Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа ми се рестартира сам...

Featured Replies

Здравейте !

Лаптопа ми се рестартира сам...

Когато се рестартира излиза един син екран и започват да се изписват някакви бели кодове на син фон и понякога и се чуват вибриращи звуци... И се рестартира след това...

Това го прави всеки час по няколко пъти...

Казаха ми ,че може да е от driverite ,но съм си загубила диска с оригиналните и за това са ми изтеглeни... И нов windows ми сложиха и търсиха нови driveri и пак се рестартира...

То са ми сложили първите ,които са видяли де...

Понеже докато се изписват кодовете на синия фон не мога да снимам... Затова не мога да ви покажа...

Но имам снимка ,с грешката ,която се появява след рестартирането...

neshtosi.png

The instruction at 0x00d5fe83 referenced memory at 0x00230010.The memory could not be read.

Моля помагайте!

Понеже докато се изписват кодовете на синия фон не мога да снимам... Затова не мога да ви покажа...

Имаш зададен автоматичен рестарт при възникване на проблем. Махаш го :

Десен бутон на My Computer > Properties > Advanced > Startup and Recovery -> Settings -> Startup and Recovery > Махаш отметката на "Automatically restart" и ок,

При следваното рестартиране спокойно може да прочетеш това което изписва на екрана.

имах подобен проблем...оказа се че лаптопа прави проблеми заради xp-то/ ати hd3650/ e видеото ми ....някакси не се погаждаше с него, най вече драйвърите на видеото ...след като сложих седмицата нещата заспаха....дано да е това..иначе хардуерен проблем си е лошо нещо особенно ако не е гаранционен лаптопа.

• Автор

Благодаря ви много!

С виста съм ако е от значение...

Иначе успях да го препиша на другия комп... Останаха само последните 2 реда ,защото се загаси докато преписвам...

Ето и това което пишеше:

A problem has been detecled and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen this Stop error screen ,restart your computer.If this screen appears again, follow these steps:

Chek to make sure any new hardware of software is properly installed.

If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.

If problems continue ,disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as a caching or shadowing.

If you need to use Safe Mode to remove or disable components ,restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and thes select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x0000000A (0x00000000,0x000000FF,0x0000001,0x822c51D0)

Collecting data for crash dump . . .

Initializing disk for crash dump . . .

Beginning dump of physical memory.

Dumping physical memory to disk: 100

Стоп-грешката 0x0000000A (Stop 0x0A) показва, че е имало опит на ниво на ядрото за достъп до паметта със странична организация на прекалено високо IRQL ниво. Обикновено тази грешка възниква, когато някой драйвър използва неправилен адрес на паметта. Други възможни причини за тази грешка са несъвместим драйвър на устройство, хардуерен проблем от общ характер и несъвместим софтуер.

Виж дали това ще ти е от помощ

http://support.microsoft.com/kb/314063/bg

• Автор

За съжаление не ми помогна.В този линк има главна информация за проблема,но не разбирам как да го реша , а и е за Windows XP,а аз съм с Vista.Моля ако някой знае начин по който да се оправи проблема да пише.

Благодаря ви много!

С виста съм ако е от значение...

Иначе успях да го препиша на другия комп... Останаха само последните 2 реда ,защото се загаси докато преписвам...

Ето и това което пишеше:

A problem has been detecled and Windows has been shut down to prevent damage to your computer.

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

If this is the first time you've seen this Stop error screen ,restart your computer.If this screen appears again, follow these steps:

Chek to make sure any new hardware of software is properly installed.

If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.

If problems continue ,disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as a caching or shadowing.

If you need to use Safe Mode to remove or disable components ,restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and thes select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0x0000000A (0x00000000,0x000000FF,0x0000001,0x822c51D0)

Collecting data for crash dump . . .

Initializing disk for crash dump . . .

Beginning dump of physical memory.

