Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ние българи ли сме или какво.....

Featured Replies

За будния ум не е тайна, че има много желаещи да заличат българското. Затова призовавам, всички, които се чувстват истински българи с висока степен на национална чистота и здрав български генофонд, да сложат като аватар, Българския флаг. Направете нещо макар и мъничко за своята родина. Един жест, нищо повече.

Мен манифести не ме топлят, а реални дела!

По-тази пирчина няма да си сложа национален флаг, защото не се гордея, че съм българка. Не мога да се гордея само с делата на някакви хора отпреди 1000 години /нашите царе/. От тогава генофонда е толкова много промит, че няма какво да обсъждаме. Резуртатите са налице!

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

И смисълът е? Че ще бъдем българи в интернет? Да си го сложим и в подписите, групичка във фейсбук може да направим. Още нещо?

Един жест, но толкова кух и изпразнен от съдържание, та чак няма да има на какво да се крепи.

• Автор

Ето заради такива мисловни модели, сме на тоя хал. Не, че съм очаквал повече........

Ако нямаш воля да направиш нещо толкова дребно, какво остава за нещо по-голямо?

Редактирано от npn (преглед на промените)

:) Приятелю не аз съсипах България!

Можеш да си изложиш тезата на какво отгоре да се гордея и аз бих могла да се съглася с теб!

Ето заради такива мисловни модели, сме на тоя хал. Не, че съм очаквал повече........

Ако нямаш воля да направиш нещо толкова дребно, какво остава за нещо по-голямо?

Щом някои хора вече, наричат ритъм 7/8- ЧАЛГА и тези хора ръководят културата в България ,какво друго ми остава на мен освен да се срамувам.Това е само подточка 99 на евентуален списък с недостойнства.

• Автор

Ако ти нямаш национално самочувствие, то никой не би могъл да ти го създаде. Това е ниво на съзнание.

Ако ти нямаш национално самочувствие, то никой не би могъл да ти го създаде. Това е ниво на съзнание.

Точно така, а човек не се ражда с национално самочувствие , а го изгражда на база на това, което предствалява държавата му.

• Автор

Върху грешна основа си градила! Игнорирай политиката и чалгата, разрови истинската история на България. "Български хроники" например.

на база на това, което предствалява държавата му.
Ако си изграждаш представа за държавата само от телевизията и вестниците, то тогава всичко е ясно. Медиите са едни интриганти, подчинени на тези, които имат интерес ти да нямаш национално самочувствие.

Върху грешна основа си градила! Игнорирай политиката и чалгата, разрови истинската история на България. "Български хроники" например.

Ако си изграждаш представа за държавата само от телевизията и вестниците, то тогава всичко е ясно. Медиите са едни интриганти, подчинени на тези, които имат интерес ти да нямаш национално самочувствие.

Както ви подчертах по-горе, не ми е присъщо да си изграждам национално самочувствие върху делата на хора живели преди 1000 години. Вие от какво се гордеете, от здравеопазване, от образование, от съдебна система, от стандарт на живот, от спазване на човешки права, от културата, от спорта ? От какво се гордеете? Че даже онази вечер на националния ни празник онези мухлювци не се напънаха поне за равен ли /не били мотивирани//тук има смях понеже големият модератор - патриота ми е затрил емотките отново/?

Аз приятелю ще се гордея, когато наистина има за какво,ТУК И СЕГА, а не като чета хроники на изчезнали кивоти, ДА ЛЕЖА НА СТАРИ ЛАВРИ.

А не е ли много по-разумно да не се пробуждат про-националистически идеи, при това леко безпочвени на съвременно ниво, а вместо това да се чувстваме като граждани на света?

Явно авторът на тази тема не е патил от идиоти, не е звънял в полицията и да получава отговор - нямаме правомощия, не можем да направим нищо и т.н. и т.н. Егати и полицията, и държавата, и всичко. Аз лично съжалявам, че съм се родил тук и цял живот ще нося проклятието да съм българин. А черните, жълтите и бозавите (индийци и подобни) маймуни имат права да бачкат в много държави, да правят каквото си искат и т.н., за разлика от нас.

Че ми стана интересно.. npn, ти българското знаме у вас имаш ли го или ти е само на аватар? Интересуваш ли се от българската история, чел ли си я, учиш ли я? Гласуваш ли? Протестирал ли си срещу нещо? Какво събуди у теб този национализъм? 3-ти март? Ей такива работи...

• Автор

Щом сте такива българомразци, какво дирите тука? Няма нищо по-низко от това да хулиш родината си. Има план за заличаване на българщината и той почти е постигнал целите си. За щастие, почти.

Край!

И мен ме брой ! Да не споменаваме , че тия дето най - разсипват страната и крадат най- много задължително са с деклариран патриотизъм и дори са на постове във властовата йерархия !

Той и бай Тошо беше "патриот" ама ни знаеха като 16 република на СССР !

ДА , българи сме!

