Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Места за отдих и почивка В БЪЛГАРИЯ и сред природата

Featured Replies

Здравейте на всички, които обичат българската природа и най-вече обичат да почиват сред нея. Аз съм от Варна и съм изключително голям привърженик на почивките сред природа - пикник, къмпинг, палатка, бунгала, язовири, езера, еко турове и маршрути. Днес реших да потърся малко информация за организирани екскурзии - еко турове - във Варненски регион. Останах озадачена и неприятно изненадана от факта, че който и сайт да отворя на туристически агенции или други подобни, ми изкачат невероятно много реклами и покани да отида в Индия, да отида в Турция, Гърция и каде ли не на майната си. Разбира се, че бих искала да посетя Египет или Китай, например, но е хубаво да се промотира българското. Ровех се дълго време - доста оскъдни оферти и предложения за организирани турове из планини и селски туризъм. Хубавото все пак е, че има доста сайтове, които дават идеи за това къде можеш да отседнеш според типа ваканция, която искаш - селски, морски или друг теризъм.

Тази тема я отварям, за да потърся и вашето мнение, а и защо не да обменим опит за това къде има местенца за почивка и отдих, за които не е нужно да плащах луди пари и чрез които можеш свободно и приятно да се насладиш на една хубава почивка сред красива българска природа!

Хубав ден на всички :shy11:

post-134728-1267540720,89_thumb.jpg

Редактирано от dari_varna (преглед на промените)

dari_varna, здравей

Честита Баба Марта. Пожелавам ти здравето и късмета да са твои спътници по всички пътешествия, които предприемаш.

Аз също съм "за" промотирането на българските места. Ето затова започнах да пиша в Триваго (линка води към профила ми).

Пускам ти линк и към Кръстова гора - едно прекрасно място, заредено с много положителни емоции и надежда.

Горе в "търсене" може да напишеш мястото, на което искаш да идеш и ще ти излязат освен мненията и снимки на мястото, което си избрала.

Ако пък не си избрала дестинация, можеш да търсиш по град и да избереш после забележителности или хотели. Базата е доста попълнена, така че излизат повечето хотели, които са работещи - от най-скъпите, до ниско тарифни.

Ако имаш въпроси - насреща съм

Дано съм ти била полезна

...Останах озадачена и неприятно изненадана от факта, че който и сайт да отворя на туристически агенции или други подобни, ми изкачат невероятно много реклами и покани да отида в Индия, да отида в Турция, Гърция и каде ли не на майната си. Разбира се, че бих искала да посетя Египет или Китай, например, но е хубаво да се промотира българското...

Дари, ти луда ли си?!? Останала си неприятно изненадана от факта, че малкото останали и запазени чудесни кътчета у нас не се рекламират, за да плъзнат по тях чужденци и мутри със силиконовите си половинки, разлигавените си копеленца и агресивните си псета и да ги осерат тотално? Забрави ли какво стана след пускането на лифта до Рилските езера? Напълни се с диви селяни и чалгари, които в планината се държат като в родните си коптори - крещят, надуват музиката до край, палят цигара от цигара и ръсят фасове, а след тях остават купища найлонови торбички, консервени кутии и бутилки от бира... Забрави ли в какво се опитват да превърнат Иракли? Не ти ли стига как осраха природата в курорти като Златни пясъци или Несебър? Аз никога и за нищо на света не бих споделил в публичното пространство къде се намират любимите ми диви места сред природата. Ще си ходя сам или с шепа подбрани приятели, а аграрите да вървят в Банско и Слънчев бряг, там им е мястото!

Редактирано от Ceftriaxon (преглед на промените)

• Автор

Дари, ти луда ли си?!? Останала си неприятно изненадана от факта, че малкото останали и запазени чудесни кътчета у нас не се рекламират, за да плъзнат по тях чужденци и мутри със силиконовите си половинки, разлигавените си копеленца и агресивните си псета и да ги осерат тотално? Забрави ли какво стана след пускането на лифта до Рилските езера? Напълни се с диви селяни и чалгари, които в планината се държат като в родните си коптори - крещят, надуват музиката до край, палят цигара от цигара и ръсят фасове, а след тях остават купища найлонови торбички, консервени кутии и бутилки от бира... Забрави ли в какво се опитват да превърнат Иракли? Не ти ли стига как осраха природата в курорти като Златни пясъци или Несебър? Аз никога и за нищо на света не бих споделил в публичното пространство къде се намират любимите ми диви места сред природата. Ще си ходя сам или с шепа подбрани приятели, а аграрите да вървят в Банско и Слънчев бряг, там им е мястото!

Аз съвсем не съм луда. И хайде щото мутрите и силиконките ходят, да не ходя и аз. това пук що за глупост е?! А тогавая какво предлагаш ти - да си стоиш вкъщи и от своя град никъде да не мръднеш. ами стой си. и аз, явно не четеш добре, говоря тук за по-диви места, по примитивни, спред природая а не за хотели в китки курорти, където с лупа не мога да намеря едно дърво...тези, за които ти говориш, те ходят по такива по-луксозни места с много удобства. А много други места сред природата, на които можеш да си вземеш бунгало, или малка къщичка или просто да си опънеш палатка са безлюдни именно защото малко знаем за тях. спрести си комплексарските мнения за тези, които имат повече от теб, или изглеждат по-добре, та дори и със силикони или дебели вратове. не ги използвай за извинение, че не познаваш родината си!

dari_varna, здравей

Честита Баба Марта. Пожелавам ти здравето и късмета да са твои спътници по всички пътешествия, които предприемаш.

