Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Връзка компютър-плазма

Featured Replies

Добре ето какъв е проблемът - имам плазва, която има и изходи за връзка с компютър. Купих си и кабел, който уж трябва да стане да направи връзка със звука на компютъра към плазмата, но не ще да тръгне. Не разбирам много от техника, така че ще обясня леко просташки нещата. Единият край на кабела е с отвор като този примерно на слушалките. Другият край е двоен с бял и червен край, който са от тези по-широките, примерно срещани в ДВД плеърите или стереоредбите.

Първоначално си мислех, че двойният край е към плазмата и се опитах и в двете букси, където може звук, но не се получаваше. Като разгледах по-добре системата на плазмата, защото е малко нова, а и както казах вече не разбирам от техника, разбрах, че си има специален отвор за звук от компютър и той е само с един букса от тип на първия (като за слушалки). Сложих го там и закрепих другия край на буксите за звук и микрофон и имаше звук. Това е добре, но на моя компютър няма от по-разширения тип и затова краят едва се крепеше. С две думи не мога да го използвам, защото ни звука е съвсем както трябва, ни по-принцип трябва да е там.

Отидох в магазина, където им върнах кабела и попитах за някакво решение на проблема си. Примерно да взема друг тих кабел, който да е само с краища от първия тип или някакъв вид преходник. Продавачката с нищо не можа да ми помогне.

Защото пиша тук? Някой знае ли какво бих могла да опитам, за да стане? Хрумна ми да пробвам с някакъв обикновен кабел, който и от двата края да е само с по един, но не знам дали ще се получи. Моля помогнете! :bedtime2:

• Автор

Първият линк не ми излиза, но наистина ми трябва нещо като вторият. Не съм сигурна дали ще стане, но би трябвало.

тоя 3,5 стерео жак (втория линк) в повечето магазини е около 2 до 5 лв, в зависимост от дължината и марката

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

а мооже ли да свърши работа

Какви изходи има компютъра и какви входове телевизора ?

Без тези подробности трябва да хвърляме боб , или да врачуваме :blink:

Здравей,

ако компютъра има HDMI изход, това е най-лесния начин. През този интерфейс преминава видео и аудио сигнал и трябва такъв кабел:

http://www.plesio.bg/audio-video-c-69978285/kabel-hdmi-m-m-3m-p-234639.html

Или само за аудио ти трябва нещо такова : http://www.get.bg/catalog/product_info.php?products_id=12510

Успех!

• Автор

Имам си такъв за HDMI изход и си купих ето такъв:

12160087123645.jpg

Плазмата ми има изходи за него, но когато пробвах да го пусна нямаше звук. По-късно като разучих схемата на плазмата видях, че тя си има спец. изход за звук към компютъра, отделен на другите и там изхода не е като тези, а такъв:

n-a-88326.jpg?1252896286

Питам дали такъв кабел, с два подобни изхода, където единият край е към компютъра, а другия в тази спец букса би тръгнал без проблем.

Имам си такъв за HDMI изход и си купих ето такъв:

12160087123645.jpg

Плазмата ми има изходи за него, но когато пробвах да го пусна нямаше звук. По-късно като разучих схемата на плазмата видях, че тя си има спец. изход за звук към компютъра, отделен на другите и там изхода не е като тези, а такъв:

n-a-88326.jpg?1252896286

Питам дали такъв кабел, с два подобни изхода, където единият край е към компютъра, а другия в тази спец букса би тръгнал без проблем.

Стерео жак-стерео жак или двата единични както се изразяваш са за подаване на звуков сигнал от компютъра към телевизора ако ползваш PC входа на телевизора. Това е един трапецовиден, обикновенно син или черен на цвят с много дупчици по него. HDMI входа на телевизора са онези "женски" буксички, които много приличат на USB ама са малко по тесни и леко издължени. През този интерфейс се предава и картина и звук, обаче трябва видеокартата ти да подържа и звук. Съвета ми е да намериш някой който разбира малко повече и да ти свърже телевизора с компютъра.

Първият линк не ми излиза, но наистина ми трябва нещо като вторият. Не съм сигурна дали ще стане, но би трябвало.

Преди година и половина и аз се борих като прасе с тиква с тези звуци. Картината ми беше перфектна, но от 20 пробвани варианта за звук не стана нито един.

Оказа се накрая, че видеокартата ми изкарва звук само към монитор (или колонки компютърни),а към други източници не. Посъветваха ме каква видеокарта да си взема, смених я и звука заспа през простичък кабел HDMI - тоест през един кабел върви и звук и картина.

Ако нещо конкретно те интересува, питай.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.