Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Имам проблем с VirtualBox(с интернета)

Featured Replies

Имам проблем с VirtualBox понеже съм на БТК интернет и съм с модем как да пусна интернет на виртуалната машина?? моля кажете ми на скайп petromir.penchev1

така ми е

А в guest OS как е настроена мрежата, ИП адреси и т.н.

NAT и мостовия интерфейс вързани ли са към интерфейса от който получаваш интернет?

• Автор

незнам точно не и разбирам може ли да ме намерите да ви дам ИД и парола от теам виелер ако можете да го оправите?

незнам точно не и разбирам може ли да ме намерите да ви дам ИД и парола от теам виелер ако можете да го оправите?

Прочетете документацията

• Автор

ехоо някой ще ми каже ли как да го оправя или НЕ?

ехоо някой ще ми каже ли как да го оправя или НЕ?

Алоу, инсталирал ли си guest additions ?

каде е тя?

Много просто става. Слагаш настройките на адаптера на виртуалната машина (във VirtualBox, не в самата машина) на NAT, така е по подразбиране впрочем. И вътре оставяш адреса на мрежовата карта (виж дали имаш инсталиран драйвер) на автоматичен (DHCP). Нищо повече. С коя OS се мъчиш?

P.S. Няма нужда непременно да има Guest Additions, стига мрежовата карта да се разпознава, но при всички положения е по-добре да е инсталиран пакета, най-малкото виртуалната машина работи доста по-бързо.

Редактирано от SEG_Striker (преглед на промените)

Много просто става. Слагаш настройките на адаптера на виртуалната машина (във VirtualBox, не в самата машина) на NAT, така е по подразбиране впрочем. И вътре оставяш адреса на мрежовата карта (виж дали имаш инсталиран драйвер) на автоматичен (DHCP). Нищо повече. С коя OS се мъчиш?

P.S. Няма нужда непременно да има Guest Additions, стига мрежовата карта да се разпознава, но при всички положения е по-добре да е инсталиран пакета, най-малкото виртуалната машина работи доста по-бързо.

Абе по принцип е така ама понякога и за нета си иска да са инсталирани добавките.

• Автор

Хора говорите ми сейно на китайски :rolleyes: моля пишете ми на скайп petromir.penchev1 там да се разберем да не спамим :(

П.С а мача се с XP ето с тоя .....

Редактирано от capnemo
2.10 (преглед на промените)

Хора говорите ми сейно на китайски :rolleyes: моля пишете ми на скайп petromir.penchev1 там да се разберем да не спамим :(

П.С а мача се с XP ето с тоя .....

Слагай друго XP това е орязана версия: 178МБ и вероятно нямаш драйвери за мрежовата карта.

• Автор

а free може ли щотот не ми се плаща или Виста или 7 или ХП което е удобно :rolleyes: и да му тръгва нет

• Автор

а какво е 2.10!!! ?

П.С а задал съм големина на RAM 512 a HDD 2 GB ще стане ли виста или 7?

П.С crazyfrog дай си скайп да не спамим

Редактирано от Radio Cross (преглед на промените)

• Автор

Хора излезе друг проблем Паметта свърши и

как да добавя 2ри хард диск?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.