Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

IP адрес

Featured Replies

Бих искал да попитам знаещите как бих могъл да науча IP адреса на: 1.Съфорумец на някой форум. 2.Абонат в Скайп списъка ми. 3.На изпращача на email ,който е в Yahoo пощата ми.

Бих искал да попитам знаещите как бих могъл да науча IP адреса на:

1.Съфорумец на някой форум.

2.Абонат в Скайп списъка ми.

3.На изпращача на email ,който е в Yahoo пощата ми.

1. можеш сaмo ако си мод или админ

2. не знам, не ползвам skype

3. отиваш нa Full Headers => X-Originating-IP

Редактирано от Mistress Linda (преглед на промените)

С познания по PHP, например, ще можеш. Да речем, чрез изображение в подписа, посредством което записваш адресите. Е, няма директно да научиш кой адрес на кого е, но по метода на изключването можеш да стигнеш до извод. Това би свършило работа, ако потребителят е посочил в профила си, че живее в някой макък град, от който други потребители няма много. Алтернативно, можеш да „пуснеш“ картинката или линк към страница, която записва адреси по лично съобщение.

Хората по форумите по правило са любопитни.

Редактирано от Мaкс (преглед на промените)

Макс взе ми мисълта ,ама аз си мислех да го направи така - праща ги във страница с пхп код дето взима ип-то като променлива и го записва в база данни или текстови документ. П.С.Аз говорех за всичките ако ги подканиш да отидат в страницата.

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Първо, няма да помагам на никой относно такива въпроси. Второ, можехте да бъдете по-умни и да дадете поне един смислен и верен отговор. Трето, пробвайте да ми вземете ай-пи адреса. Евентуалния проблем би бил, че аз никога не използвам мой ай-пи адрес.

Трето, пробвайте да ми вземете ай-пи адреса. Евентуалния проблем би бил, че аз никога не използвам мой ай-пи адрес.

Понеже по принцип съм параноик, преди все се криех зад Тор, ала реших, че няма особен смисъл. Като ми намерят IP адреса, какво? А иначе, като по-умен, можеше да се въздържиш от пускане на празно мнение.

Понеже по принцип съм параноик, преди все се криех зад Тор, ала реших, че няма особен смисъл. Като ми намерят IP адреса, какво? А иначе, като по-умен, можеше да се въздържиш от пускане на празно мнение.

Целта на форумите е обмен на опит и информация.

На кратко е важно да не си с твоя ай-пи адрес.

Редактирано от CXVE (преглед на промените)

Целта на форумите е обмен на опит и информация.

На кратко е важно да не си с твоя ай-пи адрес.

off/

авторът е задал конкретни въпроси, но никой не е длъжен от му отговаря.

^ темата не е казва "как да си крием IP адресите по форумите" или "за какво служат форумите" :wors:

off/

авторът е задал конкретни въпроси, но никой не е длъжен от му отговаря.

^ темата не е казва "как да си крием IP адресите по форумите" или "за какво служат форумите" :wors:

Отговарям на човека преди мен, не на теб.

Относно темата, вече си дадох мнението и няма да го коментирам.

• Автор

1. можеш сaмo ако си мод или админ

2. не знам, не ползвам skype

3. отиваш нa Full Headers => X-Originating-IP

Благодаря на отговорилите.Ще опитам да обясня,макар,че ще стане дълго.

Въпросите не са с цел измами(вярно,че няма как да знаете).Мисля,че IP не носи кой знае каква ценна нформация.Нека параноиците обяснят как може да се стигне до точния адрес на притежаеля на IP,ако не си доставчика му на нет.Всъщност ако това е възможно,би ми било полезно миналата година,когато не получих платена стока от измамник.PayPal ми възстанови само няколко £,само толкова е имало в сметката му.Късно се обадих...

И така-Интересуваше ме главно третия въпрос,за Яхото-Имам писмо в пощата си и автора твърди,че е от моя град,имах съмнение,че е от друг,за това питах.Благодареие на отговорa видях IP и разбрах,че не лъже.

За форумите-По някога има съмнение,че един човек пише с 2 имена и някои го разкриват по IP,очевидно са били модератори,ето и това разбрах.

