Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измамници в alibaba.com

Featured Replies

Здравейте!Преди седмица се опитах да си купя от сайта на alibaba.com един телефон и ме измамиха - взеха ми парите ,не ми изпратиха нищо, пращам им имейли на който не отговарят и сега ходи ги тьрси.Незнам дали мога нещо да направя. Видях по-нагоре вьв форума че пазарувате от Amazon.com. Сайта сигурен ли е? Какво триябва да имам предвид пазарувайки през интернет за да не ме измамят пак. Моля дайте сьвет.

че тя практиката в българия относно онлайн търговията е: плащате на куриера! т.е. поръчвате си продукт, който не знаете как изглежда и куриер го носи с наложен платеж(плащате на куриера) имате право да го върнете в 7 дневен срок и т.н. как така първо плащате,а продукта още го няма? доста тъпо!!! предварително за нещо онлайн се заплаща примерно за хостинг:giggle1:)))))))))))) превеждате парите от банчица и те ви включват в с-та... такива ми ти неща:giggle1:

Здравейте!Преди седмица се опитах да си купя от сайта на alibaba.com един телефон и ме измамиха - взеха ми парите ,не ми изпратиха нищо, пращам им имейли на който не отговарят и сега ходи ги тьрси.Незнам дали мога нещо да направя.

Видях по-нагоре вьв форума че пазарувате от Amazon.com. Сайта сигурен ли е? Какво триябва да имам предвид пазарувайки през интернет за да не ме измамят пак. Моля дайте сьвет.

Явно си попаднал вместо на Али Баба, на някой от 40-те разбойници :giggle1:
  • Автор

че тя практиката в българия относно онлайн търговията е:

плащате на куриера! т.е. поръчвате си продукт, който не знаете как изглежда и куриер го носи с наложен платеж(плащате на куриера)

имате право да го върнете в 7 дневен срок и т.н.

как така първо плащате,а продукта още го няма? доста тъпо!!!

предварително за нещо онлайн се заплаща примерно за хостинг:giggle1:)))))))))))) превеждате парите от банчица и те ви включват в с-та...

такива ми ти неща:giggle1:

Да, обаче като пазарувате от трети страни например пьрво се плаща а после ти пращат стоката по пощата примерно.И ако трябва плащаш мито/в зависимост от стойноста/ и едва тогава си получаваш стоката.Вьпроса ми е за този тип пазаруване.

мхм, аз сега видях, че сайта всъщност не е български:giggle1: незнам как стоят нещата с такива сайтове:giggle1:

Когато пазаруваш онлайн --първо се проверява магазина и тогава пазаруваш'

Има доста теми.

Например ТУК

Здравейте!Преди седмица се опитах да си купя от сайта на alibaba.com един телефон и ме измамиха 

Доколкото знам този сайт е китайски и стоките идват от Китай. Нали не мислиш, че телефонът ти ще пристигне за една седмица?!?! Приготви се за поне месец, а с тези затруднения заради вулканичния прах бъди сигурен, че ще се забави повече. А пък не дай си боже да ти го спрат и на  митницата. Та с две думи - изчакай поне 20 работни дни, като ня смяташ празниците!
  • Автор

Когато пазаруваш онлайн --първо се проверява магазина и тогава пазаруваш'

Има доста теми.

Например ТУК

Много благодаря!

Доколкото знам този сайт е китайски и стоките идват от Китай. Нали не мислиш, че телефонът ти ще пристигне за една седмица?!?! Приготви се за поне месец, а с тези затруднения заради вулканичния прах бъди сигурен, че ще се забави повече. А пък не дай си боже да ти го спрат и на  митницата. Та с две думи - изчакай поне 20 работни дни, като ня смяташ празниците!

Това е ясно.Лошото е че мен просто си ме прецакаха или по-точно аз се прецаках действаики непредпазливо и доста найвно.Взеха ми парите ,благодариха ми,казаха че ще проверят дали е пристигнал превода на сутринта и ще ми пратят телефона.След което просто изчезнаха и даже не си направиха труда да ми пуснат някакьв фалшив номер на товарителница,нещо да ме залъжат да чакам.Вчера след като писах тук влезнах отново в alibaba.com и най щателно се разрових из форума.Да не ви казвам колко ужилени има...Оказа се на практика че всички китайски обиави в сайта са дърво.А в един от постовете пишеше че спрямо китайското правосъдие това да си предлагаш каквото си искаш и да се рекламираш като gold supplier без въобще да си никакъв доставчик,дилър или производител не било подсъдно!?И явно е така защото тоя сайт е бъкан с измамници.Не ви съветвам да се пробвате да пазарувате от там.
  • 3 седмици по-късно...

Пак ли да обяснявам? Из4езна ми поста... :mad: Аз съм си доволна от китайчетата. Контактувала съм с доста от доставчизите на едро в Алибаба, обясняват, ухажват, пращат мостри, каталози... Изчисляват... Не съм съгласна че всички са измамници. Аз познавам една две по отблизо. А един пич има възможността да ме завлече, но не го направи. Бях платила, а той изчезна с акаунта. Но ме намери сам, даде ми номер, нови координати и всичко бе6е ок. Само стоките са боклуци, но не винаги. :laughing4: Обикновено разчитат на дълги бизнес отношения, а не на кражби...Алибаба няма ли си инспектори, нещо да сигнализираш?

