Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

СЕРИОЗЕН проблем с принтер Canon MX 300

Featured Replies

Здравейте, вече се отчаях :D , но все пак реших и тук да напиша за моя принтер, може би все някой ще знае как да ми помогне. Преди известно време ми се наложи да презаредя мастилото и аз реших да си взема от неоригиналното, т.е взех си refill за черното. Съответно постоянно ми излизаше съобщение, че няма мастило, макар лично аз да го бях напълнила стабилно. Онзи ден обаче ми изписа, че вече е "абсолютно празно" черното ми мастило, даде error 165 и съвсем отказа. :D Има ли някой идея какво мога да направя в случая ? Или единственото решение е да си купя оригинално мастило, за да може вграденият чип да подаде сигнал, че вече е заредено и така да се оправи ? :)

Здравейте, вече се отчаях :rolleyes: , но все пак реших и тук да напиша за моя принтер, може би все някой ще знае как да ми помогне.

Преди известно време ми се наложи да презаредя мастилото и аз реших да си взема от неоригиналното, т.е взех си refill за черното. Съответно постоянно ми излизаше съобщение, че няма мастило, макар лично аз да го бях напълнила стабилно. Онзи ден обаче ми изписа, че вече е "абсолютно празно" черното ми мастило, даде error 165 и съвсем отказа. :)

Има ли някой идея какво мога да направя в случая ? Или единственото решение е да си купя оригинално мастило, за да може вграденият чип да подаде сигнал, че вече е заредено и така да се оправи ? :D

Опитай със задържане stop/reset бутона за 5 -7 секунди. Пак ще ти показва, че са празни главите но ще печатиш без проблеми. Не е от мастилото, просто брояча за следене изразходваното мастило вече е дал информация за празна глава.

Опитай със задържане stop/reset бутона за 5 -7 секунди. Пак ще ти показва, че са празни главите но ще печатиш без проблеми. Не е от мастилото, просто брояча за следене изразходваното мастило вече е дал информация за празна глава.

Има и следната инструкция за ресет на нивото на мастилото при Canon Pixma MX300.

Стъпките са следните(в оригинал):

1. Switch off the Canon MX300 and disconnect the power cable.

2. While press and hold the power button, Connect the power cable to electric socket.

3. While pressing the power button, press the “Cancel/Stop” button (red button).

4. Now release the power button and the printer turns into a kind of factory mode. Wait for 10 seconds until it says “idle”.

5. Press “>” (next button) once “Shipping Mode 3″ then Press the “OK” button. Press “OK” again for “without cleaning”.

6. A test page will print.

7. Open the cover, like you are about to change the cartridges.

8. Disconnect the power cable again without switch off the printer.

9. Take out the both cartridges.

10. Close the cover.

11. Connect the power cable and turn on the printer.

12. Now just put the cartridges back and the ink level in the canon Pixma MX300 have full again.

• Автор

Много благодаря за съветите, но честно казано, не действат. :P И предния път като писах тук пак ми посочиха тези стъпки, тогава стигнах до 9та някъде, сега още на 3та директно изключи и започна да мига лампичката. :eek: Сега искам да попитам, може ли някой да ми препоръча сервиз за принтери Canon във Варна ? :D Трябва ми наистина някой сервиз с хора, които си разбират от работата, без да вземат някакви огромни суми.. ?

• 6 месеца по-късно...

Здравейте, Имам проблем с принтер Canon MP520. Имаше проблем със синята боя (правеше я на черти). Смених касетата с нова и сега пък ми показва, че касетата със синия цвят я няма(а тя е поставена. Натискам бутона Reset (червеното триъгилниче) но резултат няма! Моля помогнете! Благодаря!

Или не дава добре контакт (почистете контактите), или се е повредила електрически - ако имате друг патрон пробвайте. Имат ли чипове? Оригинални ли са? Предполагам работите с PGI 5 и CLI 8 C/M/Y ?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.