Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

E2220 проблем с овърклок.

Featured Replies

Здравейте!

Тези дни ми бяха казали че мога спокойно да клокна тъпия процесор до 3.0 ghz,и почвам да клоквам,ама най много стигам до 2,82 ghz,ако го клокна повече,компа не може да запали и трябва да махам батерията на bios :whist: .Има ли някаква надежда клока да стане реалност при мен?

Мерси предварително ;)

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

то може, ама:

1. Каква шина и какъв множител задаваш?

2. Какъв волтаж задаваш?

3. Тествал ли си за стабилност както е така на @2,8 и съответно колко градуса държи?

4. Какво ти е захраването - марка, мощност?

5. Рамта задаваш ли я ръчно да е на 800Мхз?

6. Заключваш ли PCI-E шината на 100Мхз?

7. Със това дъно не се надявай на кой знае какъв клок.

• Автор

то може, ама:

1. Каква шина и какъв множител задаваш?

2. Какъв волтаж задаваш?

3. Тествал ли си за стабилност както е така на @2,8 и съответно колко градуса държи?

4. Какво ти е захраването - марка, мощност?

5. Рамта задаваш ли я ръчно да е на 800Мхз?

6. Заключваш ли PCI-E шината на 100Мхз?

7. Със това дъно не се надявай на кой знае какъв клок.

Повечето неща не ги знам,защото дъното е толкова дървено,че нищо не мога да направя

Не мога да намеря опция за волтажа на процесора,тествал съм стабилността,температурата на процесора е около 45-55 градуса,захранването е пълен буклук-400 вата на делукс,рамта съм я задал ръчно,не мога да заключа шината защото не мога да намера начин.Въобще имам ли поне някакъв минимален шанс да клокна тъпия кашон?

Повечето неща не ги знам,защото дъното е толкова дървено,че нищо не мога да направя

Не мога да намеря опция за волтажа на процесора,тествал съм стабилността,температурата на процесора е около 45-55 градуса,захранването е пълен буклук-400 вата на делукс,рамта съм я задал ръчно,не мога да заключа шината защото не мога да намера начин.Въобще имам ли поне някакъв минимален шанс да клокна тъпия кашон?

А колко време си тествал за стабилност и със коя програма? Трябва поне 4-5 часа да го държиш натоварен със Orthos. Шанса е като намериш къде ти е волтажа за процесора да го вдигнеш леко, ако пък е стабилен сега, по-добре го остави така на @2,8 и не го мъчи - пък и захраването ти е доста зле.

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Най накрая открих това което търсих-foxone.С него ми е по-лесно да клоквам.Намерих волтажа,и го повиших с 3(не знам какво е това)и се държи стабилно.Утре ще тествам стабилността.Клокнал съм процесора 2,88 и pci e na 100 mhz.Нещо друго да правя ли с тази програма,някакви настройки или нещо друго?

post-241556-1269969662,59_thumb.jpg

post-241556-1269969671,36_thumb.jpg

Свали честотата на паметта още ( с помощта на делител или както там е в Биоса ти) и продължавай нагоре . Спокойно можеш да оставиш процесора на 1.30 В и да опиташ 3 ГХц.

Ако обаче е на показаните температури в шота без товар - по-добре го остави. Като си смениш охлаждането с нещо по-добро - тогава продължаваш пак:ph34r:

Редактирано от kokomil (преглед на промените)

Абе гледам повечето дъна имат програми за клок , та чуда се дали някой програми стават за друг модел дъно или нещо от тоя род . Асрок нямат ли и те някоя програма като тая , че с нея и на мен ми е по - удобно

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

• Автор

Свали честотата на паметта още ( с помощта на делител или както там е в Биоса ти) и продължавай нагоре . Спокойно можеш да оставиш процесора на 1.30 В и да опиташ 3 ГХц.

Ако обаче е на показаните температури в шота без товар - по-добре го остави. Като си смениш охлаждането с нещо по-добро - тогава продължаваш пак:rolleyes:

Нещо не разбрах за рама.Тя е нагласена на 667 от биос,а програмата ми показва 800.На колко още да я намаля?

Абе гледам повечето дъна имат програми за клок , та чуда се дали някой програми стават за друг модел дъно или нещо от тоя род . Асрок нямат ли и те някоя програма като тая , че с нея и на мен ми е по - удобно

Имат кажи си модела на дъното.

Само внимавай да не се оплашиш ^^ Асрок 775дуал 880про

http://www.asrock.com/feature/OCTuner/index.asp за съжаление твоето дъно не е в списъка с подържаните модели, но нищо не ти пречи да опиташ.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Само внимавай да не се оплашиш ^^ Асрок 775дуал 880про

Нещо не разбрах за рама.Тя е нагласена на 667 от биос,а програмата ми показва 800.На колко още да я намаля?

Нагласена на 667, в момента вече е на 800 :rolleyes: И тъй като и нейната честота се повишава заедно с шината на процесора, нищо чудно точно тя, тъй като преминава 800 Мхц, да пречи на клока.

Ако имаш възможност в Биос нагласи я на 533, или направо на 400, ( за да е 1 : 1 със шината на процесора).

• Автор

Нагласена на 667, в момента вече е на 800 :bedtime2: И тъй като и нейната честота се повишава заедно с шината на процесора, нищо чудно точно тя, тъй като преминава 800 Мхц, да пречи на клока.

Ако имаш възможност в Биос нагласи я на 533, или направо на 400, ( за да е 1 : 1 със шината на процесора).

За съжаление минималното е 667.Дали подновяване на биос ще свърши работа?

Има вероятност. Но без да си написал точния модел на дъното, както и на паметта ..... ще си караме на вероятностиcool.gif Би могъл да увеличиш евентуално потенциала на паметта като и повишиш напрежението ( в момента е на 1.82 В ) ..... но пак опираме до вероятностspeak.gif

И все пак, предложението за нов охладител при по-нататъшни опити си остава препоръчително.

Мисля, че има достатъчно теми за овърклок. Струва ми се, че действаш на сляпо. Първо отдели някололко часа за четене и изясняване на нещата. Едва ли ще ти стигнат, но за начало може и да е полезно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.