Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разстоянието между редовете в поста

Featured Replies

Имам едно питане и тъй като не намерих подобна тема, ще питам тук.

Защо остава толкова голямо разстоянието между редовете когато се натисне Enter? Може ли да се оправи от някъде при оформянето на поста или не? Има ли значение браузара който се използва?

С Опера ли си? Тя го имаше тоя проблем, някъде из тая тема беше писано, последните страници.

Значение от браузера има в определена степен. По идея на входа на форума те посреща User_Agent и те препраща към съответното правило. User_Agent опознава бразузера ти и назначава за него стилове, за да бъде картината еднаква спрямо конкурентен браузер. Правилата се пишат предимно за три бразуера: Opera, IE+IE6, FireFox. Предполагам има и за мак система.

Изгледът на форума е решение на колектив от дизайнери и от уеб-програмисти. Изгледът се оформя от html код и прикрепени стилове (CSS). Всички обаче пишем в визуален редактор, който е джава конзола. Има и втори начин за публикуване, но той е забранен, вероятно от съобръжения за сигурност, да не се пускат фреймове, скриптове и прочие. Когато натиснеш Enter се вижда, че е генериран да пъти кода <br/>.

<br/>

<br/>

Защо остава толкова голямо разстоянието между редовете когато....

<br/> диктува на браузера да покаже празен ред. В случая са два поредни и е налице твоя въпрос. Защо? Защото така са решили. Те са задали гарнитура, размер, отстъп между букви и редове в файла на CSS. Видяло им се един <br/> за недостатъчен и са задали два. Това може да се корегира при достъп до нужния файл.

поздрави

Нека докладвам тук и един бъг, свързан с генерирания код: в някои теми се получава излишно получер текст — целите постове, потребителски подписи и надписи на бутони излизат в болд. Предполагам, че някъде не се затваря таг.

• Автор

Значение от браузера има в определена степен. По идея на входа на форума те посреща User_Agent и те препраща към съответното правило. User_Agent опознава бразузера ти и назначава за него стилове, за да бъде картината еднаква спрямо конкурентен браузер. Правилата се пишат предимно за три бразуера: Opera, IE+IE6, FireFox. Предполагам има и за мак система.

Изгледът на форума е решение на колектив от дизайнери и от уеб-програмисти. Изгледът се оформя от html код и прикрепени стилове (CSS). Всички обаче пишем в визуален редактор, който е джава конзола. Има и втори начин за публикуване, но той е забранен, вероятно от съобръжения за сигурност, да не се пускат фреймове, скриптове и прочие. Когато натиснеш Enter се вижда, че е генериран да пъти кода <br/>.

<br/>

<br/>

Защо остава толкова голямо разстоянието между редовете когато....

<br/> диктува на браузера да покаже празен ред. В случая са два поредни и е налице твоя въпрос. Защо? Защото така са решили. Те са задали гарнитура, размер, отстъп между букви и редове в файла на CSS. Видяло им се един <br/> за недостатъчен и са задали два. Това може да се корегира при достъп до нужния файл.

поздрави

Само едно питане - нужният файл в браузара или във форума?

Форумът тук се движи от IP.Board. Прието е да се нарича система за управление на съдържанието, но му казват още скрипт. Този скрипт е лидер по смисъла си, но е много скъп. Това е причина да го познавам бегло и в предния си коментар да предполагам. Аналогично показвам как стоят нещата при друг скрипт.

1452788f.jpg

размер 504/636 px, 46 KB

От картинката се вижда редактор, с чиято помощ се публикува форматиран текст, а под него е коментирания файл. Той е джава файл. От този файл може да се добават или отнемат бутони с функции. Файлът стой в пакет с всички останали, изграждащи форума и се намира на сървъра на хост-компанията. Правоимащ с нужни умения трябва да се подключи към административния панел на форума, даден му от хоста. Да го изтегли на компютъра си, редактира и после да го върне.

Браузерът е своеобразна програма, която интерпретира/визаулизира уеб-код и не го пипаме в случая.

Хорото ще стане, ако разрешат бутончето оградено в червен квадрат. Всичкото куцо и кьораво хакер ще започне да тъпче луканка като за свтовно.

1452796g.png

размер 159/90 px, 3 KB

честита пролет, здраве шастие и любов

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

• Автор

Много благодаря за изчерпателният отговор

Да ти се връща здравето щастието и любовта

Нека докладвам тук и един бъг, свързан с генерирания код: в някои теми се получава излишно получер текст — целите постове, потребителски подписи и надписи на бутони излизат в болд. Предполагам, че някъде не се затваря таг.

Да ,и аз съм го виждал това и според мен не се затваря таг ,мисля че самия автор на поста не го затваря и самия ип борд не го затваря.Ако теорията ми е вярна на долу всичко ще е така...

Редактирано от FodoR (преглед на промените)

Я да питам и аз нещо.baby.gif

От известно време ако копирам текст от някъде.Ако е червен,зелен,бенбян или някакав друг цвят или шрифт всичко написано след този текст излиза с този шрифт и цвят.

