Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аларма за гараж

Featured Replies

Здравейте, мисля си за някякъв евтин вариант на аларма за гараж, т.е. нещо, което да свири на пожар ако вратата се отвори. Гледам, че продават някакви менчета като това. Дали върши работа? Някой ако е пробвал нещо подобно, да сподели впечатления. :yanim: Дайте някаква идея...

п.п.Предишния наемател е ползвал услугите на СОТ и са оставени устройствата.Има два сензора за движение + магнитен датчик на вратата, две кутии, панел с изведени бутони и сирена. Дали мога по някакъв начин да се възползвам от техниката?

Ами ти решаваш каква аларма да сложиш според приоритета на това което ще ти пази. Тая от линка ще закърпи положението за евтина но не мога да кажа за сигурна Това какво ти е оставил стария собственик го забрави , може евентуално да му дублираш сирената всъщност очакваш ли посетители в гаража или колкото да не е без хич му я слагаш

• Автор

Ами ти решаваш каква аларма да сложиш според приоритета на това което ще ти пази.

Тая от линка ще закърпи положението за евтина но не мога да кажа за сигурна

Това какво ти е оставил стария собственик го забрави , може евентуално да му дублираш сирената

всъщност очакваш ли посетители в гаража или колкото да не е без хич му я слагаш

Реално колата е около 1500лв., стояла е известно време и навън, но ми се ще да има аларма от гледна точка на това, да не се вмъкне някой вътре и спокойно да си чопли...че всякакви мизерници има.

Редактирано от juslen (преглед на промените)

Здравейте, мисля си за някякъв евтин вариант на аларма за гараж, т.е. нещо, което да свири на пожар ако вратата се отвори. Гледам, че продават някакви менчета като това. Дали върши работа? Някой ако е пробвал нещо подобно, да сподели впечатления. :P Дайте някаква идея...

п.п.Предишния наемател е ползвал услугите на СОТ и са оставени устройствата.Има два сензора за движение + магнитен датчик на вратата, две кутии, панел с изведени бутони и сирена. Дали мога по някакъв начин да се възползвам от техниката?

Едни от най-добрите аларми на нашият пазар са на канадската фирма "Парадокс". Твоят случай е изключително елементарен / с една зона /и ще ти струва около стотина лева / ако си я монтираш сам /. Но има и още нещо - към системата може да се включи и датчик за пожар . Така, че помисли и за такава възможност. Задължително трябва да ползваш и акумулатор / при спиране на ел. захранването /. Деблокирането става с цифрова клавиатура - въвежда се код за достъп. Системата има и една екстра - има два програмируеми изхода, които дават възможност да се подключи GSM - модем с дайлер. При взлом, може да ти звъни до всяка точка на земното кълбо на мобилния телефон, стига да имаш покритие и роуминг + и на още номера. Това обаче струва малко под 1000 лв. Има и по-простички български системи, които работят с телефонна линия.

Датчиците за движение и магнитният контакт можеш да ги използваш. Ако ми снимаш клемите им, вероятно ще мога да ти кажа и как да ги подключиш.

Ако използваш по-простичка българска система, гледай да си я купиш с дистанционно за деблокиране / понеже вероятно имаш само една зона /. Иначе ще ти бучи сирената при всяко влизане / ще имаш само една зона със забавяне и тя ще сработва след около 30 сек./.Искам да кажа, че ако градецът е достатъчно добър и подготвен, има вероятност да деблокира системата за това време.

• Автор

Едни от най-добрите аларми на нашият пазар са на канадската фирма "Парадокс". Твоят случай е изключително елементарен / с една зона /и ще ти струва около стотина лева / ако си я монтираш сам /. Но има и още нещо - към системата може да се включи и датчик за пожар . Така, че помисли и за такава възможност. Задължително трябва да ползваш и акумулатор / при спиране на ел. захранването /. Деблокирането става с цифрова клавиатура - въвежда се код за достъп. Системата има и една екстра - има два програмируеми изхода, които дават възможност да се подключи GSM - модем с дайлер. При взлом, може да ти звъни до всяка точка на земното кълбо на мобилния телефон, стига да имаш покритие и роуминг + и на още номера. Това обаче струва малко под 1000 лв. Има и по-простички български системи, които работят с телефонна линия.

Датчиците за движение и магнитният контакт можеш да ги използваш. Ако ми снимаш клемите им, вероятно ще мога да ти кажа и как да ги подключиш.

Ако използваш по-простичка българска система, гледай да си я купиш с дистанционно за деблокиране / понеже вероятно имаш само една зона /. Иначе ще ти бучи сирената при всяко влизане / ще имаш само една зона със забавяне и тя ще сработва след около 30 сек./.Искам да кажа, че ако градецът е достатъчно добър и подготвен, има вероятност да деблокира системата за това време.