• 5 месеца по-късно...

Пак ли да обяснявам? Из4езна ми поста... :P

Аз съм си доволна от китайчетата. Контактувала съм с доста от доставчизите на едро в Алибаба, обясняват, ухажват, пращат мостри, каталози... Изчисляват... Не съм съгласна че всички са измамници. Аз познавам една две по отблизо. А един пич има възможността да ме завлече, но не го направи. Бях платила, а той изчезна с акаунта. Но ме намери сам, даде ми номер, нови координати и всичко бе6е ок. Само стоките са боклуци, но не винаги. :nono: Обикновено разчитат на дълги бизнес отношения, а не на кражби...Алибаба няма ли си инспектори, нещо да сигнализираш?

Здравей

Наскоро и аз пробвах да закупя техника от алибаба но в процеса на обсъждане на цената поразрових за фирмата, поисках да платя по сигурния начин и контакта спря до там.

Би ли споделила някои коректни търговци с които си работила, защото наистина там разбойниците са повече от 40.

Благодаря предварително.

• 10 месеца по-късно...

Преди да купите нещо от интернет можете да видите в www.mywot.com на кои сайтове можете да се доверите.

Хора, внимавайте при търговията в Алибаба. Занимавал съм се 6 месеца с този сайт, като бях агент/представител на няколко фирми, като уговорката беше да получавам % от моите продажби. Истината е, че в над 50% от случаите вие ще останете измамени! Нещата, които трябва да знаете за този сайт са: - Никога не общувайте с хора от Африка (Нигерия, Кот Д'ивоар, Кения и т.н. и т.н.) - Този сайт е предназначен за търговия на едро, за това ако пазарувате от него, го правете за бизнес цели, а не за дребни покупки като нов телефон, нов телевизор, лаптоп и т.н. - Ако решите да направите покупка, разгледайте профила на продавача. Задължително трябва да бъде GOLD Member (това е нещо като гаранция, че фирмата е реална) - за да бъдеш GOLD Member в Алибаба, годишната такса е 3,000 USD. За това дребните мошеници не могат да си позволят този лукс. - Дори да си Gold Member, това не е гаранция за качеството на стоките, които продаваш. - Предпочитани продавачи: Европейски държави, САЩ, Япония - Ако сте сигурни, че желаете да закупите продукти от Алибаба, договорете се за най-изгодния начин на плащане. При международни сделки, това е плащане чрез акредитив (Letter of Credit или както е известно в Алибаба - L/C) Това е най-скъпият начин (най-висока такса от другите видове плащания), но най-сигурният, при който, вашите пари предварително се изпращат, но не могат да бъдат получени от продавача, преди стоката да достигне получателя - вас. Ами това са моите съвети, много ще се надявам ако ще помогна на някого! :huh:

• 3 седмици по-късно...

В alibaba всички са измамници или поне 90%. Кой иначе ще дава такива добри цени :)

Хора, внимавайте при търговията в Алибаба. Занимавал съм се 6 месеца с този сайт, като бях агент/представител на няколко фирми, като уговорката беше да получавам % от моите продажби. Истината е, че в над 50% от случаите вие ще останете измамени!

Нещата, които трябва да знаете за този сайт са:

- Никога не общувайте с хора от Африка (Нигерия, Кот Д'ивоар, Кения и т.н. и т.н.)

- Този сайт е предназначен за търговия на едро, за това ако пазарувате от него, го правете за бизнес цели, а не за дребни покупки като нов телефон, нов телевизор, лаптоп и т.н.

- Ако решите да направите покупка, разгледайте профила на продавача. Задължително трябва да бъде GOLD Member (това е нещо като гаранция, че фирмата е реална) - за да бъдеш GOLD Member в Алибаба, годишната такса е 3,000 USD. За това дребните мошеници не могат да си позволят този лукс.

- Дори да си Gold Member, това не е гаранция за качеството на стоките, които продаваш.

- Предпочитани продавачи: Европейски държави, САЩ, Япония

- Ако сте сигурни, че желаете да закупите продукти от Алибаба, договорете се за най-изгодния начин на плащане. При международни сделки, това е плащане чрез акредитив (Letter of Credit или както е известно в Алибаба - L/C) Това е най-скъпият начин (най-висока такса от другите видове плащания), но най-сигурният, при който, вашите пари предварително се изпращат, но не могат да бъдат получени от продавача, преди стоката да достигне получателя - вас.

Ами това са моите съвети, много ще се надявам ако ще помогна на някого! :D

Аз искам да си купя някой компоненти от сайта но не дават цените им ... например нова кутия,захранване,рам,видео,дънна платка ? и изобщо има ли ги там тези неща?

Може тези да са измамници, но има и коректни търговци и не трябва да си правим извод за всички само от тези.

• 1 месец по-късно...

Аз съм ги проучвала Алибаба,имат 1 милион търговеца и не можеш да разбереш какво става. Не е като в ибей. Изобщо не си заслужава.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.