Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се настройва DMZ

Featured Replies

Такаааа значи имам рутер Linksys WRT160NL..имам и 2 компа вързани с кабел за рутера обаче искам и от 2та компа да мога да хоствам на играта Warcraft3 the Frozen Throne във Headoff за сега съм направил рутера чрез DMZ да използва мак адреса на единия комп и така този комп може да прави сървари но на другия комп неможе таааа да питам може ли да направя и на 2та компа да мога да си правя сървари (до колкото знам трябва да имам реално IP ) дано сте ме разбрали

Такаааа значи имам рутер Linksys WRT160NL..имам и 2 компа вързани с кабел за рутера обаче искам и от 2та компа да мога да хоствам на играта Warcraft3 the Frozen Throne във Headoff за сега съм направил рутера чрез DMZ да използва мак адреса на единия комп и така този комп може да прави сървари но на другия комп неможе таааа да питам може ли да направя и на 2та компа да мога да си правя сървари (до колкото знам трябва да имам реално IP ) дано сте ме разбрали

dmz се ползва когато искаш да пренасочиш всички портове към 1 ip адрес (който ще е сървър). по добре използвай port forward и си напренасочвай отделни портове към отделни компютри (така може да имаш няколко сървъра)- хем е по сигурно, хем с повече възможности...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

dmz се ползва когато искаш да пренасочиш всички портове към 1 ip адрес (който ще е сървър). по добре използвай port forward и си напренасочвай отделни портове към отделни компютри (така може да имаш няколко сървъра)- хем е по сигурно, хем с повече възможности...

Демилитаризирана зона се използва когато искаш да отделиш сървър/услуга от локалната си мрежа и да я направиш достъпна от Интернет и локалната си мрежа едновременно. Не е задължително всички портове да се пренасочват/разрешават. Сигурността зависи от много други настройки на системи/защитни стени/правила и не е задължително NAT да е по-сигурен. А за повече възможности - съвсем грешно...

• Автор

Добре от къде да знам кои портове да направя :? аз снощи си играх с port forward ама не успях да направя сървар в който да влизат хората.... :S

какъв сървър искаш да правиш? всяка услуга ползва различен порт примерно ако искаш да пуснеш фтп сървър трябва пренасочиш 21 порт (и отделно портове за тегленето), за http трябва да пренасочиш 80 порт... на utorrent пък може да пренасочиш който и да е порт и после си го натройваш в utorrent да го ползва... отделно ако си ба бтк трябва първо да пренасочиш портовете към рутера и после от рутера още веднъж да пренасочиш... ако пренасочиш порт а не е пусната услука на него - никой няма да ти види сървъра. игрите ползват различни портове и съответно по известните са вкарани директно в рутерите - избираш играта и към кое ип да се пренасочи...

Демилитаризирана зона се използва когато искаш да отделиш сървър/услуга от локалната си мрежа и да я направиш достъпна от Интернет и локалната си мрежа едновременно. Не е задължително всички портове да се пренасочват/разрешават. Сигурността зависи от много други настройки на системи/защитни стени/правила и не е задължително NAT да е по-сигурен. А за повече възможности - съвсем грешно...

че тя услугата винаги си е достъпна от локалната мрежа...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.