Давам пример с този цитата.

"Кабел захранване 220V"

и всичко написано след цитата е с този шрифт и цвят.От мене ли е проблема или си е екстра на форума?

Я да питам и аз нещо.baby.gif

От известно време ако копирам текст от някъде.Ако е червен,зелен,бенбян или някакав друг цвят или шрифт всичко написано след този текст излиза с този шрифт и цвят.

"Кабел захранване 220V"

и всичко написано след цитата е с този шрифт и цвят.От мене ли е проблема или си е екстра на форума?

Да, Проблемът си е в тебе. Ето така е форматиран поста ти:

[color="#666666"][font="Verdana, Geneva, sans-serif"][size="2"]

[b]"Кабел захранване 220V"[/b][/size][/font][/color]

[color="#666666"][font="Verdana, Geneva, sans-serif"][size="2"][b]

[/b][/size][/font][/color]

[color="#666666"][font="Verdana, Geneva, sans-serif"][size="2"][b] и всичко написано след цитата е с този шрифт и цвят.От мене ли е проблема или си е екстра на форума?[/b]

[/size][/font][/color]

Както виждаш, всичко е форматирано еднакво. За да не изглежда по този начин, трябва да махнеш кода на пасажа, който не искаш да бъде форматиран.

iovi, виж това :)

Копирах ти ника от твоя пост. Гледай каква боза става тук. Или копирай име на раздел от форума - същото. Ако копираш форматиран текст от друга страница и стават нещата които описва

ПетьоСтоянов.

П.П. Освен копи-пейст, друго нищо не съм пипал докато писах тоя пост. Удебелението горе се включи само.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

Oсновно ползвам браузър google chrome, нямам представа как да се справя с проблема.worshippy.gif може ли малко помощ.

При мен цитата излиза с одебелен шрифт и светло сив цвят, Вие така ли го виждате?

go6o_kara е обяснил по добре

след неговия ник пиша в тъмно синьо whistling.gif

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Момчета, аз виждам и двата поста съвсем нормално.

41146270.jpg

Вероятно браузърът и скинът на форума играят в случая роля. Аз съм с Firefox 3.6 и Blue Orange и нямам никакви проблеми с форума.

Момчета, аз виждам и двата поста съвсем нормално.

Вероятно браузърът и скинът на форума играят в случая роля. Аз съм с Firefox 3.6 и Blue Orange и нямам никакви проблеми с форума.

Да де, ама оня удебелен текст дето го виждаш в поста ми не е от мен. Над аватара ти е написан ника ти, когато го селектирам с мишката и дам copy и по пейстна в поста си автоматично се копира и линк към профила ти, а всичко което пиша на същия ред става удебелено.

"Playable factions" --на баба Яга.

"Playable factions

There will be only two play" --ама тука остава нормално.

"Tiberian Twilight" а тука става италик, когато пействам наклонен текст.

----------------------------

Един вид, запазва се форматирането на текста, хубаво, но защо не се затваря тага на съответния ред? Само при избиране на нов ред се оправя.

http://en.wikipedia....and_&_Conquer_4

Примерно от горния линк копирай някакъв удебелен текст както направих аз и пиши веднага след него.

Когато се копира болднат текст "Playable factions" и след него по дефолт е болд, обаче като се цъкне бутона горе се маха болда, но ако след като сме махнали болда с бутночето и цъкнем след пейстнатия болднат текст и болда отново се включва сам. За щастие курсора си остава на позицията на която е бил и може да се пише без да се клика с мишока.

of using live-action full-motion videos in cut scenes, featuring - ето автоматично копира и линковете в текста, това е готино.

live-action full-motion videos и след това текста не се вкарва в линка, тук е добре.

-------------------------

Надявам се че съм обяснил достатъчно добре. Въпроса предполагам е това бъг ли е или просто системата работи така.

EDIT:

Като се изключи от настройките в профила RTE редактора и нещата се опростяват. При писане на мнение нещата стават така:

[b]EDIT:[/b]

А не EDIT:

И съответно вече не запазва форматирането при пействане от друго място.

Редактирано от go6o_kara (преглед на промените)

gallery_67643_1191_22966.jpg

Така излизат нещата при мен. Загреденото в червено е копи пейс и след него става промяната, без да я искам.

Дано ме разбирате че хич немога да обеснявам.

Може би е нещо от браузера, щом при вас е нормално някаква екстра навярно. Не ми е проблем,даже е полезно просто ми стана интересно и затова попитах.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=usercp

Би трябвало да имаш отметка на "Включване на визуален (RTE) редактор?"..махни я.

:headphones: ето къде бил ключа от бараката.Благодаря

http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=core&module=usercp

Би трябвало да имаш отметка на "Включване на визуален (RTE) редактор?"..махни я.

Благодаря много.

Това реши и моя проблем с Opera-та.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.