Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Инсталация на windows от USB

Featured Replies

Искам да инсталирам уиндолс през USB че не работи СД то, но в нета доста различни мнения и програми.Ще съм благодарен ако някой помогне и даде стъпките за инсталация.Благодаря предварително

Трябваше да ползваш търсачката на форума, има множество теми.

Аз ти препоръчвам това

Искам да инсталирам уиндолс през USB че не работи СД то, но в нета доста различни мнения и програми.Ще съм благодарен ако някой помогне и даде стъпките за инсталация.Благодаря предварително

:)и ти май си от "модерните" ... къде видя Л в думата windows :) ?

• Автор

е надали има значение как ше го напиша на български или дали съм от модерните.

Мерси на хората които са писали по-горе.Довечера ще го мъча

Съжалявам че нямаш чувство за хумор ... като искаш сериозно ... така да е ... колегата djagi ... ползвай търсачката

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=9191

• Автор

дефакто са тая програма със windows ги слагам на флашката и после на компа и трябва да почне инсталация ли

дефакто са тая програма със windows ги слагам на флашката и после на компа и трябва да почне инсталация ли

дефакто и от тостер също може да тръгне ако обаче прочетеш всичко що са ти предоставили като линкове а не да се отговаря на елементарни въпроси !

Или хвани някои да ти го направи плати му там 20 ли незнам тарифите (лева) и два три пъти като се повтори процедурата след това и сам ще може да си го правиш вече .

дефакто и от тостер също може да тръгне ако обаче прочетеш всичко що са ти предоставили като линкове а не да се отговаря на елементарни въпроси !

Или хвани някои да ти го направи плати му там 20 ли незнам тарифите (лева) и два три пъти като се повтори процедурата след това и сам ще може да си го правиш вече .

Абе от тостер няма да тръгне :yanim: . Но майтапа ми хареса.

А иначе - трябва и от БИОС да се нагласи първо да търси USB.

...

А иначе - трябва и от БИОС да се нагласи първо да търси USB.

И това даже не е нужно. По лесния вариант е директно да се стартира от USB, без да се пипат настройките в БИОС-a

И това даже не е нужно. По лесния вариант е директно да се стартира от USB, без да се пипат настройките в БИОС-a

Мисля че тогава няма да му даде да форматира, да преоразмери партиция и тн. Няма да стане.

Мисля че тогава няма да му даде да форматира, да преоразмери партиция и тн. Няма да стане.

Няма да споря. Аз го правя така.

п.п. Няма да рестартирам за да ти кажа кой от f-овете трябва да се натисне (а и е различно за разните BIOS-и), но обърни внимание, че имаш опция от къде да бутнеш

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Няма да споря. Аз го правя така.

И аз не споря, а пояснявам. Освен това ако не се форматира, не се изчиства вероятноста за вируси. Пък и остатъци от софтуер, кофти регистри и тн. Поне за мен лично това е безмислено упражнение.

И аз не споря, а пояснявам. Освен това ако не се форматира, не се изчиства вероятноста за вируси. Пък и остатъци от софтуер, кофти регистри и тн. Поне за мен лично това е безмислено упражнение.

Наспи се и внимателно прочети писаното до този момент. Аз сега се прибирам и може пък и аз да не съм прав. Какво форматиране, какви вируси...

Наспи се и внимателно прочети писаното до този момент. Аз сега се прибирам и може пък и аз да не съм прав. Какво форматиране, какви вируси...

Пича иска "да инсталира уиндолс през USB". Очевидно има проблем. Директното стартиране на инсталатора не разрешава преоразмеряване и форматирането на дяла, на който ще се инсталира Windows. Демек няма да се решат никакви проблеми, каквито може да има /по-горе ги изброих/.

Аз съм се наспал. А ти сега се прибираш. След като се наспиш - прочети пак горното и тогава дай мнение.

Пича иска "да инсталира уиндолс през USB". Очевидно има проблем. Директното стартиране на инсталатора не разрешава преоразмеряване и форматирането на дяла, на който ще се инсталира Windows. Демек няма да се решат никакви проблеми, каквито може да има /по-горе ги изброих/.

