Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя конфигурация да избера

Featured Replies

Проблема не е в това, че ще е от Замунда windows-a.Просто няма как да го инсталирам.

Не ми се отдава да правя преинсталации, макар че ако се наложи ще се направи.

Въпроса е, че нямам нито работеща записвачка за да сложа Win на диск, нито достатъчно голяма флашка за да буутна през USB.

Просто ми трябва като взема машината да е готова за работа.Нямам нито времето, нито финансите, да се занимавам и да обикалям насам натам за да й се сложи ОС.

А аз съм от В.Търново.Тук нямат офис за съжаление :)

Нямаш ли познат който да ти запише някаква операционна система на диск?

А и на една флашка като тази спойно може да се запише операционна система, след това да се инсталира.Лошото е че ще стане по-бавно.

• Автор

Все ще се намери някой, просто не ми се щеше аз да се занимавам с инсталацията, това е.

По - добре слушай какво ти говорят колегите :ph34r: . Аз лично съм далече от София (Пазарджик),но цените в скай са доста по - ниски от някой магазини в града. Чувам постоянно само позитивни мнения за скай, нито едно оплакване не съм чул(независимо от какво). А спрямо инсталация и аз бях така не ми се занимава, но за всеки преинстал давах по 10 лева, а можех да ги дам за нещо друго и реших да се науча. Има чудесни windows-чета в замундата аз лично в момента съм с оригинално хп, но да ти кажа чесно използвам го, защото някой програми изискват оригинален. И предполагам не че не ти се отдава ами те е мързел. Мисли икономично :eek: . Малко излезнах от темата ама .. айде със здраве :biggrin:

Все ще се намери някой, просто не ми се щеше аз да се занимавам с инсталацията, това е.

Доста спам и неточности се изписаха до момента. В цената на дилърите на мост е в повечето случаи е включено и сглобяването. Плюс факта, че са ти на място и няма разходи за доставка. За гаранцията също е ясно. Не видях за какво ще се изполва шайгата ? От толкова писане на вятъра не са уточнени най-важните неща. Ето един поглед на нещата от мен, захранването спокойно може да е и 450W Fortron ATX-450 но не го виждам в момента. Т.е. цената може да е с една идея по-ниска и да се вземе нещо по-добро по твой избор, цените т.н. препоръчителни от мост но понякога са и по-ниски... Добави към сметката и около 12-15 лева за една хубава перка за отзад на кутията. Долара го приемам за 1.47 към момента:

Наименование Цена US $

Дънна платка GB 770T-USB3/AMD770/AM3 98,00

Процесор ATHLON II X4 635 /BOX 143,00

Памет ADATA 2 x 2GB DDR III 1600G 128,00

Видео ASUS EAH5770/2DI/512MD5 165,00

Твърд диск 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 57,00

ДВД LG GH22LS50 DVD RW LS SATA BK 25,00

Кутия FOXCONN ZL-142A /NO PSU 34,00

Захранване PSU CM GX 550W APFC 73,00

Цена без ДДС: 723,00

Цена с ДДС: 867,60

Цена в лева с ДДС: 1275,37

Кмвасилев, стига 3 кална рам :cheers:

• Автор

Доста спам и неточности се изписаха до момента. В цената на дилърите на мост е в повечето случаи е включено и сглобяването. Плюс факта, че са ти на място и няма разходи за доставка. За гаранцията също е ясно. Не видях за какво ще се изполва шайгата ? От толкова писане на вятъра не са уточнени най-важните неща. Ето един поглед на нещата от мен, захранването спокойно може да е и 450W Fortron ATX-450 но не го виждам в момента. Т.е. цената може да е с една идея по-ниска и да се вземе нещо по-добро по твой избор, цените т.н. препоръчителни от мост но понякога са и по-ниски... Добави към сметката и около 12-15 лева за една хубава перка за отзад на кутията. Долара го приемам за 1.47 към момента:

Наименование Цена US $

Дънна платка GB 770T-USB3/AMD770/AM3 98,00

Процесор ATHLON II X4 635 /BOX 143,00

Памет ADATA 2 x 2GB DDR III 1600G 128,00

Видео ASUS EAH5770/2DI/512MD5 165,00

Твърд диск 500GB SEAGATE SATA2/7200/32MB 57,00

ДВД LG GH22LS50 DVD RW LS SATA BK 25,00

Кутия FOXCONN ZL-142A /NO PSU 34,00

Захранване PSU CM GX 550W APFC 73,00

Цена без ДДС: 723,00

Цена с ДДС: 867,60

Цена в лева с ДДС: 1275,37

Не е уточнено за какво ще се ползва по две причини.

Първо, защото идеята на темата беше кое да избера и второ, защото ще се ползва за всичко.Ако имах даден критерий, щях да го споделя.

Благодаря задето си си направил труда да предложиш конфигурация, но мисля че за тези пари може много по-добре.

Що се отнася до Мост ... Фирмата дилър, за моят град е завишила леко цените.Съответно излиза още по-скъпо.

За сглобяване нито една фирма не ми е искала пари.Навсякъде си влиза в цената, навсякъде идва и с ОС.

В общи линии, най-добрият варинат е да поръчам от София и по-конкретно от Скай.

