Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имат ли лимит презаписваемите дискове и как се трият такива ?

Featured Replies

Та въпроса ми е ясен дали имат някакав лимит презаписваемите СД дискове днес си взех 1 и ми е чудно колко пъти мога да го презапиша колкото си искам или не може би въпроса ми ви се струва малко глупав но се пак да попитам ,а имам и още един въпрос как мога да истрия презаписваем диск ? Аиде Мерси на отзовалите се. :blink:

Редактирано от pavlin96 (преглед на промените)

Трият се с програма за записване като Неро примерно, или Роксио ако те кефи. Теорията не я помня вече, но да кажем че при нормална употреба и отношение към диска ще изкара 30 презаписа. Проблема им е че много лесно се драскат, и от там се появяват грешки при запис.

• Автор

Трият се с програма за записване като Неро примерно, или Роксио ако те кефи. Теорията не я помня вече, но да кажем че при нормална употреба и отношение към диска ще изкара 30 презаписа. Проблема им е че много лесно се драскат, и от там се появяват грешки при запис.

аха ами незнам но на кутиката на диска ми пише 12x може би е нещо друго защото съм забелязал на някои други дискове пише 52х но не са презаписваеми така че това 12х сиг е нещо друго ами би ли ми обеснил как точно става истриването с неро ако може :blink:

аха ами незнам но на кутиката на диска ми пише 12x може би е нещо друго защото съм забелязал на някои други дискове пише 52х но не са презаписваеми така че това 12х сиг е нещо друго ами би ли ми обеснил как точно става истриването с неро ако може :blink:

Tова 12х, 52х е скоростта. Няма нищо общо с броя записи. Nero burning rom ->recorder->erase rewritable disk... (Това е горе от менютата - File, Edit. View, Recorder...)

Относно това колко пъти можеш да го преизползваш аз знам формулата -

702:13=54 пъти можеш да презаписваш!

/    \

/      13мб се махат на всеки презапис.

Да не забравяме че има 2 мб за нещо си.

Е това е което аз знам, ама може да не е точно!!!

Относно това колко пъти можеш да го преизползваш аз знам формулата -

702:13=54 пъти можеш да презаписваш!

/    \

/      13мб се махат на всеки презапис.

Да не забравяме че има 2 мб за нещо си.

Е това е което аз знам, ама може да не е точно!!!

Въпросните 13 мегабайта заминават когато се затваря сесия. Като се направи формат на диска и става колкото е бил преди. Поиграй си с един презаписваем и ще видиш.

Човешко е да се греши :ph34r:.Иначе на теория и сата 3 може да пренася незнам си колко гб/с ,ама не надвишава един гб/с.С това доказвам че постът на иванвазов е верен!

Имам опит с DVD-RW дискове правя около 20-30 презаписа, после не ще да се записва.Имам и един на които капацитета му падна наполовина слет 10тина презаписа.

Взимайте си Вербатим. За момента са най-качествените подложки и то от доста време насам. Не е реклама, не работя за тях, или техен дистрибутор :P

Моя диск е на Вербатим DVD, има доста над 30 записа, кви 30, може и над 70 записа да има, номера е да го пазиш да не се надраска, винаги да го държиш във кутийка и ще ти се отблагодари.

П.От кутийката, веднага във DVD-то, от DVD-то обратно във кутийката, без никакви палци по него, оставяния по маси, бюра и бършене по дрехите.

Редактирано от Red Riding Hood (преглед на промените)

На теория около 1000 пъти, поне толкова се знаеше едно време. На практика - колкото позволят драскотините ;)

Сега пак ги дават около 1000, като марка бих добавил и Ricoh. Аз поне само тези двете купувам.

Само 30..? Хмм... незнам .. аз един DVD-RW (DVD презаписваем) го презаписвах поне 50-60 пъти .. трия и пак слагам .. понеже гледах всичките части на "На Всеки Километър" .. и кара още 1 месец (горе-долу) ;)

Взимайте си Вербатим. За момента са най-качествените подложки и то от доста време насам. Не е реклама, не работя за тях, или техен дистрибутор :D

ПРАВ СИ ! :):)

Само 30..? Хмм... незнам .. аз един DVD-RW (DVD презаписваем) го презаписвах поне 50-60 пъти .. трия и пак слагам .. понеже гледах всичките части на "На Всеки Километър" .. и кара още 1 месец (горе-долу) :cheers:

Теорията както казаха вече е до 1000. А практиката - според майстора cool.gif

аз имам един ricoh дето 100 записа отдавна ги е минал (презаписваемо цд - купено още около 2001-2002, малко след като си взех 4х4х32 teac)... обаче на 10-20 записа правя пълно триене щото почват да се получават грешки на някои четачки...

имам няколко сони-та и вербатими (сонитата се скапаха невероятно бързо - те са последните презаписваеми двд-та които си купих (на 2 години най много да са...)) а рикох-а ми е на поне 4...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

На теория могат да се презаписват до 1000пъти, на практика не издържат и 10 презаписа при мен(шитава марка-Princo и Еpro)Лично аз не се занимавам с презаписваеми, защото информацията, която държа, я държа за склад-резерва ако стане нещо...

А и презаписваемите се пишат на по-ниска скорост...

Пък и се драскат много лесно...

Редактирано от Гост (преглед на промените)

напротив, издържат доста повече на надраскване, недостатъка е че се пишат бавно и се четат бавно... но дали се пишат и четат зависи от записвачката - имам един приятел с LG дето на 2 записа му казва, че няма диск (след като го изтрие независимо дали бързо или бавно) и ми го носи да го форматирам напълно, за да си го пише...

Имам едни Princo презаписваеми и се оказаха железни, на 2-3 години са и нямат грешка. Сигурно китайците са объркали нещо и са направили тази партида качествена :]

Ето тук има информация за живота на CD-RW http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA или както е посочено в горните постове 1 000 цикъла на презапис /това е на теория/. В реалността, ако изкара 30-50 цикъла си късметлия. Всичко е въпрос на качество и съхранение. От опит съм се убедил, че не винаги най-скъпото е най-добро. През 2004 г., когато за сефте си взех компютър си купих и един CD-RW "Dysan" /най-евтиния тогава/. Същият работи перфектно в момента и сигурно има N*1000 цикъла на запис.

По въпроса за изтриване на презаписваем диск в NERO търсиш опцията "ERASE CD" и съответно избираш QUICK /бързо/ или FULL /пълно/ изтриване.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.