Аз съм се наспал. А ти сега се прибираш. След като се наспиш - прочети пак горното и тогава дай мнение.

...

Просто се прескача промяната в BIOS-а, защото е излишна. Бутва се директно от USB. Не разбирам какво неясно има. Не се прескача "преоразмеряване и форматирането" или каквото и да е друго.

...

Просто се прескача промяната в BIOS-а, защото е излишна. Бутва се директно от USB. Не разбирам какво неясно има. Не се прескача "преоразмеряване и форматирането" или каквото и да е друго.

Приятелю, на твоя компютър /а не - на питащия/ се прескача промяната на БИОС, защото /най-вероятно/ така е настроено и не е нужно пак да се настройва.

На компютъра на питащия /много вероятно/ да не е настроено и очевидно трябва да се настрои. Най-малкото трябва да провери. За да може да рестартира и буутне от USB.

А и ти приятелю в твоя пост ми пишеш"... По лесния вариант е директно да се стартира от USB ...". Директно без рестарт , нали? Хайде се наспи по-добре.

чети, приятелю :)

как без рестарт?! казал ли съм да е без рестарт? не! рестартиташ, гледаш малките букви долу на екрана и натискаш, примерно f2 (на лаптопа ми май е този, на другия не съм сигурен, ще го видя при рестарт), а ти, моля те, направи си този труд и научи едно нещо от Engineer djagi :yanim: , че на компютъра може да му се задава от къде да бутне от някакъв f клавиш и не е нужно това да се променя в BIOS. Приеми го като едно полезно нещо, което си научил днес от форума на kaldata. Не е важно какви са ти настройките в BIOS, демек няма значение от къде му е дадено да бутва първо. При мен например, първо бутва от харда

...че на компютъра може да му се задава от къде да бутне от някакъв f клавиш и не е нужно това да се променя в BIOS. Приеми го като едно полезно нещо, което си научил днес от форума на kaldata. Не е важно какви са ти настройките в BIOS, демек няма значение от къде му е дадено да бутва първо. При мен например, първо бутва от харда...

Колега инженер djagi, би ли пояснил за този "някакъв f клавиш" по-подробно за мен, питащия и другите които четат. Нищо че беше директно, пък сега - "f". Че нещо много оспамихме темата.

Редактирано от Engineer Rangelov (преглед на промените)

Колега инжинер djagi, би ли пояснил за този "някакъв f клавиш" по-подробно за мен, питащия и другите които четат. Нищо че беше директно, пък сега - "f". Че нещо много оспамихме темата.

на чат го обърнахме, ама ми оправи настроението. не било f, а escape, но се надявам да не разбереш. Това бе при лаптопа. Настолния, моля те, не ме карай да рестартирам...

Ами идеята е да не се прави промяна в BIOS и да си свършиш работата, не е ли ясно? Под директно това съм имал предвид или поне е с две-три минути по-бързо от промяната в BIOS и ала бала глупости. Как да го кажа по друг начин?

Моля за намесата на някой колега, съфорумец, че аз вече не знам как да го обясня. Ще влезна в бисерите на форума, ако продължа.

на чат го обърнахме, ама ми оправи настроението. не било f, а escape, но се надявам да не разбереш. Това бе при лаптопа. Настолния, моля те, не ме карай да рестартирам...

Ами идеята е да не се прави промяна в BIOS и да си свършиш работата, не е ли ясно? Под директно това съм имал предвид или поне е с две-три минути по-бързо от промяната в BIOS и ала бала глупости. Как да го кажа по друг начин?

Моля за намесата на някой колега, съфорумец, че аз вече не знам как да го обясня. Ще влезна в бисерите на форума, ако продължа.

А, късно е. Вече отдавна влезна в бисерите. Иначе - съвета за клавиша "f" или "escape" не работи при повечето компютри и сигурно - при питащия. Всъщност за "f" не съм и чувал. Не вярвам питащия да има твоя модел лаптоп. Така, че остава моя съвет - да бръкне в БИОС, да провери и при нужда да настрои USB да се стартира първо.

