Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Забавено стартиране на програма!

Featured Replies

Windows XP SP3. Идеята е определена програма да се стартира с много малко закъснение - от порядъка на 2-3 секунди. Проблемът е, че искам един OPENVPN да се стартира заедно с Winwdos, но не се получава нито с Sheduled tasks, нито с добавяне в Startup папката, нито и с добавяне в HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run на самата команда. Предполагам, че проблемът е в това, че безжичната карта на която слуша VPN-а е USB и в самото начало не може да я намери - дава ми, че не може да намери въпросното IP което съм посочил за слушане. След секунди като пробвам ръчно да си го пусна и си се стартира без проблеми. Та кажете ми с ресурсите на Windows дали може да се направи такова забавено стартиране или някоя друга читава програма по възможност безплатна. Благодаря!

Windows XP SP3. Идеята е определена програма да се стартира с много малко закъснение - от порядъка на 2-3 секунди. Проблемът е, че искам един OPENVPN да се стартира заедно с Winwdos, но не се получава нито с Sheduled tasks, нито с добавяне в Startup папката, нито и с добавяне в HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run на самата команда. Предполагам, че проблемът е в това, че безжичната карта на която слуша VPN-а е USB и в самото начало не може да я намери - дава ми, че не може да намери въпросното IP което съм посочил за слушане. След секунди като пробвам ръчно да си го пусна и си се стартира без проблеми. Та кажете ми с ресурсите на Windows дали може да се направи такова забавено стартиране или някоя друга читава програма по възможност безплатна. Благодаря!

Създаваш един bat-файл, в който ще се стартира vpn-а.

За 60 екундно закъснение може да се използва команадата:

PING -n 61 127.0.0.1>nul

Ако си инсталирал Resource Kit има и команда

http://ss64.com/nt/timeout.html

P.S. И може би най-добрият вариант: един vbs файл със съдържание:

Option Explicit

WScript.Sleep 60000

dim oShell

set oShell= Wscript.CreateObject("WScript.Shell")

oShell.Run "vpn.exe"

Wscript.Quit

Редактирано от Ken (преглед на промените)

за да тръгне wi-fi на време ползвай wireless zero congiguration (той работи като сервиз, тоест ще има и мрежа без да е логнат потребителя в случай че има няколко потребителя и уиндоус чака на логон менюто) вместо софтуера на устройството (обикновено се зарежда от startup)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор
the professor, ползвам Wirelezz Zero Configuration, но ефекта е същия. Ken, не съм много наясно с тези скриптове. Пробвах сега да си направя .bat файл, но не се получава. Проблемът може би е там, че аз не само, че искам да се стартира OpenVPN ами и да се кънектва определен акаунт. Примерно командата с която ми се стартира в Run е "C:\Program Files\OpenVPN\bin\openvpn-gui-1.0.3.exe" --connect SAMU.ovpn, същата използвам и за shotcut и за навсякъде другаде където пробвам да го стартирам и се получава, но като напиша в .bat файла това и не се получава!

the professor, ползвам Wirelezz Zero Configuration, но ефекта е същия. Ken, не съм много наясно с тези скриптове. Пробвах сега да си направя .bat файл, но не се получава. Проблемът може би е там, че аз не само, че искам да се стартира OpenVPN ами и да се кънектва определен акаунт. Примерно командата с която ми се стартира в Run е "C:\Program Files\OpenVPN\bin\openvpn-gui-1.0.3.exe" --connect SAMU.ovpn, същата използвам и за shotcut и за навсякъде другаде където пробвам да го стартирам и се получава, но като напиша в .bat файла това и не се получава!

Създай vbs файл, примерно connect.vbs, със съдържание :

Option Explicit

WScript.Sleep 60000

dim oShell

oShell.Run "[i][b]"C:\Program Files\OpenVPN\bin\openvpn-gui-1.0.3.exe" --connect SAMU.ovpn[/b][/i]"

Wscript.Quit 

и постави линк към него в Startup

• Автор

Ken, нещо не се получава?!

e4b970dc0f331a1d.jpg

Ken, нещо не се получава?!

Защото са се вмъкнали и символите за форматиране.

Пробвай така :

Option Explicit

WScript.Sleep 60000

dim oShell

oShell.Run "C:\Program Files\OpenVPN\bin\openvpn-gui-1.0.3.exe --connect SAMU.ovpn"

Wscript.Quit 

• Автор

Ken, оправих се с .bat файла, благодаря! Сега остава само да не се вижда и конзолата в началото когато пуска пинговете преди стартиране на програмата!

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...
  • Автор

Повдигам си темата, но скоро ми се наложи преинсталиране на машината на която е въпросния ВПН сървър. Сега всичко е ОК - пускам го със .bat файл и закъснение ping -n 5 127.0.0.1>nul, но преди го бях направил след минаването на пинга конзолата да се скрива, а сега не се скрива и не мога да се сетя какво съм писал преди. Дайте някоя идея!

Повдигам си темата, но скоро ми се наложи преинсталиране на машината на която е въпросния ВПН сървър. Сега всичко е ОК - пускам го със .bat файл и закъснение ping -n 5 127.0.0.1>nul, но преди го бях направил след минаването на пинга конзолата да се скрива, а сега не се скрива и не мога да се сетя какво съм писал преди. Дайте някоя идея!

ping -t -n 5 127.0.0.1

• Автор

Не се получава нещо! Добавих го, но пак след като ми не пинга и ми стартира сървъра, прозореца на Command prompt-а си остава отворен. bat файла изглежда така:

ping -t -n 5 127.0.0.1>nul

"C:\Program Files\OpenVPN\bin\openvpn-gui-1.0.3.exe" --connect SAMU.ovpn

Не се получава нещо! Добавих го, но пак след като ми не пинга и ми стартира сървъра, прозореца на Command prompt-а си остава отворен. bat файла изглежда така:

А, с това няма да стане както искаш, това би имало ефект само ако командата ping е сама

• Автор

Абе преди си изчезваше след пинга и се стартираше приложението. Ама като не помня сега как беше!!! :wub:

• Автор

Намерих си решението и то е в добавянето на start "" пред реда за изпълнение на програмата. Той start-а си е ясен, но тез две кавички "" са ключовия момент! Е вече ще има къде да си търся решението, ако пак спека :) Благодаря за предложението все пак capnemo :P

Редактирано от icemans (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.