Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за батерия

Featured Replies

Проблема е там,че от скоро батерията на лаптопа се зарежда до 46 % и така стои постоянно без да се променя.Като го изключа от захранването батерията пада след няма и 5 мин.Като го включа пак към захранването се зарежда до 46 % и веднъж до 41 % и така си стои.Махам батерията,и периодично я слагам да я заредя и разредя.Но това не ми се е случвало до сега.Някакви съвети,Лаптопа го имам от 3 години- HP Comapq Presario V6500.

Проблема е там,че от скоро батерията на лаптопа се зарежда до 46 % и така стои постоянно без да се променя.Като го изключа от захранването батерията пада след няма и 5 мин.Като го включа пак към захранването се зарежда до 46 % и веднъж до 41 % и така си стои.Махам батерията,и периодично я слагам да я заредя и разредя.Но това не ми се е случвало до сега.Някакви съвети,Лаптопа го имам от 3 години- HP Comapq Presario V6500.

за тригодишна машина мисля че е време да подмениш акумулаторите

Capnemo е прав,3 години в лаптоп за батерия е много време като се има в предвид , че нормалната температура за съхранение на литиево йонна батерия е около 20-22 градуса/при средно 35-40 в лаптопа/.Можеш да прочетеш повече за батериите на /mobility.bg/грижа-за-батерията-на-ноутбука/ и ако имаш желание изтегли си BatteryBar 3.3.2/Free/-работи доста прилично и ще ти покаже реално колко от капацитета е останал,заряда с който се зарежда батерията и други полезни неща.Програмата е проверена , и я използвам-не е опасна за здравето на батерията/когато си вземеш нова батерия никога не използвай какъвто и да е софтуер за тестване на живота на батерията си-казвам ти го от горчив опит/.

Capnemo е прав,3 години в лаптоп за батерия е много време като се има в предвид , че нормалната температура за съхранение на литиево йонна батерия е около 20-22 градуса/при средно 35-40 в лаптопа/.Можеш да прочетеш повече за батериите на /mobility.bg/грижа-за-батерията-на-ноутбука/ и ако имаш желание изтегли си BatteryBar 3.3.2/Free/-работи доста прилично и ще ти покаже реално колко от капацитета е останал,заряда с който се зарежда батерията и други полезни неща.Програмата е проверена , и я използвам-не е опасна за здравето на батерията/когато си вземеш нова батерия никога не използвай какъвто и да е софтуер за тестване на живота на батерията си-казвам ти го от горчив опит/.

И никога не забравяй да я зареждаш на 100% ако не искаш отново да си купуваш нова. Предполагам, че последното ти зареждане е било до тези 45% и понататък - НОВА!!!! Че е за смяна, това е вярно и че този посочен софтуер за ползване е много добър.

Подчертавам: ВИНАГИ зареждай батерията на 100%, макар и да те няма в къщи. Това е всеобщата болка на много лаптопаджии!

И никога не забравяй да я зареждаш на 100% ако не искаш отново да си купуваш нова. Предполагам, че последното ти зареждане е било до тези 45% и понататък - НОВА!!!! Че е за смяна, това е вярно и че този посочен софтуер за ползване е много добър.

Подчертавам: ВИНАГИ зареждай батерията на 100%, макар и да те няма в къщи. Това е всеобщата болка на много лаптопаджии!

В смисъл "Memoy effect"? Според мен при съвременните батерии това го няма. Освен това практически много рядко се случва притежател на лаптоп да включи лаптопа за малко и после да дръпне щепсела без да се е заредила батерията.

Имам 6годишна батерия(2004г) и издържа по 40 минути-1 час(Е капацитета й е паднал на половина)...Зависи от употребата и поддръжката на батерията, не само от това кога е правена, това искам да кажа.

И да, батерията вероятно си е отишла-Вариантите са 2-Рециклиране(75% от цената на нова батерия)или нова батерия.

lz4jw "Паметта на батерията" се появява най-вече при Ni-Cad батериите, които не се използват от много време в лаптопите...

При Ni-Mh и Li-Ion батериите не се проявява, и могат да се зареждат и разреждат както ти си желаеш(с условие че дълго оставена разредена батерия=мъртва батерия, напълно заредена и дълго оставена=намален капацитет на батерията)така че едва ли е проблемът това.

До Автора- Колко пълни цикъла е направила батерията-Сегашните издържат между 200 и 400 цикъла. Някои контролери обявяват батерията за мъртва, след като мине определен брой цикъли, дори и да е здрава.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

За по-старите лаптопи въобще намират ли се (продават ли се) батерии? А рециклирането как и къде става, че и моята нещо е сдала багажа и работя на ток само?

• Автор

Ми да ви кажа основно лаптопа е на захранване с батерия,и повече от година съм го оставял не повече от 20 пъти на батерията да се изхаби до края.И сега през лятото беше основно на захранване без батерия.Предната седмица исках пак да махна батерията и ми се изплъзна и падна на земята (от 50 см) и сега показва тази индикация.Предполагам че едната клетка вече не функционира.Ако някой е наясно с цените на нови батерий,да каже какви данни да напиша да ми каже колко ще ми струва батерията.

за тригодишна машина мисля че е време да подмениш акумулаторите

Относително е.Моят Packard Bell е на 3 години и половина и при свален контраст издържа до 2ч. интернет и музика.

Живко, батерията ти е около 100лв

http://servizat.com/subbrands/100374

Редактирано от spider^^^ (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.