Редактирано от s_dimitrov12 (преглед на промените)

Тъжно ми е като чета мненията тук.Недоволни,поругаващи всичко.То за това сме на този хал.Граждани на света,да,но с национална принадлежност.Кой позволи да бъде окрадена държавата ни?Ами ние.Ние си избираме кой да ни краде.

Да жалко е за тази страна че така бавно се заличава, в моя град над 60% се приказва турски само, като излезе човек чува само такава реч ужасно е. Който уска да си оплюва комунизма, но имаше много добри неща от него и най важното държеше българите в Контрол ние не сме нация която може да съществува без контрол днешите дни го показват. Друго което е свързано с тази криза над 50% от безработните са млади и не могат да се реализират тука защото манталитета на работодателте тука е такъв искат родени научени другите да духат супата. По бай тошово време имаше и работа и култура и пари и море, а сега само мечти. Жалко че това време няма да се върне.Найстина има някаква насочена пропоганда и то без да се замисля човек примерите са наяве: яко турски сериали, новини, догановци по списания и вестници.Надявам се премиера да се осети малко и да постави контол и цензура!

Тъжно ми .....Ние си избираме кой да ни краде.

Не ! На 9.09.1944 ни е било Натрапено кой да ни краде ! А другото е следствие .

Редактирано от syr_pi4 (преглед на промените)

3ти Март, след речта на Президента в най-гледано време турски сериал.По националната телевизия новини на майчин език.Турското робство вече е Османско присъствие.

Турския сериал на 3ти март е капката която преля чашата.Имам доста причини да се срамувам от народа си но със страната си съм горд.

България е едно прекрасно място за съжаление българите сме овце.

Затова вече не се гордея че съм Българин.Тъжно ми е, срамувам се даже.Страната ни е една голяма циганска махала с герой престъпници.След 50 години дали ще има новини на майчин език(на Български)по националната телевизия на Булгаристан?

Редакция:algor Тук съм и се боря,постигнал съм и някои малки победи, който в последствие се обезмислят.

Борихме се срещу петролопровода.Проведохме първия успешен в странта ни референдум.Над 96% от жителите на община Поморие бяха против, но въпреки това искат да го строят защото милото ни бивше правителство ни продаде за жълти стотинки.Добре че заради кризата нямат пари и строителството се отложи за далечното бъдеще.

Майка ми има малък летен бизнес,прави сувенири от мидички.От 20 години се издържа с това.Общината направи ремонт на центъра и обяви че няма място за сергиите.Събрахме се 50-60 заинтересовани семейства и с усилия,заплахи,молби а и малко късмет (беше по времето на кметските избори) ни обещаха нова пазарче.В краина сметка го построиха и набутаха магазинчетата в 9та глуха.Съответно с лице към централната улица върху частен имот се появиха други сергии.

С дружни усилия с комшийте се преборихме да ни асфалтират улицата, общината пренасочи движението на камиони по нея и за за няколко месеца я разбиха.

С месеци пред входа ни имаше река от питейна вода,след много жалби и оплаквания, от ВИК отстраниха аварията.Дупката която изкопаха щеше да седи и до ден днешен,сами си я заровихме.

Мога да дам още поне 10-15 примера.

Имам колеги турци готини хора са нищо лошо немога да кажа за тях, обаче цял ден си говорят на турски.Прибирaм се вечерта пускам си телевизора и още турска реч.... И в такива моменти направо ми става тъжно че съм Българин.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Мен пък ме е срам да чета мнения като горното и други подобни. Не е въпроса дали мразя или обичам България, а дали съм готов да правя поредната жертва със себе си в името на това, че утре може да има по-добри дни за страната и хората, останали като мен да се борят тук.

И не, това не е евтин популизъм. Не мога да направя живота на милион българи по-добър. Но ако продължа да влагам усилия и средства, за да подобря живота на хората около мен...и ако същите тези хора се опитат да подобрят и да направят живота на още някой около тях поне малко по-поносим и добър...и така нататък и прочие още по веригата...

И ако започнем да се усмихваме малко повече на хората и нещата около нас и не губим вярата и надеждата си...

Може би ще станем малко по-добри и ще победим задружно омразата, която незнайно защо ни е завладяла тотално и повсеместно.

Не, не ми пречат турски, латиноамерикански, африкански и всякакви други сериали, защото се чувствам българин вътре в душата си и това, какво ми предлагат да гледам разни ТВ, които са собственост на чужденци не ме прави с нищо по-малко българин.

• Автор
Публикувам писмо на българин от Германия, което получих снощи. Позволих си да съкратя само фактите, които насочват към личността на автора. Останалата част от текста е в оригинален вид.

Аз съм момче от село, дойдох да уча в Германия преди години още съм си тук. За тези години наблюдавах какво става в България и правех аналогии с това което става тук. Опитвах се да разбера защо тук едни работи са така, в България са иначе. Представях си как се прибирам и правя живота там малко по-добър. Ако не за всички, то поне за семейството ми.

Както са казали хората, човек се учи докато е жив.

