Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows 7 и хард диск

Featured Replies

Значи проблема ми е следния.

С 2 хард диска съм....единият е разделен на 3 другият на 2.

Втория хард (който е разделен на 2) изчезна..както си работеше и извендъш Windows-а ми исписа че го е блокирал...чесно казано непомна какво пишеше но вече немога и да го видя.

Четох теми...проверих в Device Mеneger и тн. но уви всичко изглежда наред

Опитвам се да намера решение без да преинсталирам Windows-а.

Надячвам се да има нчкакво решение без да се преинсталира Windows-а.

Пробвай да извадиш кабелите на диска и пак да ги включиш, да не би да не контактува добре. Някой път се получава статично наелекрезиране. Освен кабелите на харда, може да изключиш за 2 мин. и захранващия кабел и после да пробваш да пуснеш наново системата, влизайки в БИОС и да видиш там как е положението.

• Автор

Пробвай да извадиш кабелите на диска и пак да ги включиш, да не би да не контактува добре. Някой път се получава статично наелекрезиране. Освен кабелите на харда, може да изключиш за 2 мин. и захранващия кабел и после да пробваш да пуснеш наново системата, влизайки в БИОС и да видиш там как е положението.

Направих го както каза ии първоначално не ми намирше Master drive, но след още 1 рестарт и го намери....засажаление шсе още не ми намира втория хард :(

В БИОС всичко е ОК.

Благодаря за помоща все пак :cool:

Нячкакви други предложения?

Някакви други предложения?

Не си казал IDE или SATA са дисковете, но щом говориш за мастер, вероятно е първото. Провери джъмперите и устройствата, ако има такива прикрепени към същия кабел. Ако има такова /напр. CD/ временно го изключи и пробвай.

• Автор

Не си казал IDE или SATA са дисковете, но щом говориш за мастер, вероятно е първото. Провери джъмперите и устройствата, ако има такива прикрепени към същия кабел. Ако има такова /напр. CD/ временно го изключи и пробвай.

SATA са и двата.

Под Master имах впредвид там кадето ми е Windows-са

Аз мисла че е нчкаква Windows защита, но ми е интересно как така ми го блокира след 1 седмица работа.

SATA са и двата.

Под Master имах впредвид там кадето ми е Windows-са

Аз мисла че е нчкаква Windows защита, но ми е интересно как така ми го блокира след 1 седмица работа.

Добре, а в Биоса не се ли вижда диска? Ако да, провери с някакво лайф CD какво се случва.

Редактирано от pataran (преглед на промените)

• Автор

Добре, а в Биоса не се ли вижда диска? Ако да, провери с някакво лайф CD какво се случва.

В БИОС всишко е ОК както и в Device Manager-а. Все едно няма никакав проблем, но уви разделеничта на харда ги няма :)

Не е disable или не6то такова...не е скрит. Просто Windows реши да го блокира по незнаина за мен причина.

В БИОС всишко е ОК както и в Device Manager-а. Все едно няма никакав проблем, но уви разделеничта на харда ги няма :)

Не е disable или не6то такова...не е скрит. Просто Windows реши да го блокира по незнаина за мен причина.

Виж в диск мениджъра дали имат букви дяловете

• Автор

Виж в диск мениджъра дали имат букви дяловете

Незнам дали ще стане качването на снимката...не пиша много по форуми :)

post-268405-1271265276,11_thumb.jpg

станало е :clap:

Редактирано от Blqp (преглед на промените)

Незнам дали ще стане качването на снимката...не пиша много по форуми smile.gif

Недиск мениджъра.

С десен бутон на мой компютър manage

Disk Managament

Незнам дали ще стане качването на снимката...не пиша много по форуми smile.gif

станало е smile.gif

Kак го оправи сподели

Редактирано от GoGoRaN (преглед на промените)

• Автор

Незнам дали ще стане качването на снимката...не пиша много по форуми :)

станало е :clap:

Извинчвам се объркал сам се. Това е Device Manager.

Disk Manager:

post-268405-1271265535,11_thumb.jpg

Извинчвам се объркал сам се. Това е Device Manager.

Disk Manager:

post-268405-1271265535,11_thumb.jpg

Ами виж снимката от долу

145 гигабайта незаделено пространство

Изтрил се е втория ти диск

Трябва да направиш нови дялове на ново и после да ги форматираш

Като цъкнеш на черното с десен бутон нов дял и си задяляш ако искаш два три и така на татък

• Автор

Да видчх я но проблема е такъв че имам информация на тези дялове(всъшност харда беше разделен на 2).ь

Много интересно как се е истрил еи така от нищото.

