Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Два модема АДСЛ към една тел. линия?

Featured Replies

Искам да попитам каква е възможността да се ползват два модема на Виваком през една телефонна линия у дома. След като ми смениха модема и стария остана за мен. Идеята е да закача в другата стая към телефонната линия и стария модем и от него в PCH-A110 с кабел да пусна нет когато ми трябва да тегля нещо през вградения му торент клиент.

Идеи?

Поздрави !

Искам да попитам каква е възможността да се ползват два модема на Виваком през една телефонна линия у дома. След като ми смениха модема и стария остана за мен. Идеята е да закача в другата стая към телефонната линия и стария модем и от него в PCH-A110 с кабел да пусна нет когато ми трябва да тегля нещо през вградения му торент клиент.

Идеи?

Поздрави !

ти верно ли си помисли че може да стане !!!

• Автор

ти верно ли си помисли че може да стане !!!

Да, ако единия е спрян, трябва да работи другия.

Да, ако единия е спрян, трябва да работи другия.

Е така по става , ама не ги вземаите тия доставчици чак за такива тикви !!

Едит: какво разбираш под спрян ти ли ако си го откачил или доставчика ти го е спрял

с две думи стария забрави да го подкараш овен ако не ти го препрограмират и да го заприходят на някоя сметка.

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

• Автор

Е така по става , ама не ги вземаите тия доставчици чак за такива тикви !!

Едит: какво разбираш под спрян ти ли ако си го откачил или доставчика ти го е спрял

с две думи стария забрави да го подкараш овен ако не ти го препрограмират и да го заприходят на някоя сметка.

Имам чувството, че и ти ме взимаш за голяма тиква.. :)

Като казвам спрян, имам предвид спрян от копчето..

Когато спра единия, да пусна другия в другата стая на който е закачено друго устройство което иска нет и така няма да пускам кабел от едната в другата стая.

• 3 седмици по-късно...

не те взима за тиква

но и няма да стане - всеки модем се регистрира отделно, не са взаимо заменяеми

не те взима за тиква

но и няма да стане - всеки модем се регистрира отделно, не са взаимо заменяеми

Ммм, сигурен ли си? Ако си намери 2 вивакомски модема няма да има никакъв проблем.

Ммм, сигурен ли си? Ако си намери 2 вивакомски модема няма да има никакъв проблем.

Ами те са му на виваком модемите и гледам още не ме е опровергал че е станало това което си е мислел да прави ! Не че не може да се клонира модема но едва ли са клонирали втория по първия !

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Разбира се, че ще стане. Модема се конфигурира сам след идентификация на my.contact.bg със съответното име и парола. След като и двата модема са ти конфигурирани с един и същи акаунт, няма проблем да се получи въпросната "хватка". След като се спре единия и се пусне другия, все едно си си рестартирал модема или са ти го сменили с друг. Не се знае само към какво е свързана линията му отсреща, защото има мултиплексори които може да забавят нещата с около 5мин при смяната на двата модема! 

Идеи?

Поздрави !

никаква, имаш 1 сплитер дето разделя сигнала за модема и за телефона, и първото устройство след сплитера е модем - тоест не може да вържеш друг сплитер за втория модем щото трябва да го вържеш на изхода за телефон... а сплитера не е точно сплитер и разделя телефонния сигнал от тоя за модема - тоест вървят 2 различни сигнала по кабела (аналогов за телефона и цифров за модема) а да сцепиш кабела на 2 и да вържеш 2 модема е точно като да сцепиш лан кабел на 2 и да вържеш 2 ланкарти - не става - трябва суич...)

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Можеш да си вържеш и два сплитера без проблем!!!

Вероятно може да се свържат два модема едновременно и да работят (т.е. да има интернет) но това при определени условия - понеже вероятността да са с един и същ MAC адрес е нулева (освен това пък ако са с един и същ MAC ще стане конфликт и няма да се свържат и двата) - та стигаме до там, че MAC адресите са различни - системата на доставчика ги засича, проверява платена ли е сметката и ако двата са с активни договори и платени сметки то и на двата ще има интернет - ако ли не - сори - неплатения няма да има интернет. Така, че плащаш ли две сметки или не?

........ - та стигаме до там, че MAC адресите са различни - системата на доставчика ги засича, проверява платена ли е сметката и ако двата са с активни договори и платени сметки то и на двата ще има интернет - ако ли не - сори - неплатения няма да има интернет. Така, че плащаш ли две сметки или не?

Това изобщо не е вярно! Удостоверяването на акаунт при ADSL-а не е на база MAC адреси, а чрез име и парола които се присъединяват в конфигурацията на модема при идентификация през my.contact.bg с потребителското име и парола. Името и паролата които са за PPPOE акаунта са различни от тези които са за my contact. Свързването на два модема е възможно само, ако се ползват през различно време, т.е. двата едновременно не могат да ползват DSL линията, но ако се изключи единия и тогава се включи другия вече по ще се получи.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.