Пиша ти по повод чувството ми на гняв и безпомощност от това което се извършва в България в момента. Не е геноцид, по-лошо е. Мисля, че дори няма измислена дума за това което става. Хората са озлобени като вълци и стават все по-зли и по-зли. Гибелта на България бе планувана, това ми стана ясно.

Опитах се да разбера от кого и защо. И така, става вече около година откакто си правя проучване и си събирам инфо от тук и от там.

За да разбера какво става в България, трябва да погледнем какво става по целя свят. Огромен брой от власт имащите, било то евреи или не, са или масони, или rusecrucqns, или йезуити, или, или, или... И всички те, които имат като основа Луциферизма (Луцифер е добрият, понеже ни е дал плода на познанието, интелекта, а Бог ни е държал в райската градина в игнорантност). Може да се маскират по всякакъв начин и под всякаква форма, но голата истина си е гола истина. Голяма част от тези индивиди не осъзнават какво всъщност правят. Те са или игнорантни, или не са повече от полза за "великото дело".

България имаше "късмета" да бъде избрана за часовник.

Когато селата в България опустеят, защото просто ще е невъзможно да се съществува там, когато всички са натъпкани в панелените си килии и се опитват да си изплащат кредитите, като вземат нови, за да си позволят нов телевизор, когато майките ще хранят децата си с храна отгледана в лаборатория, когато ако се разболееш, ще бъдеш просто изоставен, защото не можеш да си платиш за лекар със заплатата, когато всички загубят вяра, че нещата могат да се променят за по-добре, тогава часовникът ще удари полунощ, и клането ще започне.Син срещу баща, баща срещу син, брат срещу брат, българин срещу българин, християнин срещу християнин..

За оцелелите наградата е Нов световен ред.

За тези индивиди обикновения човек е просто ресурс и нищо повече.

Дано да греша!

ПетьоСтоянов- имам лошото чувство че все едно си описал моето ежедневие......... sad.gif:clap:

npn - по повод писмото , лошото е че мисля че не греши...... :rolleyes:sad.gif

• 3 седмици по-късно...

Във днешно време, особено последните 20 години - болшинството са българи само по паспорт/лична карта т.е. документация, но не и в съзнанието. Ако се върнем назад в историята - днешните българи нямат нищо общо със прабългарите - силни, здрави, смели и решителни хора! Сега тук е паплач и сбирщина от предатели, лъжци и измамници. Между другото когато живяхме през комунизма си беше много по добре. Тогава имаше голям патриотизъм в българите, и даже на патриотизъм научаваха подрастващото поколение, а сега е съвсем различно. Що се отнася до контрол на народа - трябва да има. Контрол над реда е имало и при управлението на прабългарите. Вярно е че не сме дорасли за демокрация. Единственото нещо което не одобрявам е изкореняването на лозята при управлението на хан Крум, понеже на един човек колкото повече му се забранява да вкуси алкохола - толкова повече му се иска. Винаги забраненото е по сладко и по интересно. Баща ми даваше да пия по малко винце когато бях на 9 години и казваше така: "Не искам когато пораснеш голям и отидеш някъде в компания и да те напият и да се подиграват с теб! Ти си мъж и трябва да познаваш вкуса на всички алкохолни напитки и да можеш да се контролираш! За това от сега ще ти давам да си вкусваш по малко от всякаква напитка". Най опасни са тези които никога не са вкусвали алкохол и после като вкусят им се вижда много вкусно, и се замозабравят, нямат контрол и накрая лесно се напиват. Иначе законите за престъпността при хан Крум за били много сурови - така трябва да бъде и сега. Но за съжаление в днешно време патриотизма в българите отдавна е изчезнал. Хубаво е да се възроди, но вече мозъците на болшинството са толкова промити че ще е много трудно. С тази криза която нараства, и жестоките условия на социален живот толкова много принуждава българите да намразват държавата - че всеки гледа да избяга навънка колкото се може по бързо и то със еднопосочен билет! Държавата ни е хубава и красива - напишете само в гугъла снимки на морето, на Стара планина, Витоша, Рила, Пирин, Родопите, горно-тракийската низина, Странжда ( комбинация гора и море ) езерата в България, реките в България и ще видите какви красоти ще излязат! Заключението че самата ни държава е много красива, и богата природа но управлението на политиците е под всякаква критика. Държавната система е лоша. Иначе що се отнася до природни ресурси - имаме много. Макар и малка по територия държава България има много водни ресурси, ( даже като завали дъжд и реките преливат ) и това дето вдигат цените на водата е престъпление! Открили са находище на природен газ около Калиакра и Шабла, но го пазят в тайна още. Имало данни че открили находища на природен газ и на други места в България, но ги укриват умишлено, а в същото време искат да внасяме от чужди монополисти. Така че България има природни ресурси и то много, и е красива от географска гледна точка. Но тези които управляват опетниха държавата, и принуждават хората да я намразвят и да бягат навънка. Това е истината.

българи сме, ама калпави ха-ха:rolleyes:

• Автор

И жилави до безобразие. :rolleyes:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.