Днес погледнах каква е наличната техника в гаража и на кутиите пише точно Paradox.Утре ще снимам обстойно всичко и ще постна снимки тук. :rolleyes:

п.п.

Това какво ти е оставил стария собственик го забрави , може евентуално да му дублираш сирената

А защо не мога да ползвам монтираната вече техника?В момента дори сензорите за движение в гаража са активни, като мръдна и светкат...

Днес погледнах каква е наличната техника в гаража и на кутиите пише точно Paradox.Утре ще снимам обстойно всичко и ще постна снимки тук. :)

Когато застанеш с лице към датчика, от долната му страна има едно малко винтче!Развиваш го и изтегляш предният капак от долната страна. Вътре ще видиш една зелена платка с т.нар. "око". В долният й край има клеми. над клемите има отбелязано кое е +и - . Показано е и кой е контакта. Има и два или три съединител окъсителя / джъмпъри /. Те също са важни в какво положение са.

п.п.А защо не мога да ползвам монтираната вече техника?В момента дори сензорите за движение в гаража са активни, като мръдна и светкат...

Сериозно ли светят! Тръгни моля по кабелите и проследи от къде идва захранването им. Свързващите кабели трябва да са минимум четворка, като червения обикновено е плюс, а синият минис. Ако има цветове кафяво и жълто, те обикновено се свързват към контактите на релето в датчика. / Казвам "обикновено", защото ако се свързва от професионален електричар, точно така би ги свързал. / Много вероятно да е останала и алармената система! По принцип захранването на датчиците е на 12 V постоянно напрежение.
  • Автор

Днес както оглеждах алармената система оставена от предишния наемател, взех, че отворих голямата кутия, при което след около 5 минути дойде СОТ(от вътрешната страна на капака има едно ключе с пружинка, което остава в отворено положение при отворен капак). Оказа се, че системата още била активна, просто не бил въведен кода.Казах на пичовете, че няма да ползвам услугите им, след което дойдоха да си свалят кутията с предавателя, а алармената система оставиха...Та май се сдобих с алармена система. :)

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Има и един магнитен датчик на вратата, който пропуснах да снимам(пак Paradox).Та сега въпроса е, как да въведа в употреба системата, след като нямам кода за достъп? Мога ли да го променя и как да стане?

Ти си имал цяла аларма казваш че само датчиците са ти оставили http://www.agencybars.com/Paradox.html http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=43941

Не можеш ли да се свържеш със стария ползвател на алармата за код? Кой модел спектра е? от кабелите не се вижда... Някои модели мисля имат джъмпер за ресарт. Разбери модела и ще се намери подробно ръководство :angry: едит: сега като се загледах на снимката с платката се вижда надпис "reset". Намери ръководство и действай :down:

Редактирано от nbr (преглед на промените)

• Автор

Не можеш ли да се свържеш със стария ползвател на алармата за код? Кой модел спектра е? от кабелите не се вижда... Някои модели мисля имат джъмпер за ресарт. Разбери модела и ще се намери подробно ръководство :mad:

едит: сега като се загледах на снимката с платката се вижда надпис "reset". Намери ръководство и действай ;)

Стария ползвател си тръгна по трудния начин от гаража или казано по друг начин не сме в приятелски отношения. :cool: Та като разгледах и аз снимките, на платката под логото ми се вижда, че пише 1727.

3.1 SYSTEM MASTER CODE

The System Master Code can arm or disarm the system

using any of the methods described in section 4.0 and

can create, modify or delete any User Access Code (see

section 3.2). (Default: 123456)

Фактически вкарвам този джъмпер "ресет", чакам около 10 сек. и се надявам алармената централа да не е препрограмирана, т.е. мастер кода 123456 да подейства? :speak:

• Автор

Днес пробвах да ресетна системата, изключих захранването от мрежата + това от батерията, вързах джъмпера накъсо:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Изчаках 20-30сек., след което вързах захранването, махнах джъмпера, пробвах да въведа default Master кода (123456), но нищо не се получи.Отхвърляше при въвеждане на 4-цифрен код, което значи, че няма как да се въведе 6-цифрения фабричен...или просто аз не съм успял да ресетна системата както трябва... :gift::) Няколко пъти пробвах различни комбинации от действия, откачена батерия, сложен ресет джъмпер, откачено захранване от мрежата, джъмпер под захранване...но нищо различно не се случи. Щом пусна захранването системата си се включва и отново си очаква 4-цифрения код. Идеи какво да правя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Днес пробвах да ресетна системата, изключих захранването от мрежата + това от батерията, вързах джъмпера накъсо:

Публикувано изображение Публикувано изображение

Изчаках 20-30сек., след което вързах захранването, махнах джъмпера, пробвах да въведа default Master кода (123456), но нищо не се получи.Отхвърляше при въвеждане на 4-цифрен код, което значи, че няма как да се въведе 6-цифрения фабричен...или просто аз не съм успял да ресетна системата както трябва... ;):) Няколко пъти пробвах различни комбинации от действия, откачена батерия, сложен ресет джъмпер, откачено захранване от мрежата, джъмпер под захранване...но нищо различно не се случи. Щом пусна захранването системата си се включва и отново си очаква 4-цифрения код. Идеи какво да правя? http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Системата има три вида кодове - Мастер код / с него може да се прави всичко / Инсталър код / с него могат само да се променят настройките на системата, като коя зона е със забавяне, колко е закъснението в системата при влизане под охрана и пр./ и узър кодове.

Мастър кода по подразбиране действително е 123456, но той може да се смяня и става 4 цифрен /. Когато въведеш четвъртата цифра и бутонът "писне", означава, че кодът за достъп не е вече 6 цифрен, а 4 цифрен! Това е абсолютно сигурно - трябва ти 4 цифрено число!

Инсталър кода може да се възстанови, но с него не можеш да влизаш и излизаш. Ползва се само за сервизни функции.

Така както пишеш за джъмпъра и ресета / 1. Прекъсват се и двете захранвания - акумулатора и мрежовото, 2. Джъмпъра РЕСЕТ се поставя в положение включено, 3. включваме захранването, изчакваме 10 сек и махаме джъмпъра. Инсталър кода става четири нули / променил си само инсталър кога на четири нули, но той не ти е нужен и не го ползвай, за да не промениш някой важен параметър. За да препрограмираш системата ти трябва и книжката за настройка. Така, че най -добре не въвеждай код четири нули.

Мастър кода обаче не може да се ресетне. С него можеш да правиш всичко.

Има следните начини, с които можеш да го разбереш :

1. Питаш ченгетата, които идваха да си вземат предавателя. Най-вероятно е платено поне до средата на годината и трябва да ти обърнат внимание. Това е най-бързия начин да го научиш. Говори с охранителната фирма!

2. Можеш да се свържеш със фирми инсталиращи такива системи или с фирмата вносител и разпространител на системата Парадокс. Те имат софтуер, с който може да се изчете мастър кода.

3. Третия начин е въпрос на търпение. Сигурен съм, че кодът за достъп е променен на 4 цифрен. Най - безопасно ще стане като затвориш "очите" на двата датчика с тиксо например и затвориш вратата така, че магнитният датчик да не е сработил - Всички бутони на клавиатурата не трябва да светят! - Това е много важно! / ако нещо остане да свети, ми кажи какво е, за да ти кажа как да го премахнеш /. Започваш въвеждане на 4 цифрени числа от 0001 до 9999. Когато не си уцелил кода, след натискането на четвъртата цифра, ще чуеш единично писукане. Когато попаднеш на кода ще чуеш едно характерно писукане през около секунда / това писукане означава, че системата влиза под охрана. Най-вероятно времето за влизане под охрана е настроено на 27 секунди/. Трябва да запомниш този код. Най - добре е и да запомниш - с набиране на кода се влиза и с набиране на кода се излиза!

Ако има проблеми - пиши тук!

- Упех!!!

А ти сигурен ли си че алармата няма защита от сканиране на кода !? Като да речем авторадията . и след определен брои невалидни кодове да влиза в защитен режим и например един час да ти е неадекватна от към въвеждане на код

• Автор

Системата има три вида кодове - Мастер код / с него може да се прави всичко / Инсталър код / с него могат само да се променят настройките на системата, като коя зона е със забавяне, колко е закъснението в системата при влизане под охрана и пр./ и узър кодове.

Мастър кода по подразбиране действително е 123456, но той може да се смяня и става 4 цифрен /. Когато въведеш четвъртата цифра и бутонът "писне", означава, че кодът за достъп не е вече 6 цифрен, а 4 цифрен! Това е абсолютно сигурно - трябва ти 4 цифрено число!

Инсталър кода може да се възстанови, но с него не можеш да влизаш и излизаш. Ползва се само за сервизни функции.

Така както пишеш за джъмпъра и ресета / 1. Прекъсват се и двете захранвания - акумулатора и мрежовото, 2. Джъмпъра РЕСЕТ се поставя в положение включено, 3. включваме захранването, изчакваме 10 сек и махаме джъмпъра. Инсталър кода става четири нули / променил си само инсталър кога на четири нули, но той не ти е нужен и не го ползвай, за да не промениш някой важен параметър. За да препрограмираш системата ти трябва и книжката за настройка. Така, че най -добре не въвеждай код четири нули.