Dumping physical memory to disk: 100

проблема ти е драйверен, ся по трудното е да разбереш от кой драйвер е... но обикновено е видеото... (с анализ на crash dump-a най точно ще се каже)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

проблема ти е драйверен, ся по трудното е да разбереш от кой драйвер е... но обикновено е видеото... (с анализ на crash dump-a най точно ще се каже)

А как да го направя този анализ?

Моля ви помогнете по - скоро ,защото вече не се търпи...

Аз не съм убеден, че проблема е софтуерен. Най добре е да изтеглиш и си запишеш едно Live CD с Windows или Линукс. Например http://######/download.php/192666/Windows%207%20Build%207600.16385%20x86%20Live%20CD.iso.torrent или нещо подобно. Разцъкваш известно време с него и ако пак рестартира - носиш го на ремонт, ако не - даваш го на някого да ти инсталира кадърно и кадърна система.

Относно скрийншота по горе

wisptis.exe is a pen input device tool for the Microsoft Tablet PC Platform. It means Windows Ink Services Platform Tablet Input Subsystem. wisptis.exe gets installed on your system, when you install Microsoft Office 2003, an Adobe product, or Journal Viewer via Windows Update. You cannot get rid of wisptis.exe by renaming or deleting it: Windows File Protection would cause it to get reinstalled the next time you run Adobe Acrobat, or Office 2003.

If you don't have a Tablet PC and don't want an unnecessary process eating up memory resources, you can uninstall Windows Journal using Add/remove programs in the Control Panel. Alternatively you could go to Regional Settings > Language > Details and remove Advanced Text Services.

Пробвай да фиксираш първо този проблем,можеш да го направиш под сейф мод.

• Автор

Аз имам таблет и неговите драйвъри са си оригинални...

Иначе нямам такова меню... С виста съм...

Смени Виста-та.Знам че не е най-лекото решение, но тази операционна система се доказа като абсолютен боклук,дори МС вдигнаха ръце от нея.Показателно е че започнаха да предлагат downgrade към XP веднага след като се разбра че Виста не става.

• Автор

И според мен вистата е пълен боклук...Нищо не става от нея...

Това е 3тата версия на виста която ми е вкарана тази година...

И в 3 те има тази грешка... А този на който му давам да ми слага нов win ми казва ,че на този лаптоп нямало xp ,които ще мy тръгне...

А и се притеснявам ,че няма да намеря драйвери за този модел лаптоп и windows xp...

Не може ли да се реши проблема без преинсталация... Защото този ,който ми преинсталира windowsa е мн зает и трябва да му се моля няколко дни...

То има уроци как се инсталира xp ,но го нямам записан на диск ,а нерото ми е прецакано и не записва...

;(

Възможно е да няма драйвери за XP, но пък нищо не пречи да пробваш с Windows 7 :cool:

• Автор

В момента няма възможност да ми инсталира нов windows...

Не може ли да се оправи без да се прейнсталира?

Имаш ли инсталирани последните ъпдейти за Vista?

Тук има също някои идеи за решаване на проблема но като цяло се опитай да се отървеш от вистата.

http://0x0000000a.com/

Редактирано от NeoTheMatrix (преглед на промените)

Като за начало си сложи всички ъпдейти за Виста.

Както виждаш от страницата която ти дадох има около 9 предложения къде да се търси решението на проблема.Ако съм на теб въобще няма даже и да тръгна да ги правя,прекалено много променливи има които трудно ще се проследят.

Напиши името и модела на лаптопа,ще погледна дали има драйвери за XP.

Не мога да ти дам точен линк но от този ще имаш възможност да отвориш и от падащите менюта избери-Notebook-F3-F3U и после избери операционна система Windows XP.

Драйвери има,свали си ги на диск или флашка да си ги имаш и инсталирай XP.

Ако имаш проблеми ми пиши на ЛС или скайп

Редактирано от NeoTheMatrix (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.