Чудесни нячколко работни дена ми сатвориха Microsoft.

Исклучително много Благодаря за помоща! Явно ще си блъскам главата нячколко дена.

Само не разбрах как точно да разделч харда(макар че се чуда дали да го разделчм все още)

Да видчх я но проблема е такъв че имам информация на тези дялове(всъшност харда беше разделен на 2).

Еми загубил си всичко за съжаление няма как да върнеш нещо което вече не съществува

Трябва да си направиш нови 2 и нататък да внимаваш и на мен ведъж ми стана така защото бях натоварил комппа и процесора хардиска рамта и майчебях пипнал вирус и изчезна дяловете ми че после търсих как да възстановявах информацията диска ми беше станал RAW

Да видчх я но проблема е такъв че имам информация на тези дялове(всъшност харда беше разделен на 2).

Не виждаш ли какво пише незаделено пространство

Да видчх я но проблема е такъв че имам информация на тези дялове(всъшност харда беше разделен на 2).ь

Много интересно как се е истрил еи така от нищото.

Чудесни нячколко работни дена ми сатвориха Microsoft.

Исклучително много Благодаря за помоща! Явно ще си блъскам главата нячколко дена.

Само не разбрах как точно да разделч харда(макар че се чуда дали да го разделчм все още)

С десен бутон върху черното после нов дял и си избираш колко гига да бъде

Или с едно acronis disk director suite и си разпределяш пространството но така е по бързо направо през windows a

Toва е само твое решение

• Автор

Еми загубил си всичко за съжаление няма как да върнеш нещо което вече не съществува

Трябва да си направиш нови 2 и нататък да внимаваш и на мен ведъж ми стана така защото бях натоварил комппа и процесора хардиска рамта и майчебях пипнал вирус и изчезна дяловете ми че после търсих как да възстановявах информацията диска ми беше станал RAW

Не виждаш ли какво пише незаделено пространство

С десен бутон върху черното после нов дял и си избираш колко гига да бъде

Или с едно acronis disk director suite и си разпределяш пространството но така е по бързо направо през windows a

Toва е само твое решение

Много сам благодарен :)

Много сам благодарен smile.gif

Няма защо

Сега си изтеглих една програмка от сайта наа майкрософт една приставка за сайдбара и влязоха 40 вируса доста е опасен този интернет с антивирусна avira antivir premium security suite с фаърлол и тен подобни защити и пак влиза вирусиsad.gif

• Автор

Искам да попитам за още 1 проблем които не е свързан с хардовете.

немога да си настроя звуковата карта да ми работи едновременно с колони и слушалки. Просто не ми разрешава да смена буксите на задния панел(преден нямам)

Искам да попитам за още 1 проблем които не е свързан с хардовете.

немога да си настроя звуковата карта да ми работи едновременно с колони и слушалки. Просто не ми разрешава да смена буксите на заднич панел(преден чямам)

Каква ти е звуковата карта

VIA

Ето инсталирай но няма нужда накрая да ресетваш компа

Ето ако имаш акаунт в замундата http://######/d...id=214065&hit=1

Пробва ли

• Автор

Аз съм с тези драивери (само че оригиналните) но просто не ми разрешава да сменчм буксите.

Все пак ще пробвам и с тези от замунда.

Отново Благодаря!

Аз съм с тези драивери (само че оригиналните) но просто не ми разрешава да сменчм буксите.

Отново Благодаря!

Пробвай сега и кажи

Оригиналните драйвери може да са стари това са пак оригинални само че най новата верси и менюто може да е на български.

Пробвай сега докато съм тук

Отново Благодаря!

И какво ти пише грешка напиши какво

• Автор

Драиверите са наи-новите. Просто не ми разрешава да цъкна на цветовете в програмата(проверих и от някаде дръгаде да нчма настроика..и в саита им четох, но не намерих нищо.

С адаптер ще стане.

Отново съм исклучително благодарен за помоща!

Драиверите са наи-новите. Просто не ми разрешава да цъкна на цветовете в програмата(проверих и от някаде дръгаде да нчма настроика..и в саита им четох, но не намерих нищо.

С адаптер ще стане.

Отново съм исклучително благодарен за помоща!

нАПРАВИЛИ СИ НОВИТЕ ДЯЛОВЕ

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.