Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Автоматично преизчисляване на постовете всеки ден

Featured Replies

• Администратор

Във връзка с множеството писма, които получаваме с въпроси защо ви намалява броя на постовете.

Ви уведомяваме:

На 01.01.2006г. беше пуснат скрипт, който преизчисли публикуваните постове на всеки потребител. Постовете ви намаляха значително, тъй като след като бъде изтрит пост на потребител броя постове не намалява автоматично, това в момента е реалният ви брой постове без изтритите.

Много хора са на мнение, че техен пост никога не е бил изтриван, но това съвсем не е така - всички сме отговаряли в теми, които не са написани според правилата на форума и в последствие са били изтривани. Лично на мен броя постове ми спадна почти на половина. Ако някой се съмнява в преизчислението може да преброи постовете си сам.

Другата изненада е, че решихме да автоматизираме нещата и този скрипт вече ще се активира сам всеки ден след полунощ. Което означава, че ако от предния ден са изтривани ваши постове то на сутринта форума отново ще показва действителния ви брой съществуващи постове.

Благодарим за вниманието и се извиняваме предватително за причинени неудобства.

Според мен отдавна имаше нужда от подобна мярка, за да не пишем нова версия на романа "Мъртви души". cool.gif В крайна сметка форумът не е "цифромания", и е наложително статистиката да е достоверна! Скриптът е поредното потвърждение на небезизвестната мисъл: "Не вярвам на статистика, която не съм подправил собственоръчно" :offtopic_s:

Хубаво е обаче да се пазят данни (без да се показват) за общия брой публикувани съобщения във форума, включително и изтритите. Логиката ми е, че темите във форума не могат да растат безпределно и с течение на времето най-старите теми (в които не е писано отдавна) ще бъдат трити, но това не означава, че не са съдържали интересни мнения от потребителите. А и броят на съобщенията е показателен за активността във форума.

• Автор
  • Администратор

Не се притеснявай за броя на темите във форума - могат да растат безпределно.. Нито една стойносттна тема няма да бъде изтрита дори и преди 10 години да е пусната. Във WWW когато информацията нараства не се унищожава а се добавят допълнителни масиви.

Супер, тоза за преисчисляването е добре ... да става всеки ден!

А не изведнъж както наскоро се получи - масово намалява не sad.gif

Незнам ама нещо му куца на това преизчисляване, не е възможно в разтояние на 5 дни да имам през два дена разлика в постовете 100? Ту са ми 337 ту са ми 260 как става това и на мен ми писва чесно sad.gif

Само отбелязвам: от вчера до днес сутринта постовете ми са -10.

Днес бе открито неправомерно влизане във форума, при което са били обединени над 200 теми в една единствена тема. Всичко в тази тема беше изключително омазано и затова взехме решение темата да бъде изтрита, което за съжаление доведе до загуба на доста много информация.

Явно някой ни има толкова голям зъб, че наказва всички потребители, а не само нас. Жалки хора.

Екипа на Калдата се извинява за причиненото неудобство и в момента правим всичко възможно такива опити да не се повтарят и да няма загуба на информация.

Имайте в предвид, че преизчисляването не беше въведено отдавна и все още търсим начини за неговото усъвършенстване.

10х за своевременния отговор. лично мен бройката не ме засяга, а качеството на това, което съм казал.

Знае ли се кой е злосторника?

10х за своевременния отговор. лично мен бройката не ме засяга, а качеството на това, което съм казал.

<{POST_SNAPBACK}>

И мен не ме засяга бройката! cool.gif

Знае ли се кой е злосторника?

<{POST_SNAPBACK}>

Знае се, но не мисля да му правим излишна реклама. Вече взехме мерки и продължаваме да вземаме.

И все пак може да кажете кой е ... да не е  Tao?  biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Не е Тао!Както каза Tragedy името няма да бъде споменато. :)

Немога да се похваля, че коментирам много често, обаче в момента съм с 1 пост ...

Признавам си, че съм нередовен, ама това е прекалено ...

Немога да се похваля, че коментирам много често, обаче в момента съм с 1 пост ...

Признавам си, че съм нередовен, ама това е прекалено ...

<{POST_SNAPBACK}>

Сигурно си писал в теми, където не се отчита броя на постове (във форум "Веселба") или пък темите, в които си писал са били изтривани или постовете ти са били изтривани (само те). Т.е. причини много, но едно нещо не мога да разбера - какво толкова сте го зяпнали този брояч. Направо съм в недоумение, че има толкова постове по тази тема, като всеки се бие по гърдите, че не го интересува броя на постовете му.

Разберете едно нещо - няма награда за брой постове, нищо няма да се промени, ако имате 1000 поста или 10 поста. Ще се промени ако постовете ви са качествени (тогава няма да бъдат изтривани, можете да получите плюс в репутацията от други потребители и т.н.).

Нямат значение постовете.Аз в един друг форум имам 3500 ама това не ме прави нещо повече от някой с 5 поста.

• 4 седмици по-късно...
Нямат значение постовете.Аз в един друг форум имам 3500 ама това не ме прави нещо повече от някой с 5 поста.

<{POST_SNAPBACK}>

Да де, но все пак ако всеки нов пост ти е номер 1 (както е при мен от известно време, не знам по каква причина), е малко нечестно :ph34r:...

Говоря за коментарите към новините...

Редактирано от achilles (преглед на промените)

Ами новините след време стават стари и се трият предполагам,не виждам какво ти пука толкова за постовете.

Ами новините след време стават стари и се трият предполагам,не виждам какво ти пука толкова за постовете.

<{POST_SNAPBACK}>

Ами на мен не толкова, но на някои хора явно им пука, защото съм срещал коментари в духа на "ти сега дето си с 1 коментар какво се обаждаш"...А и ми е интересно, защото все пак не може една новина да стане стара за 5 мин. :wors:

На мен наистина всеки коментар ми е 1-ви, независимо дали последният ми е постнат преди 1 месец, или предната вечер...Иначе не съм се разстроил особено, иначе щях отдавна да попитам за това...Просто сега се сетих :baby:

Искам да споделя няколко неща. Първото е, че от известно време коментарите не влизат в кумулативният брой на постовете. Причините са няколко, като най-основната е, че те (коментарите) не могат да бъдат проследени. Просто базата с данни от потребители на форума и на сайта е една и съща за ваше и наше удобство. Обаче докато при постовете от форума съществува удобството да бъдат разглеждани, търсени и т.н., то при коментарите въпроса стои по друг начин.

Ами на мен не толкова, но на някои хора явно им пука, защото съм срещал коментари в духа на "ти сега дето си с 1 коментар какво се обаждаш"...

<{POST_SNAPBACK}>

Дай ми го тоя потребител или потребители, да им обясня някои неща и да им дам някои примери.

Ако броят на постовете е проблем за някого и наистина може да даде реално обяснение защо, с радост ще му го променя, това е най-малкият проблем.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.