Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за клок на AMD

Featured Replies

Добър ден на всички,пътро искам да отбележа възхищавам се на вашата работа и искам да ви поздравя! Да минем на въпроса, за 1 ден прочетох всички стикнати теми, но незнайно защо немога да схвана номерът за клокването на процесор рам за постигане на по добра производителност на машината, а и нейскам да пробвам на сляпо за да не оплескам работата. Та се чудех ако има някой добър човек да ми отдели малко време и да ми обясни дали мога да си клокна моята машина, как и с колко и най-вече дали е удачно или не. Слагам няколко снимки от еверест, ако трябват още ще ги добавя. Благодаря предварително.

http://img26.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=sysinfo1.png

Редактирано от Trichocephalus
заглавие (преглед на промените)

Здравей и добре дошъл във форума :cool:

Вероятно поради липса на опит си пропуснал тази тема а тя е много близко до твоята щайга. Започни с 220 шина, тествай с някаква програмка и така докато я докараш до стабилен резултат. Не очаквай чудеса и не забравяй, че основната работа е твое дело, ние само можем да философстваме и да коментираме отстрани като хамерикански наблюдатели защото няма как да почувстваме на място как стоят нещата, успех :D

Ще изкажа собственото си мнение относно клочването. Първо - поразгледай темата за тест на процесорите и ще видиш резултатите. Какво ми направи впечатление: Много от тестовете са със клокнати процесори, но реален принос в резултатите, спрямо по-мощните процесори аз не видях. Моя процесор е на реалната си честота, Рамта също. В дадени тестове дори по-добре от i7920. Второ - Резултатите от тестовете са едно, а постоянната работа на високи честоти е друго. Т.е. ти може да постигнеш 4000-5000 MHz, ама дали ще работи 24/7 и при постоянно 100% натоварване? Не знам дали на някой му е направило впечатление, но процесорите по принцип са с честоти около 3000 MHz и малко отгоре. Спомням си едноядрения Атлон 3800, после имах двуядрен 4200 /2х2200/, четириядрените ми бяха 4х2600 /Феном 9950/ и 4х3000 /Феном2 940/, сега е i7 860 /4х2800/. Т.е. производителите не гонят вдигане на честотата, а броя на ядрата. То една работа ако се върши от един човек и да му изкараш душата, няма да я свърши по-добре и по-бързо от 4-ма например.

Съвета ми е търси му пазар на компа и качвай следващото ниво.

Едно допълнение. Вчера на подобна машина като твоята, /разликата е само видеото 6600 GT/, качих седмица за проба и установих, че работи достатъчно бързо и отваря без да се мотае. Вечерта същата гимнастика направих и на домашния и не видях разликата в бързодействието. Разликата идва при тежките натоварвания, в моя случай FRITZ 12, програма, която е лакома на рам и процесорна мощ. Сигурен съм, че и 48 http://hardwarebg.com/intel-%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%8F-48-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB/ и 100-ядрен да сложа http://pcworld.bg/13595_predstaviha_parviya_100_yadren_procesor , пак ще пита за още. Та да допълня съвета, първо си отговори на въпроса трябва ли ми повече мощ или бързина или всичко е в името на идеята.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

@pataran ,смисъл в клока за производителност,т.е.24/7,има тогава,когато пауър юзерът се набута с най-високият процесор от серията,а клокърът вземе най-ниският и го клокне до и над най-високият.Тогава говорим за еднаква производителност на различни цени.Няма начин да се вземе Е5300,примерно,и с клок да се докара до производителността на твоя...:)Тези дето купуват за клок ново по-добро охлаждане,нова RAM или нови охладители за RAM,ново по-мощно захранване и т.н.,не са клокъри,а шарани.:cool:Последните десет мегахерца клок струват колкото всичко купено досега или отнасят,пушейки,част от конфигурацията...

@pataran ,смисъл в клока за производителност,т.е.24/7,има тогава,когато пауър юзерът се набута с най-високият процесор от серията,а клокърът вземе най-ниският и го клокне до и над най-високият.Тогава говорим за еднаква производителност на различни цени.Няма начин да се вземе Е5300,примерно,и с клок да се докара до производителността на твоя...:wors:Тези дето купуват за клок ново по-добро охлаждане,нова RAM или нови охладители за RAM,ново по-мощно захранване и т.н.,не са клокъри,а шарани.:ph34r:Последните десет мегахерца клок струват колкото всичко купено досега или отнасят,пушейки,част от конфигурацията...

Не съм спец по клокването, но мога да дам съвет как да се достигнат по-мощните процесори. Моята статегия е проста: в кутията от старото Ви дъно всеки месец заделяте по 50 лв. /като амортизации, един вид/ и така докато съберете за ново дъно и нов процесор. Ако пък дъното Ви подържа мечтания процесор, то още по-рано ще се сдобиете с него. Разбира се това упражнение включва и продаване в подходящия момент и на старите компоненти. Плюс от тази операция е, че винаги доплащате, а не купувате изцяла новата конфигурация и че Вашите части не остаряват, а тези които продавате все още имат стойност. До сега съм си продал доста чаркуляци и все още работят, защото никога не са били клоквани или по друг начин насилвани.

:wors:Доста встрани издърпах темата,моля за извинение,грешката е моя.Ъпгрейд,направен по този начин,мисля за доста умен.Хората правят нещата различно-не съм искал да прозвуча непочтително или,не дай Боже менторски...Аз сменям доста и често :ph34r:хардуер,но също твърдя,че всичко дадено някому от мен,работи перфектно.Въпреки,че със сигурност е било клоквано.Влиянието на клока върху продължителността на живота на хардуера е нищожно.Имам предвид,че много,много преди да дойде физическият край на компонента,идва моралният му край.Този "спор" може да разреши колегата SEG_Striker,който е започнал с клока от '90-та година,сега е момента да каже работи ли още "карантията",която е клоквал...;)

преди да се прави клок трябва да са спазени някои изисквания:

1. захранване - ватовете на лепенката за последното нещо което трябва да се има в предвид (линка е на руски, но е достатъчно да се разгледат картинките за да се добие представа)...

2. качествени компоненти (дъно с поне трифазно захранване на процесора, възможности на биос за промяна на напреженията и качествена памет)

3. охлаждане...

п.с. много ми е интерсно какво е клоквал SEG_Striker '90 година - вероятно 486 (през бутона turbo на кутията или от джъмпер множителя), щото пентум (P5) излиза чак '93

Редактирано от the professor (преглед на промените)

+1.Точно така!Тук съм срещал теми,дотолкова лишени от смисъл,че чак плашещи,колкото никъде другаде по останалите раздели на форума...Каквото и да реши човек да прави,мисля е редно да се информира предварително за него.При клока-да прецени възможностите на хардуера си,собствените си възможности и поне да е информиран за основните положения.Ако има затруднения за нещо конкретно,да зададе конкретен въпрос.Имаме стикнати теми,като слънце-на чист български език.

P.S.А,попитахме,но не бяхме удостоени с отговор...:)

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.