Мастър кода обаче не може да се ресетне. С него можеш да правиш всичко.

Има следните начини, с които можеш да го разбереш :

1. Питаш ченгетата, които идваха да си вземат предавателя. Най-вероятно е платено поне до средата на годината и трябва да ти обърнат внимание. Това е най-бързия начин да го научиш. Говори с охранителната фирма!

2. Можеш да се свържеш със фирми инсталиращи такива системи или с фирмата вносител и разпространител на системата Парадокс. Те имат софтуер, с който може да се изчете мастър кода.

3. Третия начин е въпрос на търпение. Сигурен съм, че кодът за достъп е променен на 4 цифрен. Най - безопасно ще стане като затвориш "очите" на двата датчика с тиксо например и затвориш вратата така, че магнитният датчик да не е сработил - Всички бутони на клавиатурата не трябва да светят! - Това е много важно! / ако нещо остане да свети, ми кажи какво е, за да ти кажа как да го премахнеш /. Започваш въвеждане на 4 цифрени числа от 0001 до 9999. Когато не си уцелил кода, след натискането на четвъртата цифра, ще чуеш единично писукане. Когато попаднеш на кода ще чуеш едно характерно писукане през около секунда / това писукане означава, че системата влиза под охрана. Най-вероятно времето за влизане под охрана е настроено на 27 секунди/. Трябва да запомниш този код. Най - добре е и да запомниш - с набиране на кода се влиза и с набиране на кода се излиза!

Ако има проблеми - пиши тук!

- Упех!!!

Ами аз и вчера се замислих за вариант 3), но си рекох дали пък няма някаква защита от грешно въведени кодове, както каза по-горе izabel1. Но утре ще взема да го направя, да преброя до 10 000. :) Може пък и да стане. Иначе понеже вчера ровичках комбинациите от числа, забелязах, че бутоните светят само при задействан сензор/датчик, но ще погледна пак. ;) Благодаря за идеите, ако има нещо ще пиша пак. ;)

Ами аз и вчера се замислих за вариант 3), но си рекох дали пък няма някаква защита от грешно въведени кодове, както каза по-горе izabel1. Но утре ще взема да го направя, да преброя до 10 000. :clap: Може пък и да стане. Иначе понеже вчера ровичках комбинациите от числа, забелязах, че бутоните светят само при задействан сензор/датчик, но ще погледна пак. ;) Благодаря за идеите, ако има нещо ще пиша пак. :super:

Точно така - бутоните светят само при задействан датчик, Нали разбра, че по време на опита, бутоните не трябва да светят ...

Няма такава защита от грешно въведен код. Но има защита от отваряне на кутията на системата и, от отваряне на датчиците / т. нар. тампер / и от срязване на кабел!

Искам само да те посъветвам да започнеш от 5000! Един ден набираш между 5000 и 6000. А следващият дем - от 5000 до 4000. Според мен кода би трябвало да е по-близо до средата. Не ме питай, защо мисля така, защото не мога да ти отговоря ...:P Мога и да греша ...:)

• 11 месеца по-късно...
  • Автор

Здравейте, година по-късно...алармата и до ден днешен събира прах в гаража, в деактивиран режим,но в готовност(клавиатурата свети, датчиците работят).Тези дни се мобилизирах и съм твърдо решен да разбия мастър кода. Днес въведох първата хилядарка комбинации.Закрил съм двата сензора за движение и вратата е затворена(няма индикации по клавиатурата, че някои датчик е активиран). Важно е, обаче, да знам, когато въвеждам 4-цифрените комбинации, трябва ли преди всеки следващ опит да се натиска задължително бутона CLEAR? При въведени около 1000 4-цифрени комбинации клавиатурата издаваше все един и същи неодобрителен(продължителен) звук.Освен това при въвеждане само на 3 числа, очаква 4-тото и след това прозвучава "бийпкането". Споменавам това, понеже си мисля, че щом системата след въвеждане на грешен код очаква нов 4 цифрен код, то вероятно изтрива старата информация? :cheers:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Алармата е разбита! :baby: Относно кода, само ще спомена, че доста хиляди пъти натиснах копченцата. 8000+ комбинации :whist:

Алармата е разбита! :speak: Относно кода, само ще спомена, че доста хиляди пъти натиснах копченцата. 8000+ комбинации :P

Честито :)

• 2 години по-късно...

Да не отварям нова тема ...

Каква е комбинацията на клавиатурата за така наречената "камбанка" при отваряне на вратата (звуковия сигнал)?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.