В началото такива ми бяха и плановете, но имаше кой да я тества и да ми я докара.Сега трябва да действам на сляпо и да платя 40лв., което ми се струва множко, но май нямам друг избор ...

Още три фирми за В.Търново,който продават компютри и хардуер и не си споменал за тях.Те също могат да ти направят желаната конфигурация,сглобят и инсталират ОС.

1.ул.П.Яворов(до В и К)-дестрибутор на Мост

2.ул.Д.Иванов (срещу ХЕИ) на II етаж-дестрибутор на Мост

3.ул.Ален Мак (бившият Промкомбинат)-дестрибутират друг вносител.

Има и още,но ги спестявам по определени причини.Ако искаш може да провериш и там.Лошото е,че се мъчиш да направиш добра конфигурация от това,което се предлага в магазина и няма място за избор на отделните компоненти.Колегите от форума ти го написаха това,но теб пазаруването от няколко магазина не те устройва.Най-лошото на такава сглобена конфигурация е гаранцията.Тя се дава на цялата конфигурация и когато искаш да смениш определен компонент от нея след време и ненужният да продадеш-става интересна ситуация.

Това за инсталирането на ОС също е несериозно,всеки шестокласник вече го прави.А след няколко месеца,когато се скапе Уиндоса пак ли на сервиз ще се носи?Не знам да правят безплатна преинсталация и започваш всичко пак отначало.

Кмвасилев, стига 3 кална рам :)

Това на какъв език беше? Я преведи?

ее сега изяще ме спеше ми се triple channel

• Автор

Още три фирми за В.Търново,който продават компютри и хардуер и не си споменал за тях.Те също могат да ти направят желаната конфигурация,сглобят и инсталират ОС.

1.ул.П.Яворов(до В и К)-дестрибутор на Мост

2.ул.Д.Иванов (срещу ХЕИ) на II етаж-дестрибутор на Мост

3.ул.Ален Мак (бившият Промкомбинат)-дестрибутират друг вносител.

Има и още,но ги спестявам по определени причини.Ако искаш може да провериш и там.Лошото е,че се мъчиш да направиш добра конфигурация от това,което се предлага в магазина и няма място за избор на отделните компоненти.Колегите от форума ти го написаха това,но теб пазаруването от няколко магазина не те устройва.Най-лошото на такава сглобена конфигурация е гаранцията.Тя се дава на цялата конфигурация и когато искаш да смениш определен компонент от нея след време и ненужният да продадеш-става интересна ситуация.

Това за инсталирането на ОС също е несериозно,всеки шестокласник вече го прави.А след няколко месеца,когато се скапе Уиндоса пак ли на сервиз ще се носи?Не знам да правят безплатна преинсталация и започваш всичко пак отначало.

Интересно какви са тези фирми, които дори не са вписани никъде ... А и на сайта на Мост, като дистрибутор е посочена само една фирма и вече стана въпрос за нея.

А пазаруването от няколко магазина не ме устройва, защото искам да си ползвам отстъпката в даден магазин.Съответно цялата конфигурация трябва да е от там.

Всъщност се стигна до някакво решение ...

Дъно MA790XT-USB3, AM3, AMD 790FX+SB750, 4xDDR3, PCI-ex

Твърд диск 500GB Seagate SATA, 16cashe , 7200rpm ST3500418AS

DVD R/W NEC AD5240AS DVD+-R/RW/RAM black, bulk, SATA

Процесор AMD Phenom II X4 955, 3.2Ghz, 8Mb cashe 125W AM3, BOX

SVGA CARD ATI Radeon HD5770, 1GB, 128bit, GDDR5, PCI Expess 2.0

Памет DDR3 2GB PC10666/1333 64x 8 CL5.0 APACER х2

Кутия SP8198B Middle tower metal pc case

И някакво хубаво захранване.

Ще опитам да говоря с мойте хора във въпросната фирма и да поръчам РАМ от друго място.Всичко друго си е ОК.

Темата може да бъде заключена или изтрита :)

• Автор

Малко по-хубав хард няма да е излишен. Относно захранването внимавай много на кого се доверяваш!!!

Съгласен съм и за двете неща, но специално харда ще си остане този ... Ще е нахално от моя страна и хард и рам да купувам от друго място.

Ще се отнася до захранването ... И аз се чудя.

Имаше няколко предложения

- FORTRON FSP500-60APN 80+ - 82лв. / или Saga II 500W

- HIPER HPU-4M 580 Watt, ATX v2.2, Temp control Act. PFC, li Cert. - 124лв.

- FORTRON BLUE STORM PRO 80+ ACTIVE PFC , V2.0 - 108лв.

Според мен, 500W са достатъчни и Фортроните биха свършили работа.А и са по-евтини от Hiper-a ... Вероятно ще зависи от цената ... Неприятно ми е, че става така, но нямам голям избор.

Сам съм си виновен, защото се опитвам с малко пари да направя нещо "голямо".

Когато обаче не си сменял десктопа от 5-6 години е нормално да искаш най-доброто, дори да не можеш да си го позволиш ...

- FORTRON FSP500-60APN 80+ - 82лв.

Това е най-добро от изброените.

Даниел Стоянов, да ти цитирам:

Неприятно ми е, че става така, но нямам голям избор.

Ама чукча писател, не читател. Да не говорим, че и двата CM-a които си посочил са по-зле от FSP500-60APN.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.