Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с стартирането

Featured Replies

Здравейте!Братовчед ми има отскоро компютър - може би от около 5 месеца.Та тая сутрин явно не е бърникал някъде /казва че не е пипал нищо но не му вярвам/ и сега машината не зарежда въобще ОС.Пише това : Windows could not start because the following file is missing or corrupt. Windows root \sistem 32\ hal. dll Please re-instal a copy of the above file. Може ли да се оправи и да тръгне компютъра или се налага пълна преинсталация?Благодаря предварително!

Здравейте!Братовчед ми има отскоро компютър - може би от около 5 месеца.Та тая сутрин явно не е бърникал някъде /казва че не е пипал нищо но не му вярвам/ и сега машината не зарежда въобще ОС.Пише това : Windows could not start because the following file is missing or corrupt. Windows root \sistem 32\ hal. dll Please re-instal a copy of the above file. Може ли да се оправи и да тръгне компютъра или се налага пълна преинсталация?Благодаря предварително!

Ами зависи дали е Виста, ХР или 7. При ХР е по един начин, при другите е по друг. Ти кажи за кой да ти кажа.

Пълна преинсталация /с формат/не е необходима, достатъчна е Repair /поправка/.

Че не е станало без да пипа нищо е ясно,но ми се струва че е започнал нова инсталация и я е прекратил поради някаква негова причина.Според мен преинсталацията е наложителна,но от човек знаещ какво прави.

• Автор

Ами зависи дали е Виста, ХР или 7. При ХР е по един начин, при другите е по друг. Ти кажи за кой да ти кажа.

Уиндоуса е ХР.

Че не е станало без да пипа нищо е ясно,но ми се струва че е започнал нова инсталация и я е прекратил поради някаква негова причина.Според мен преинсталацията е наложителна,но от човек знаещ какво прави.

Не е започвал нова инсталация.Просто е пипал където не му е работа.Призна си.Но не може с точност да каже къде е бърникал и се е появил проблема

Някъква идея?

Ако не искаш да преинсталираш може с бутЦД да го вмъкнеш в C:\WINDOWS\system32.За .dll файлове може да провериш тук: http://www.dll-files.com .

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Ако не искаш да преинсталираш може с бутЦД да го вмъкнеш в C:\WINDOWS\system32

Ако може някък по разбираемо че съм начинаещ.

Ако няма важни неща на дяла с операционната система моя съвет е инсталация на чисто, защото не се знае какво още липсва или е омазано!ПП:За теб ще е по-бързо и лесно!

Редактирано от androns (преглед на промените)

• Автор

Ако не искаш да преинсталираш може с бутЦД да го вмъкнеш в C:\WINDOWS\system32.За .dll файлове може да провериш тук: http://www.dll-files.com .

Влязох в тоя линк, но какво да правя там не ми е ясно.Трябва да намеря този файл който ми е изписан и да го запиша на диск ли?И после да го инсталираме само въпросния файл?Явно е сложно?!След като не съм го правил никога.

Влязох в тоя линк, но какво да правя там не ми е ясно.Трябва да намеря този файл който ми е изписан и да го запиша на диск ли?И после да го инсталираме само въпросния файл?Явно е сложно?!След като не съм го правил никога.

След като си свалиш нужния файл(което ме съмнява),ще се наложи и ползването на Live CD за поставянето му,което още усложнява нещата за тебе,затова както ти казаха по-горе викни някой знаещ да преинсталира и за в бъдеще ползвайте имиджи на системния дял за подобни и други случаи.

Kolev_74, първият ти пост е от вчера 12.40 ч., а последният - от вчера - 17.34 ч. - за 5 часа да беше преинсталирал Уиндоуса поне 7 пъти.

Редактирано от crazyfrog (преглед на промените)

• Автор

Kolev_74, първият ти пост е от вчера 12.40 ч., а последният - от вчера - 17.34 ч. - за 5 часа да беше преинсталирал Уиндоуса поне 7 пъти.

Вече го преинсталирахме.бЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА И СЪВЕТИТЕ!

А най-тъпото е че аз (на приятел със същия проблем) преинсталирам Уин-а, слагам 1 драйвер, рестарт слагам видео драйвер рестарт = NTLDR missing!!! Ха сега, няма данни в буут сектора защо?? - така и не разбрах, изчистих С-то и инсталнах на друг дял, няма грешки (за сега 3-ти ден вече).

Здравейте за първи път пиша тук,но же4е си скасах нервите.Аз имам същия проблем с тази разлика че не мога да си направя нова преинсталация,защтото не ми зарежда cd-то и съответно диска не тръгва.Моля ви помогнете ми защото полудявам вече.Става въпрос за XP.Благодаря предварително. sad.gif Излиза ми съобщение ,,or corrupt: <windows root>/system32/hal.dll. Please re-install a copy of the above file

Редактирано от askoz (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.