За Скайпа-често получавам спам от непознат,само оставя съобщение и изчезва.Стана ми интересно от къде е,не,че мога да направя нещо...а за тези от списъка ми е само любопитство,не,че не знам от къде са.Ако някой знае за Скайп,нека каже.

Off Topic:

Да форумите са за помощ помежду ни,но защо тези,които са очевидно напред с материала се карат когато някой отговори на лаишки въпрос?Тук не ставаше въпос за шпионаж,аз дори не знам какво е ПХП,трябва да питам Гугъла.Иначе няма лошо и в тая тема,ако има смисъл и някой иска да си скрие IP,друг да каже как става,не да критикува отговорите на другите по принцип,че на са умни,а с корекция,ако не са съвсем точни...

Някои влизат във форумите за забавление,да криткуват и се похвалят колко знаят,не да помогнат или научат нещо.Например,вчера пуснах въпрос в раздела за мрежи(имам проблем с дом.мрежа)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=23640&st=120

Подробно обясних всичко,защото случая не е стандартен и очаквах няква насока-нито един отговр,при положение,че е пълно със знаещи по въпроса,четейки цялата тема.

Ако беше започнал с обясненията нямаше да има този флуд от постове. А получи подобни отговори защото тук не се адмирира разпространение на знания, кото могат да нарушат личното пространство!

Има друг вариант да се хваща IP. Докато си чатиш с някой му даваш линк към страница, която има вграден брояч да кажем и веднага след като товори страницата виждаш последния посетител. Аз съм правил този номер с качено изображение на личния ми хостинг и после от логовете виждам данните за последния посетител.

Бих искал да попитам знаещите как бих могъл да науча IP адреса на:

2.Абонат в Скайп списъка ми.

3.На изпращача на email ,който е в Yahoo пощата ми.

Tочка 2 ще решиш като си купиш Netlimiter. В момент на чат ще ти покаже IP-то на жертвата.

Не ползвам Yahoo поща. Погледни хедъра на писмото, там има подобна информация.

успех

• Автор

Ако беше започнал с обясненията нямаше да има този флуд от постове. А получи подобни отговори защото тук не се адмирира разпространение на знания, кото могат да нарушат личното пространство!

Sorry,не съзнавах,че IP е лично пространство и как може да се навреди на някой,знаейки от къде е примерно?

Има друг вариант да се хваща IP. Докато си чатиш с някой му даваш линк към страница, която има вграден брояч да кажем и веднага след като товори страницата виждаш последния посетител. Аз съм правил този номер с качено изображение на личния ми хостинг и после от логовете виждам данните за последния посетител.

Имаш предвид чат по Скайп ли?Нямам хостинг.Дай примерна страница с брояч,да видя какво представлява.

Tочка 2 ще решиш като си купиш Netlimiter. В момент на чат ще ти покаже IP-то на жертвата.

Не ползвам Yahoo поща. Погледни хедъра на писмото, там има подобна информация.

успех

Изтеглих Free версията,ще видя дали става за целта,защото си имам друг добре работещ D/U Meter.

Sorry,не съзнавах,че IP е лично пространство и как може да се навреди на някой,знаейки от къде е примерно?

Имаш предвид чат по Скайп ли?Нямам хостинг.Дай примерна страница с брояч,да видя какво представлява.

Изтеглих Free версията,ще видя дали става за целта,защото си имам друг добре работещ D/U Meter.

Ай-Пи адреса е частна информация, също като кредитните карти. Въвеждаш ги в даден сайт, но те не ги давам публично а ги използват само за определена поръчка. Същото се отнася и за Ай-Пи адреса, правиш връзка с даден сайт и той я използва за обмен на данни, а не го дава публично.

Скриването на Ай-Пи адреса, може да те защити от атаки.

За това, не разбрах, как ще ми вземеш Ай-Пи адреса, след като използвам чужд Ай-Пи адрес?

Редактирано от CVXE (преглед на промените)

• Автор

Ай-Пи адреса е частна информация, също като кредитните карти. Въвеждаш ги в даден сайт, но те не ги давам публично а ги използват само за определена поръчка. Същото се отнася и за Ай-Пи адреса, правиш връзка с даден сайт и той я използва за обмен на данни, а не го дава публично.