Аз също съм "за" промотирането на българските места. Ето затова започнах да пиша в Триваго (линка води към профила ми).

Пускам ти линк и към Кръстова гора - едно прекрасно място, заредено с много положителни емоции и надежда.

Горе в "търсене" може да напишеш мястото, на което искаш да идеш и ще ти излязат освен мненията и снимки на мястото, което си избрала.

Ако пък не си избрала дестинация, можеш да търсиш по град и да избереш после забележителности или хотели. Базата е доста попълнена, така че излизат повечето хотели, които са работещи - от най-скъпите, до ниско тарифни.

Ако имаш въпроси - насреща съм

Дано съм ти била полезна

Здрасти :hush:

Много се радвам, че ми отговори. веднага ще разгледам нещата, които си ми пратила. и що и ти си запалена по бългаски туризъм, можем и занапред да споделяме мнения :nono::):)

Здрасти :bedtime2:

Много се радвам, че ми отговори. веднага ще разгледам нещата, които си ми пратила. и що и ти си запалена по бългаски туризъм, можем и занапред да споделяме мнения ;):):)

Какво не запалена - всяка допълнителна пара обръщам в хойкане, добре, че и съпруга ми е запален по този вид туризъм, че да няма разногласия :)

Лошото, ако може така да се каже е, че от година имаме малко човече и за сега само набелязвам къде ще ходим и си мечтая докато поотхвръкне че да може да хойка с нас.

Аз съвсем не съм луда. И хайде щото мутрите и силиконките ходят, да не ходя и аз. това пук що за глупост е?! А тогавая какво предлагаш ти - да си стоиш вкъщи и от своя град никъде да не мръднеш...

Ако и ти си от тяхната порода - ходете си заедно и бъдете щастливи :lol6: Аз съм написал много ясно какво предлагам - да не споделяме в публичното пространство къде се намират красивите и недокоснати от цивилизацията места в родината ни, а да ходим там сами или с компания от няколко приятели, които могат да ги оценят. Защото забогателите мутри и далавераджии със силиконовите си половинки съвсем не ходят само по цивилизованите места. Напротив - за тях е връх на гъзарията да се качат с Land Cruiser-а или Pathfinder-а някъде в планината, сред девствената природа, да надуят уредбата с чалга на максимум, да запалят цигарата, за извадят бирата и да се почувстват много велики. А след това да си тръгнат и да оставят купчина боклук след себе си.

Типичен пример е Камен бряг. Преди 10-15 години там ходеха само хора, които могат да оценят красотата на суровия пейзаж, за които беше удоволствие да се докоснат до дивата природа и да потърсят някаква форма на единение с нея. До там се стигаше на автостоп или по изключение с автобус. Спяхме в чували по пещерите, рядко някой опъваше малка палатка, а нощем се чуваше само свиренето на щурците... Сега аграрите се научиха, че е много фешън да ходиш на Камен бряг и за това лятото около огънчето има паркирани поне по 10 джипа, от които цяла нощ се разнася дива чалга на километри наоколо по цялото плато. Благодарение на тях и на такива като теб, услужливо споделящи къде точно се намират последните запазени кътчета природа, скоро може наистина да ни се наложи да си стоим само в къщи.

Хей, успокойте се, и двамата/двете имате гледна точка, не ги сблъсквайте като световна война, де...Има много верни неща, които сте казали, аз имам 3 места, които не бих издал за нищо на света, даже и момичета не водя там, заведох една и беше ужасяваща грешка, поне знам, че тя сама никога не би отишла, нито би ги издала.Много е права авторката, а в Гърция не стъпвам, освен те ако не плащат, не искам да бъда третиран като роб.В далечните континенти не отивам, супер много мангиз` за седмица, а бих искал да стоя и месец там.Във Варна подобни екскурзии организира Тракийското дружество " Капитан Петко Воевода", аз съм ходил само на една, но случих на много долни селски измекяри.Беше с климатизирано бусче "Mercedes", сравнително ново, и не бяха и скъпи-повечето екскурзии бяха на цена под 100 лв.Тия, които също дойдоха, бяха супер дърти баби и дедовци и говореха на висок глас за какви ли не адски маловажни неща, и ми крещяха, ако говоря по телефона си, сякаш те го плащат, а съм сигурен, че телефонът струваше повече от пенсията им за 6 месеца.Имаха се за богоизбрани и ме гледаха свирепо, а далеч не бях облечен зле...Дано никому не се падне това, защото имаше доста комбинирани маршрути, минахме и през Ягодинската пещера даже.Сигурно тракийските дружества в други градове предлагат такива.

• 2 седмици по-късно...

Живея в Черноморец и миналото лято сезона беше много слаб.Нали е криза.Аз съм от тези собственици на свартири,които са много толерантни към туристите.Предоставям почти всичко,което пожелаят.Предлагам напълно самостоятелен етаж,апартамент,състоящ се от 3 стаи,2 бани и кухня.Капацитета му е от 6 до 10 души.Кухнята е оборудвана с готварска печка,голям хладилник,терасите са големи с маси и столове за цялата компания.Имат чудесен изглед към морето.Плажът е на 200м.Мога да ви осигуря участие в риболов с лодка в морето под ръководството на опитен рибар,а така също да ви осигуря,каквато риба искате/работя в специализиран магазин в Созопол/.Цените се договарят. 0888 913481 Станкова

Почивка в Черноморец-апартаменти с кухня

post-195057-1268488577,16_thumb.jpg

post-195057-1268488596,51_thumb.jpg

post-195057-1268488610,47_thumb.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.