Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да забраня споделянето на файлове на Emule ?

Featured Replies

Искам да попитам, как мога да забраня споделянето на файлове от моя PC чрез Emule-то, понеже като го пусна да тегля нещо, информацията която съм изтеглил, автоматично Emule-то си я споделя, и веднага към мен се накачват много даунлоадери които започват да теглят това което съм теглил. Рових в настройките, но не намерих никъде забрана за споделянето на файлове. Искам напълно да го забраня това, понеже един познат така "изгоря" - ченгетата му щурмували апартамента и му иззели компютъра и го обвинили за това че бил ъплоадер на MP3. Аз също тегля предимно музика и честно да ви кажа се страхувам, да не вземат да ме засекат и да ми позвънят на вратата и да ми търсят отговорност за това че ъплоудвам музика макар и по неволя - не го правя умишлено, понеже самата програма Emule автоматично си споделя файловете и става видима за всички. И за това искам до като тегля да се предпазя че в тая полицейска държава всички виждате какво става....... Някой може ли да помогне по въпроса ? Благодарности предварително.

Редактирано от USAF (преглед на промените)

и според няма да те окошарят защото си теглил, а защото си споделял?

я помисли мааааалко повече над тоя въпрос и пак да се срещнем след 10 години, както се пееше в 1 песен

• Автор

и според няма да те окошарят защото си теглил, а защото си споделял?

я помисли мааааалко повече над тоя въпрос и пак да се срещнем след 10 години, както се пееше в 1 песен

Да, помислих си не маааааалко а мноооооого повече по този въпрос :blink::P Само че аз не знам някой който да има PC в тях или лаптоп да не тегли - не съществуват такива хора не само в тази държава а изобщо по света. :blink: Хубава е песента наистина и малко носталгична на старото ФСБ........ Ех спомени, хубави спомени :blink:........ Но да се върнем на въпроса - разбираш ли от Emule да ми помогнеш с някаква идея, там нещо като настройки и т.н. Моя познат му съставиха акт за това че е споделил 5 терабайта MP3 във DC++ понеже той в тях имаше 2 сървъра само за това. Но ми казаха че и Emule-то можели да засекат. Имаш ли някаква идея все пак ? Виждам в настройките че има възможност да се ползва PROXY....... Дали това поне малко ще помогне ?

Да, помислих си не маааааалко а мноооооого повече по този въпрос ;) ;) Само че аз не знам някой който да има PC в тях или лаптоп да не тегли - не съществуват такива хора не само в тази държава а изобщо по света. :) Хубава е песента наистина и малко носталгична на старото ФСБ........ Ех спомени, хубави спомени :)........ Но да се върнем на въпроса - разбираш ли от Emule да ми помогнеш с някаква идея, там нещо като настройки и т.н. Моя познат му съставиха акт за това че е споделил 5 терабайта MP3 във DC++ понеже той в тях имаше 2 сървъра само за това. Но ми казаха че и Emule-то можели да засекат. Имаш ли някаква идея все пак ? Виждам в настройките че има възможност да се ползва PROXY....... Дали това поне малко ще помогне ?

Като те е страх защо теглиш ?

Аз ако искам да сваля нещо, а такива като теб са си забранили ъплоуда, как ще стане ?

• Автор

Като те е страх защо теглиш ?

Аз ако искам да сваля нещо, а такива като теб са си забранили ъплоуда, как ще стане ?

Така е, прав си наистина, но има ли някакъв начин да се защитим от проследяване ? Не става дума само за мен, а за всички вас които четете това, защото никой не е застрахован. Както виждате тука ченгетата се чудят за какво да се захванат с обикновени хора като нас. Не е престъпление че теглим, но на всички ни е ясно че онези си търсят начин да отчитат дейнocт. Ти поне разбираш ли от Emule да помогнеш малко, там да замаскирва по някакъв начин IP, PROXY, и т.н. ?

Така е, прав си наистина, но има ли някакъв начин да се защитим от проследяване ? Не става дума само за мен, а за всички вас които четете това, защото никой не е застрахован. Както виждате тука ченгетата се чудят за какво да се захванат с обикновени хора като нас. Не е престъпление че теглим, но на всички ни е ясно че онези си търсят начин да отчитат дейснот. Ти поне разбираш ли от Emule да помогнеш малко, там да замаскирва по някакъв начин IP, PROXY, и т.н. ?

Не разбирам.

Подобни програми не ползвам.

Да те питам, ти ядосвал ли си се, когато търсиш нещо а не го намираш ?

• Автор

Не разбирам.

Подобни програми не ползвам.

Да те питам, ти ядосвал ли си се, когато търсиш нещо а не го намираш ?

Ами нормално е човек да се ядоса наистина. Разбирам те какво искаш да кажеш ;) Но поне трябва да намерим някакъв начин от чужда намеса и проследяване - все пак не знаем кой и кога ни дебне. Нали и без това искаха да приемат закон, направо да имат достъп до интерфейса направо на монитора ти ( това което е на екрана ти, да им излезе и на тях - направо да се визуализира, все едно са на твоя PC и виждат това което си отоворил на екрана ), и даже мисля че е въпрос на време. Със сигурност знам че по DC++ могат да те хванат и проследят, но за Emule наскоро разбрах. Само чрез торент-сайтовете ако правим ъплоуд мисля че тогава нищо не могат да ни кажат.