Скриването на Ай-Пи адреса, може да те защити от атаки.

За това, не разбрах, как ще ми вземеш Ай-Пи адреса, след като използвам чужд Ай-Пи адрес?

Аз пуснах темата защото не знаех как да взема не скрит IP,ти ме питаш за скрит...Ако има спор,той е бил с някой друг.

А щом смяташ,че скриването те защитава от атаки,дай пример за атака и как скриването я избягва.

А ако атаките са опасни,щом знаеш как, кажи,че който иска да се защити.

Аз не разбирам много,но мисля,че от нета се вижда IP на рутера ми,а той би трябвало да има някаква защита и да не пуска зад него...

• 10 месеца по-късно...

здравеите,искам да ви питам дали мога да открия ай-пи адрес от facebook пише ми някакъв човек и се представа за друг ,казаха ми че мога да подам жалба и да сигнализирам за нередности,но искам да разбера мога ли да го открия по ай-пи дори и само града ме интересува,а аз мога ли да си скрия адреса и ако мога как Много ви благодаря

Можеш да го видиш да, и неможеш да си скриеш I.P. адреса, но може да използваш фалшив или динамична връзка и тогава трудно могат да разберат кой ти е доставчика.

много ви благодаря,а как мога да използвам фалшив ай-пи как да го направя как мога да го намеря този адрес ,несъм запозната изобщо с тези неща и незная :ph34r::) :)

Редактирано от fany (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Трябва да се посъветвате с Интернет доставчикът Ви заповече информация. Може да посетите но-айпи.ком за допълнителна информация.

Попринцип няма как да ти разберат адреса, интернет компаниите могат да дават данни само срещу решение от съда, не може сульо да се обади и да каже: "искам адреса на ей тва ип , ама веднага!". Няма такива филми : )

Изказа се много неподготвен, прочети що е то tcpdump и книги за мрежи и обоснови мнението си! И тук не става въпрос за личният адрес на потребителя, въобще не се споменава за него, моля за напред четете какво се дискутира в темата преди да пишете и да се изложите, както в предният Ви пост!

Редактирано от BssD (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Имам следните въпрос във връзка с ай-пи:

1. Може ли да се установи ай-пи на изпращача по имейл-адрес на съобщение, изпратено преди 1 година и съхранено в компютъра-получател?

2. И при налично ай-пи може да се установи само градът, но не и пощенския адрес на това ай-пи,нали?

Например: petyr@=== изпраща имейл на stoyan@=== преди 1 година.

имаме имейл-адреса на petyr / имаме имейла-адреса на stoyan

Може ли по тази данна да установим ай-пито на petyr в момента на изпращането на това писмо?

3. А може ли да се установи ай-пи на получателя на съобщения по имейл-адреса на този получател? Или ай-пи може да се установи само на изпращач?

Например: petyr@=== получава имейл на stoyan@=== преди 1 година.

имаме имейл-адреса на petyr / имаме имейла-адреса на stoyan

Можем ли да установи ай-пито на petyr като получател в момента на получаването?

Забележка: Този petyr има поне два различни компютъра в различни градове, които активно ползва, тъй като често пътува от едното до другото място.Но имейл-адресът е един и същ.

Благодаря.

Редактирано от rozablue (преглед на промените)

!, По-скоро не. Не съм срещал пощенски клиент, който да изтегля писма от smtp - сървър и да има опция, да чете IP адрес на изпращача. 2. Moже, но гаранция Франция. За пощенски адрес клони към филми за хакери. Сигурен отговор в случая - кой е доставчика на petyr. И по тази нишка да се обърнете към този доставчик. В противен случай ще виждате локации, коита са ориентировъчни. 3. Може, ако се заложи капан в писмото. Например, да посети конкретен адрес и там вече с нужните средства да се прихванe IP му. Е и? petyr влязъл през прокси или през wi-fi на съседа. Зарежи или учи протокол IP/TCP, мрежи, МТА, пощенски агенти и така, докато пуснеш брада...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.