Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Windows XP: duplicate name exists

Featured Replies

Здравейте,искам да ви питм за един проблем с операционната система или поне тка си мисля. от известно време компютътър показва следнотот съобщение : duplicate name exists,всичко става ужасно бавно,чакам по 10 мин за да се зареди Windows(xp home edittion). Компютътър е преносим и скорор беше ударен при катастрофа, от скорор има и Систъм механик,от тогава се бави ужасни и не мога да разбера кое е проблема от всичко това. Дали удара,дали новата програма или просто ооперационата система се скапва...моля споделете мнението си по въпроса,благодаря предварително.

Като за начало пробвай без Систем механик която по мое мнение вече не е толкова добра.Пробвай да се логнеш със друг акаунт.

Тук май мирише на лоши сектори на диска.Пусни му един скан за bad sectors за всеки случай

• Администратор

Като не знаете за какво става дума, защо приказвате?

До тук само cecov и stanley56 казаха нещо по темата.

дава събщение за грешка "Dublicate name exist", вие се хвърлихте на всякви оптимизатори за по-бързото зареждане на Windows. Еми няма да помогнат, защото проблема си е в мрежата

За да се реши проблема, от Properties на My Computer трябва да се смени името на компютъра

• Автор

Смених името, обаче нищо не се промени.

Проверих и на линка, обаче там пише, че това се отнася за XP Professional edition, а аз съм с XP Home.

Вчера и го дефрагментирах. Цяла нощ ми го е правил това.

Пак ми бави ужасно много.

Ако имате някоя друга идея от какво може да бъде, ще сте ми много полезни.

Благодаря Ви предварително.

• Администратор
Смених името, обаче нищо не се промени.

Проверих и на линка, обаче там пише, че това се отнася за XP Professional edition, а аз съм с XP Home.

Вчера и го дефрагментирах. Цяла нощ ми го е правил това.

Пак ми бави ужасно много.

Ако имате някоя друга идея от какво може да бъде, ще сте ми много полезни.

Благодаря Ви предварително.

<{POST_SNAPBACK}>

Пробва ли с някое гарантирано уникално име?

• Автор

Да пробвах с такова, но няма промяна.

1. Провери дали името на компютъра не съвпада с името на workgroup.

2. Направи

ipconfig /release

ipconfig /renew

ако има вързани няколко компютъра направи го на всеки от тях.

• Автор

каде точно да намеря това ipconfig/release и renew.имам три net adaptora, а не съм толкова в час с нещата.

Името на компютъра не отговаря на името на workgroup и няма друг фаил или каквото и да е с такова име в компютъра ми.

По-горе ми писа някой да направя scan for bad sectors, само че и това не знам от къде става. Направих му defragmentation. Незнам дали това е поради различия на XP Professional и XP Home?

В момента нямам към кой да се обърна, защото където и да си занеса компютъра ми казват, че не разбирали от notebook.

Все още не съм се обръщал към производителя.

• Администратор
каде точно да намеря това ipconfig/release и renew.имам три net adaptora, а не съм толкова в час с нещата.

Името на компютъра не отговаря на името на workgroup и няма друг фаил или каквото и да е с такова име в компютъра ми.

По-горе ми писа някой да направя scan for bad sectors, само че и това не знам от къде става.  Направих му defragmentation. Незнам дали това е поради различия на XP Professional и XP Home?

В момента нямам към кой да се обърна, защото където и да си занеса компютъра ми казват, че не разбирали от notebook.

Все още не съм се обръщал към производителя.

<{POST_SNAPBACK}>

Тези неща стават от Command Prompt

Даваш Start->Run->пишеш cmd и даваш OK

И там вече можеш да пишеш ipconfig/release и renew

А проверка на диска - с chkdsk

• Автор

забравил съм тотално подобни команди.

В момента ми проверява само на раздел C. Как да го задам да търси и за останалите?

• Автор

оказва се че Duplicate name exists on the network се появява само когато ми е включен lan кабелът.

имам същия проблем само че той не ми прави никакво впечатление - въобще не забавя компютъра ,просто му давам close и забравям

• 7 месеца по-късно...

Aкo ползваш някакви програми за оптимизиране,или за скриване на IP,може и нещо да се е объркало от тях.Изтегли си програмката от линка и поправи мрежовите настройки с нея.Аз съм я ползвал при подобни положения.

http://www.shareup.com/XP_TCP_IP_Repair-download-10883.html

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.