах да направя BACKUP не само на програмите но и партишъна - целия дял C:\ и да го върна на друг PC се получи така:

На този интелския PC ( същия описания по горе ) му инсталирах чист Windows и програмите, но предварително разкачих видео-картата от AGP-слота, разкачих и звуковата карта, както и мрежовата външна карта LAN, от BIOS изключих вградената звукова карта и вградената мрежова карта LAN. Просто реших да windows да не вижда никакви периферни устройства за да не слагам драйвери, аз така или иначе пак нямаше да ги сложа, но въпреки че ще е без драйвери самия Windows пак вижда някакви периферни устройства и ще си ги запомни, и после като го върна на другия PC и веднага ще започнат проблемите....... Кабела на монитора го закачих на порта който използва вградената видео-карта ( черпи от RAM-паметта ). Просто инсталирах Windows на един прост PC без нищо периферно - само дъно, CPU и чипсет да не забравяме :whist: Инсталирах Windows, сложих програмите, създадох BACKUP на партишъна C:\ Преди да го върна на другия PC, ( AMD K6-2 същия описан по горе ) бях заделил отново 30 GB за дял C:\ както е на този PC на който съм създал BACKUP. Върнах BACKUP по стандартния начин с Acronis в опция за партишън - и като рестартирах и започна да зарежда WINDOWS, веднага ме попита за нов хардуер, но нямаше сини екрани и грешки. Инсталирах драйверите, всичко тръгна ОК. Но резултата с програмите е същия както описания по горе начин. Факта е че повечето труд е спестен, иначе ме чакаше инсталация поне 3 дни, понеже някои от програмите искат и настройка след инсталацията........ Може някой да го опита - ако ви се занимава, понеже иска и много железни нерви :yanim:

Редактирано от USAF (преглед на промените)

АКо беше архивирал целия диск нямаше да имаш тези проблеми. Но обеаза трябва да е направен в момент в който системата е стабилна

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.