Не е престъпление че теглим

престъпление е

недосегаеми на този свят няма - торренти, dc, emule, kazaaa, etc - което и да си избереш вече си в кюпа

и малко ирония: ДАНС си имат черен списък на топ пиратите, и ти си в челните места

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

престъпление е

Ами глупости - престъпление...... Как пък не...... не убиваме, не крадем, не мамим, не блудстваме, не източваме ДДС....... Всеки тегли - няма такива които да не теглят. То тогава по твоята логика всички сме престъпници. ;)

[...]ика всички сме престъпници.

нима някога съм твърдял обратното?

заплатил ли си за да притежаваш конкретната дигитална информация (каквато и да е тя)? освен в случаите когато изрично е упоменато че продуктът е безплатен, всяко подобно снабдяване дори с 1 бит информация е престъпление

и в заключение: "Безплатен обяд има само в капаните за мишки" а аз отивам да си подам кандидатурата за модератор.....

• Автор

нима някога съм твърдял обратното?

заплатил ли си за да притежаваш конкретната дигитална информация (каквато и да е тя)? освен в случаите когато изрично е упоменато че продуктът е безплатен, всяко подобно снабдяване дори с 1 бит информация е престъпление

и в заключение: "Безплатен обяд има само в капаните за мишки" а аз отивам да си подам кандидатурата за модератор.....

И това е вярно, но какво да се прави - ще теглим до като можем. :rolleyes: Що се отнася до безплатните приложения в интернет, голяма част от тях крият рискове - имат скрити маскирани троянци и т.н. Проблемът е как да направим така че да се предпазим от засичане и проследяване когато теглим нещо ? Дано някой да помогне който разбира от маскиране на IP, ползване на PROXY и т.н. защото знам че има начин да се защитиш от неуторизирано проследяване.

И това е вярно, но какво да се прави - ще теглим до като можем. :rolleyes: Що се отнася до безплатните приложения в интернет, голяма част от тях крият рискове - имат скрити маскирани троянци и т.н. Проблемът е как да направим така че да се предпазим от засичане и проследяване когато теглим нещо ? Дано някой да помогне който разбира от маскиране на IP, ползване на PROXY и т.н. защото знам че има начин да се защитиш от неуторизирано проследяване.

Aко някой иска да се занимава да те проследи и през 3 proxy пак ще те намери!

За безплатните приложения-Ползвам 90% такива...Нямат троянци, уверявам те...Важното е да ги теглиш от официални сайтове, а не от съмнителни трети страни...

За proxy-Малко са стабилните Proxy...

Искам да попитам, как мога да забраня споделянето на файлове от моя PC чрез Emule-то, понеже като го пусна да тегля нещо, информацията която съм изтеглил, автоматично Emule-то си я споделя, и веднага към мен се накачват много даунлоадери които започват да теглят това което съм теглил. Рових в настройките, но не намерих никъде забрана за споделянето на файлове. Искам напълно да го забраня това, понеже един познат така "изгоря" - ченгетата му щурмували апартамента и му иззели компютъра и го обвинили за това че бил ъплоадер на MP3. Аз също тегля предимно музика и честно да ви кажа се страхувам, да не вземат да ме засекат и да ми позвънят на вратата и да ми търсят отговорност за това че ъплоудвам музика макар и по неволя - не го правя умишлено, понеже самата програма Emule автоматично си споделя файловете и става видима за всички. И за това искам до като тегля да се предпазя че в тая полицейска държава всички виждате какво става....... Някой може ли да помогне по въпроса ? Благодарности предварително.

Като преместиш файловете, те вече не се ъплоудват.

Муленцето е хубаво за някой работи, но като цяло за музика има по-удобни средства - сайтове и торенти.

• Автор

престъпление е

недосегаеми на този свят няма - торренти, dc, emule, kazaaa, etc - което и да си избереш вече си в кюпа

и малко ирония: ДАНС си имат черен списък на топ пиратите, и ти си в челните места

Ти пък как и от къде и кога успя да разбереш че аз съм в челните места на ДАНС да те питам аз ?????? :angry: Да не би случайно да имаш да имаш връзки с тях ? Хммм....... странна работа :speak: А ти не си ли също в челните места на ДАНС, понеже само не ми казвай че ти не теглиш от торентите защото никой в този форум няма да ти повярва :cool: Понеже изброяваш че и торентите са на прицел, а щом е така то това означава че и ти, и всички сме там в списъка на ДАНС, защото аз не познавам някой който да не тегли от торенти, даже торентите са по предпочитани от DC++, и другите програми, и за това ми е чудно защо от цяла България народ които денонощно теглят от торентите, защо точно само аз и единствено аз да бъда в челните места на ДАНС че и даже съм и вече в списъка на Топ Пиратите ? Не знаех че съм Топ Пират - радвам се че рейтинга ми се e повишил. :clap: Трябва да обърна нещо :D Между другото благодаря за оказаното съдействие че ме предупреди за това че съм в списъка на ДАНС, че да взема мерки да не ме хванат. Хубаво e да има някой сигурен човек като теб да информира хората преди ги хванат, че да можем ние Топ Пиратите навреме да се скрием:cool:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.