А, късно е. Вече отдавна влезна в бисерите. Иначе - съвета за клавиша "f" или "escape" не работи при повечето компютри и сигурно - при питащия. Всъщност за "f" не съм и чувал. Не вярвам питащия да има твоя модел лаптоп. Така, че остава моя съвет - да бръкне в БИОС, да провери и при нужда да настрои USB да се стартира първо.

При, айде да не е при всички, но при 99% от произведените последните 6-7 години компютри, можеш да избереш от къде да бутнеш с едно просто натискане на, примерно f2 при настолните или Esc при някои модели лаптопи. Всеки, с интелигентност над "инжинерна", би предпочел този начин, а не да прави промяна в BIOS, да инсталира и после пак да прави промяна. Просто въпрос на познания или излишно свободно време за губене. То и за това в днешно време има много пишман специалисти.

Esc е при някои модели на ASUS. Имам още един лаптоп и ако държиш и него да рестартирам и да ти кажа с кой клавиш да влезнеш в бут менюто, мисля, че ще е малко прекалено...

При, айде да не е при всички, но при 99% от произведените последните 6-7 години компютри, можеш да избереш от къде да бутнеш с едно просто натискане на, примерно f2 при настолните или Esc при някои модели лаптопи. Всеки, с интелигентност над "инжинерна", би предпочел този начин, а не да прави промяна в BIOS, да инсталира и после пак да прави промяна. Просто въпрос на познания или излишно свободно време за губене. То и за това в днешно време има много пишман специалисти.

Esc е при някои модели на ASUS. Имам още един лаптоп и ако държиш и него да рестартирам и да ти кажа с кой клавиш да влезнеш в бут менюто, мисля, че ще е малко прекалено...

Много хора с с интелигентност над "инжинерна" нямат никакви компютърни познания и пишат по форумите. Като този тук. Обикновенно F2 се ползва за влизане именно в БИОС на почти всички стари компютри и част от по-новите. И понеже питащия не уточнява какъв му е модела аз му давам единствено възможния съвет да бръкне в биоса. Не е нужно после пак да връща настройките. Компа се бави да търси USB не повече от четвърт секунда.

ПС. Спирам по темата. Смятам я за изчерпана напълно. Питащия вече има достатъчно информация и може сам да вземе решение.

ПСС. Можем да продължим на ЛС, email или skype ако смяташ че е необходимо. Натисни по-долу лентата в подписа ми.

Редактирано от Engineer Rangelov (преглед на промените)

Много хора с с интелигентност над "инжинерна" нямат никакви компютърни познания и пишат по форумите. Като този тук. Обикновенно F2 се ползва за влизане именно в БИОС на почти всички стари компютри и част от по-новите. И понеже питащия не уточнява какъв му е модела аз му давам единствено възможния съвет да бръкне в биоса. Не е нужно после пак да връща настройките. Компа се бави да търси USB не повече от четвърт секунда.

ПС. Спирам по темата. Смятам я за изчерпана напълно. Питащия вече има достатъчно информация и може сам да вземе решение.

ПСС. Можем да продължим на ЛС, email или skype ако смяташ че е необходимо. Натисни по-долу лентата в подписа ми.

Приятелю, може да спиш вече спокойно, защото ти се вързах и си рестартирах компютъра. Да, не е f2, а f12 при мен. ДА, може и да е много стар компютъра, аз съм казал следното: "И това даже не е нужно. По лесния вариант е директно да се стартира от USB, без да се пипат настройките в БИОС-a". По-лесно, но съвсем не е задължително, просто ако е възможно, би било по-лесно. Това съм казал, а ти почна да развиваш някакви теории, от които ясно личи твоята некомпетентност. Не те знам, инжинер или инженер си. Има и други начини за стартиране, но разбира се не може да се коментира нищо друго, докато не те ограмотим, без да се обиждаш... Губим полезно време или просто спамим, за да можеш ти да научиш нещо ново, поне си го признай. Не си бутвал по този начин, нали, а пести време. Дано това е било от полза за някой друг, надявам се. И не, нито лс, нито скайп или нещо подобно, защото аз няма какво да доказвам. Това не е някаква хипотеза или както и да се изразиш по инженерно му, това е нещо супер елементарно, което за твой срам, го знаят болшинството от пишещите тук и без да се водят компютърни специалисти.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.